top of page

3 goede redenen om een coronaproof weekendje weg in Sint Maartenszee te boeken

Bijgewerkt op: 8 dec. 2021


In deze gekke corona tijd kleuren de landen om ons heen steeds meer rood. Ook de verschillende (grote) steden in Nederland hebben steeds meer corona besmettingen.

Blijf jij thuis?

Of kies jij toch voor een kort weekend weg?

Er op uit gaan naar een nieuwe omgeving zorgt dat je weer nieuwe energie in je lijf en mind ervaart. Vervolgens presteer je beter en zit je weer lekkerder in je vel. Wanneer jij goed voor jezelf zorgt, zorg je vervolgens beter voor je omgeving.

Sint Maartenszee ligt in de kop van Noord Holland. Een uur rijden boven Amsterdam. Een half uur rijden vanaf de Afsluitdijk als je vanuit Noord Nederland komt.

Wil je lekker een weekend de frisse lucht in? Met je hond en/ of met je gezin even uitwaaien in een rustige streek? Sint Maartenszee is een perfecte coronaproof strandbestemming.


Ik geef je drie toffe redenen om het komende half jaar voor jezelf en je gezin een WOW - ik laad mezelf op trip te organiseren naar deze badplaats.

De kop van Noord Holland is vooral bekend door de badplaatsen Callantsoog en Julianadorp. Sint Maartenszee ligt zo'n 5 kilometer onder Callantsoog en is nog niet zo bekend bij het grote publiek. Her en der worden er nieuwe plannen ontwikkeld. Wees de massa voor en ga nu! Juist in deze tijd vind ik het een fijn idee om even op te laden in een minder druk en toeristisch gebied. Sint Maartensvlotbrug en Sint Maartenszee lopen in elkaar over. Het is maar net van welke kant je de dorpen in rijdt. In de volksmond worden ze beiden vaak Sint Maartenszee genoemd.

De belangrijkste doelgroepen die je er op dit moment vooral ziet zijn gezinnen, mensen met honden en Duitsers (die nu vanwege corona juist in eigen land blijven).

Waarom kiezen zij voor Sint Maartenszee? Vooral vanwege de rust, ruimte en vergezichten.

Het bijzondere aan de accommodaties in Sint Maartenszee is dat je er voor elke vakantiewens wel iets vindt. Bijna nergens zie je zo'n divers aanbod. In welke stemming je ook bent en met wie je ook wilt gaan, Sint Maartenszee biedt altijd een passende slaapoplossing.

Voorbeelden van accommodaties die je er vindt zijn: een villapark, parken waar je met je hond terecht kunt, een gezinspark, een duinhut, een pipowagen, een safaritent, een bed en breakfast of gewoon een basic campingplek.

Nu je voor steeds meer uitstapjes moet reserveren en een mondkapje moet dragen is het maar wat fijn om zonder reservering in volledige vrijheid te genieten van de natuur.

Sint Maartenszee wordt omgeven door verschillende soorten natuur. Voor elk wat wils:

  • >>Een heerlijke plek; bos Wildrijk. Het magische rijk. Een prachtig sprookjesbos met waterbeekjes met duinwater. Er staan diverse bankjes en met de kids kun je er ook een leuke speurtocht doen via de opstapp-app. Dompel jezelf onder in deze magische omgeving voor bijzondere planten en dieren. Forest bathing is ook nog eens een van de vrijetijdstrends van 2021.

  • Een heerlijk uitgestrekt strand. Je kunt bijvoorbeeld via het strand naar het >>leuke buurdorp Petten aan Zee wandelen. Sint Maartenszee heeft 2 strandpaviljoenen waarvan er 1 het hele jaar blijft staan. Dit strandpaviljoen werkt ook samen met een schattige (open) 'strandtaxi'. Met een soort golfkarretje word je dan vanaf de (gratis) parkeerplaats vervoerd over de langs strandweg naar het strandpaviljoen. Omdat tussen 1 april en 1 oktober de honden hier los op het strand mogen lopen, is een van de belangrijkste doelgroepen; mensen met honden. Het strandpaviljoen (beide locaties) heeft recent een nr. 2 plek gekregen in de ANWB-lijst met de leukste strandpaviljoenen van Nederland.

  • De duinen. Het duingebied start meteen met een klim en uitkijkpunt (tegenover park Boerenslag). Na deze warming up zijn er verschillende opties. Kies je voor het vlonder, de hooglanders, de vijver of ga je via de duinen en het aangrenzende bos richting >>buurdorp Petten?

Kortom, heb jij behoefte om in deze gekke coronatijd even los te komen van je dagelijkse beslommeringen? Wil jij jezelf opladen met nieuwe energie? Verbinding maken met jezelf in een mooie en natuurlijke omgeving? Verwen jezelf dan met een weekendje er op uit naar Sint Maartenszee. Check mijn Instagram highlight over Sint Maartenszee om alvast wat sfeer te proeven!

Ps. Ardoer heeft er een heerlijke camping aan het begin van het duingebied.


Recente blogposts

Alles weergeven

تعليقات


bottom of page