top of page

Alternatieve wintersport; bezoek het hoge Noorden van Nederland

Bijgewerkt op: 26 sep. 2021

Door de corona perikelen gaat de buitenlandse wintersport vakantie voor veel mensen niet door. Toch dat skipak een keer aan tijdens de wintervakantie? Kies voor rust en ruimte, ga deze winter een paar uurtjes chillen in het Sky Dark Park in Lauwersoog. Verwondering gegarandeerd. Je begint je jaar goed!


Circa een half uur rijden vanaf de stad Groningen vind je Lauwersoog. Helemaal bovenin ons koude kikkerlandje. Het lijkt een uithoek en voor veel mensen is het ook een eindje rijden. Maar hier vind je wel gegarandeerd rust en fijne frisse zeelucht.


Bij Lauwersoog loopt de grens tussen Groningen en Friesland.

In het Nationaal Park Lauwersmeer vind je op twee verschillende plekken een hemelplatform.

Je klimt omhoog, klapt het uitklappaneel uit en gaat er met je hoofd op liggen. Je krijgt geen stijve nek en kunt heerlijk genieten van de lucht. Je hoort enkel de geluiden van de natuur en ervaart rust en ruimte. Overdag zie je diverse vogels over vliegen en wanneer het donker wordt kun je genieten van de sterren, maan en duisternis in het ‘Dark Sky Park’. De lichten en geluiden van de stad zijn hier heeeel ver weg.

Bijna nergens ter wereld is het donkerder dan in het Lauwersmeergebied!


Hieronder vind je toffe inspiratie ideeën voor een bijzondere vakantie in het hoge noorden van Nederland. Tenslotte gaat er niks boven Groningen. Hoog tijd om dit eens uit te testen;-)


Gezinsvakantie Nederland Lauwersmeer

Wil jij overnachten op een toffe camping (ook voor niet kampeerders zijn er toffe overnachtingsmogelijkheden;-) met diverse fijne voorzieningen? >>Bekijk hier de mogelijkheden.

Superfijn vind ik hier het restaurant, de waterspeeltuin en een indoor speelplek voor de kinderen! Er zijn diverse voorzieningen maar toch is de sfeer er lekker knus.

Luxe vakantiehuis Nederland Lauwersmeer

Of ben jij meer het type luxepaardje? Boek dan een luxe vakantiehuisje direct aan het Lauwersmeer. >>Bekijk hier de toffe vakantievilla's met wellness! Heerlijk uitwaaien en daarna lekker bijkomen in de eigen privé spa!

Helemaal conform de >>vrijetijdstrends 2021.

Een kleinschalig vakantiepark op één van de mooiste plekken Nederland. Een echte dromerig droomplek....


Hemelplatform Lauwersoog Dark Sky Park Groningen
Hemelplatform LauwersoogRecente blogposts

Alles weergeven

1 commentaire


Jo Van Dijk
Jo Van Dijk
10 mars 2021

Leuke tip!

J'aime
bottom of page