top of page

Beleving in Drenthe

Bijgewerkt op: 24 mrt. 2022

Drenthe is een populaire provincie voor vakantie in eigen land. Drenthe behoort momenteel zelfs tot de top van geliefde vakantieplekken in Nederland.

Wat zijn nou die populaire belevingen in Drenthe waarom men voor Drenthe kiest? In dit blog vind je een aantal bekende mogelijkheden om er op uit te gaan in Drenthe.

Sinds de zomer van 2021 heeft Drenthe er trouwens een nieuwe klassieker bijgekregen! Bijzonder uitje; >>Unesco Werelderfgoed Drenthe. De eerste weken waren de toegangskaarten online al regelmatig uitverkocht!


Wat is jouw favoriete Drenthe beleving? Laat het gerust weten via het reactie formulier onderaan. Let's share the happy Drenthe-vibes!


Hunebedden, dit is wellicht waar Drenthe het meest om bekend staat! Ga je naar Drenthe, dan ga je in ieder geval enkele hunebedden spotten. Magische plekken in Drenthe! In Drenthe vind je 52 hunebedden. En ze hebben allemaal een nummer! Ideaal wanneer je niet meer zeker weet of je deze nu al wel of niet op de foto hebt staan ;-).

Wat is de makkelijkste manier om veel hunebedden in één keer te spotten? Pak de


hunebed highway drenthe

N34 in Drenthe (Zuidlaren, Gieten, Borger, Emmen, Coevorden). Langs deze route vind je 47 van de Drentse hunebedden. Dat tikt lekker aan he;-). Volg de blauw-rode routebordjes om ze te vinden.

Waar vind je het grootste hunebed van Drenthe? Het grootste hunebed van Drenthe vind je bij het Drentse Borger. Ga jij voor speciaal en indrukwekkend? Dan is de beste keuze Borger. Dit is hunebed nummer D27 en deze is 22,5 meter lang!


hunebedden drenthe bezoeken

Met overnachten in een hunebed kies je voor een echte bijzondere overnachting! Heerlijk romantisch overnachten onder een rots met bos om je heen. Bekijk de mogelijkheden voor overnachten in een hunebed.


Voor de optimale Drenthe beleving blijf je overnachten in de buurt van één van de N34 hunebedden spots. >>Bekijk hier het fijne bospark Lunsbergen Drenthe. Ideaal voor een gezinsvakantie in Drenthe. Rust en ruimte in Drenthe, volop hunebedden in de omgeving en heerlijk gelegen naast natuurgebied Gieten-Borger. Dat wordt veel wandelen en verwonderen. Ga jij voor de >>bungalow of avontuurlijke safaritent Drenthe?


Aalden is een dorp in de Gemeente Coevorden. Het oude gedeelte, Oud-Aalden is een oud esdorp en is volledig beschermd dorpsgezicht. Je spot er prachtige Saksische boerderijen. Een heerlijk sfeervol dorp. Get the Drenthe vibes!

In Aalden heb je het populaire >>Landal Aelderholt. Een mooie uitvalsbasis voor de Drenthe beleving! Fijn is de keuze in het wat bijzonder overnachten. Ga met je familie en kies voor de extra luxe 12 persoons bungalow. Een luxe vakantiehuis Nederland is helemaal conform >>de vakantietrends 2021.

En zoek je 'gewoon' een vakantiehuis Nederland voor het gezin? Ga dan voor de speciale kinderbungalow of kies voor het beste, de eco-bungalow Drenthe,

Bijzondere tip; het is geen Drenthe beleving, maar heel goed te combineren met een >>gezinsuitje slagharen.


Zandstrand, speelweide en zwemvijver 't Nije Hemelriek vind je bij het Drentse Gasselte. Koffie bij restaurant 't Hemelriek en toiletten zijn er ook! Het zand is er prachtig wit, het water helder en turkoois. Je bent er in Drenthe maar het heeft een tropische vibe. 't Nije Hemelriekje is misschien wel een van de meest gefotografeerde plekken in Drenthe.

Maak een heerlijke wandelronde om 't Nije Hemelriek heen of maak een mountainbike tour in de nabije omgeving.

Momenteel zijn een paar kleine stukken afgesloten in verband met de komst van de oeverzwaluwen. Vanuit Afrika zijn ze naar 't Nije Hemelriek gebied gekomen om te broeden.

Waarschijnlijk wil je gewoon lange genieten van die tropische vibe omgeving Drenthe! Aan de rand van Gasselte, gelegen in de bossen, vind je een heel sfeervolle camping! >>bekijk hier camping Het Horstmannsbos.


strand nije hemelriekje gasselte

't Nije Hemelriek gebied loopt over in De Hondsrug; boswachterij Gieten-Borger. In de herfst is het er dus ook heerlijk genieten van paddenstoelen en herfstkleuren. Het Hondsruggebied is een uniek gebied in Nederland. De Hondsrug is een langgerekte zandrug, een totaalgebied van Emmen tot Groningen.


Heb jij wel eens geprobeerd om blauwe bessen in je eigen achtertuin te laten groeien? Bij mij is het geen succes. Toch hoop ik elke zomer weer op meer succes. Maar tot nu toe zetten de blauwe bessen steeds niet door. Waar in Nederland worden de meeste blauwe bessen geteeld? Je vindt de blauwe bessen kwekerijen in Drenthe, het oosten van Brabant en in het noorden van Limburg. Heb jij de blauwe bessen wijn uit Drenthe al eens geprobeerd? Ook leuk als bijzonder cadeau!


Drentse turf is ook een heerlijk streekproduct Drenthe die je mee naar huis wilt nemen. Een heerlijke kruidcake met rozijnen, walnoten, kruiden en Drentse heide honingWat is jouw favoriete Drenthe beleving?
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page