top of page

Beleving in sprookjesbos Wildrijk Sint Maartenszee

Bijgewerkt op: 18 nov. 2021


Wil je iets leuks doen in Nederland? Beleving in een sprookjesbos! Wildrijk is voor mij persoonlijk (zeker in het voorjaar) een echt sprookjesbos. Wildrijk ligt in Sint Maartenszee. Sint Maartenszee loopt over in Sint Maartensvlotbrug. Een stukje Noord Holland met vakantieparken, natuur en beleving.

Je kunt een bezoek aan dit sprookjesbos goed combineren met een strandbeleving. De afstand van Wildrijk tot het strand is circa 3 kilometer.Wildrijk is voor mij een sprookjesbos. En er is iets leuks met deze plek! De Gemeente Schagen heeft een heel leuk concept waar ik persoonlijk erg blij van

wordt. De benoeming van zogenaamde geluksplekken voor beleving in de Gemeente Schagen.


Deze geluksplekken kunnen bijdragen aan je eigen geluk, leveren een bepaalde waarde of hebben een bijzonder verhaal te vertellen. Je wordt uitgenodigd om er iets te beleven. Vaak kun je er ook een leuke wandeling maken. Op de site van de Gemeente Schagen vind je wat meer interessante achtergrondinformatie over het concept.


Sprookjesbos Wildrijk Sint Maartenszee staat op de lijst met geluksplekken in de Gemeente Schagen.


Een wandeling door Wildrijk Sint Maartenszee voelt voor mij echt aan als een wandeling door het sprookjesbos. Ik stipte het al eens even aan in mijn blog over Sint Maartenszee. Dit stinsenbos is ca. 17 ha groot en in 1940 aangekocht door Landschap Noord-Holland. Leuk weetje! In 1936 was dit bos de eerste aankoop van Landschap Noord-Holland.

Vooral in het voorjaar (indicatie half april tot half mei, afhankelijk van het weer) ben ik groot fan van een bezoek aan dit sprookjesbos.Is het voorjaar is Wildrijk Sint Maartenszee bedekt met een magisch 💙blauw💙 tapijt van wilde hyacinten en frisse groene varens. Terwijl je de heerlijk frisse geur opsnuift en neerstrijkt op een bankje; geniet je voortdurend van de zingende vogels. Wie spot er het eerst de specht, de zanglijster, de roodborst of de winterkoning.


In zomer is het een heerlijke koele plek in de regio Sint Maartenszee.


In de herfst staat het er vol paddenstoelen. Paddenstoelen spotten blijft wat mij betreft een van de leuke dingen om te doen in de herfst. Ook ziet het er heerlijk fris uit met groene stekelvarens.


Het duinwater in dit sprookjesbos komt rechtstreeks uit de duinen. Via duinbeekjes komt het duinwater vanuit een zoetwaterbel bij de duinen van Sint Maartenszee.

In het bos Wildrijk staan, heel fijn, diverse bankjes voor een bospauze.

Een ander leuk weetje is dat je op diverse plekken vleermuiskasten spot. Er leven ca. zes verschillende soorten vleermuizen in bos Wildrijk Sint Maartenszee.


In het bos wandel je langs circa 16 begroeide bunkers uit de tweede wereldoorlog.

Je kunt er niet dichtbij komen. Bijzonder om deze bunkers in het bos te spotten. Mooi hoe ze begroeid zijn en de hoogteverschillen karakter geven.


Wildrijk Sint Maartenszee vind je aan de Zeeweg in Sint Maartenszee.

Vlak tegenover de ingang van het bos staat een typische Hollandse bloemenstal; Rustenburg.


Afhankelijk van het seizoen koop je er fijne tulpen, een ander bloemstuk of fruit voor thuis. In hetzelfde stukje aan de Zeeweg in Sint Maartenszee vind je nog

een klein keramiek verkooppunt en een pizzeria.


In de directe omgeving vind je verschillende vakantieparken Sint Maartenszee en Sint Maartensvlotbrug.


Wildrijk Sint Maartenszee is voor mij op dit moment een van de sprookjesachtige plekken in Nederland.


Sometimes we need a little magic.


Wat zijn voor jouw sprookjesachtige plekken in Nederland?


Laat het gerust weten via een reactie.

Wil jij deze tip bewaren voor later? Pin dan één van de afbeeldingen op je eigen Pinterest bord!


Ps. Wil jij vlak in de buurt van dit fijne sprookjesbos overnachten? Kijk dan eens via onderstaande link bij de Ardoer camping Sint Maartenszee. Direct tegenover de duinen van Sint Maartenszee.


294 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page