top of page

Bijzonder Gelderland; wijndorp Groesbeek

Bijgewerkt op: 29 jan. 2022


Bijzonder Gelderland? Oh yes! Wist je dat ons Nederlandse Gelderland een heus wijndorp heeft? Ons Nederlandse wijndorp heet Groesbeek. Wellicht heb je wel eens van Groesbeek gehoord in relatie tot de zeven heuvelen loop. De zeven heuvelen loop is een populair uitje onder hardlopers en andere sportievelingen. Dit populaire event vindt plaats in een sportief stukje van de provincie Gelderland. Wandelen in Gelderland is hot.


Wat is er nog meer te doen in dit stukje van de provincie Gelderland? Breng bijvoorbeeld eens een uitgebreid bezoek aan het bijzondere dorp Groesbeek. Groesbeek ligt in een heuvelachtig gebied en staat bekend als het wijndorp van Nederland!


Groesbeek ligt ten zuidoosten van >>Nijmegen.


wijndorp groesbeek gelderland

Ben jij een wijnliefhebber? Ben jij dol op wijn uitjes? Wijnen met vriendinnen? Dan moet je een bijzonder uitje Groesbeek op je vrijetijdswishlist noteren.


Why? Groesbeek is het wijndorp van Nederland! Bezoek de wijngaarden en wijnhuizen. En drink een wijntje. Maak een wandeling of fietstocht. In dit heuvelachtige gebied voelt dat meteen aan als een goede work-out!

Een bezoek aan Frankrijk is niet meer nodig. >>Met deze fietsroute (31 kilometer) mis jij geen enkele wijn hotspot in het Nederlandse wijngebied.


Wil jij ook nog iets anders leren tijdens je bezoek aan Groesbeek? Denk dan eens aan het >>Vrijheidsmuseum. Over de bevrijding en actuele vrijheidsthema's. Verhoog je kennis over de bevrijding na wereldoorlog 2 met film, geluidsfragmenten en interactieve presentaties, Wanneer je het Vrijheidsmuseum interessant vindt, dan heb je vast ook interesse in >>Het Kazemattenmuseum, Bekijk dit bijzondere uitje ook eens!


thee drinken gelderland

Heerlijk genoten van de wijn in Groesbeek? De volgende dag lekker rustig aan en een beetje chillen? Denk dan eens aan De Millinger theetuin. Gelegen in Millingen aan de Rijn. Een stukje ten noorden van Groesbeek. Thee is na water het meest genuttigde drankje in Nederland. Ik vind het altijd zo lekker rustgevend. Even bijkomen met een heerlijk kopje thee. >>De Millinger theetuin is echt zo'n verborgen pareltje met een magische sfeer.


Overnachten op de eerste rang? Overnacht middenin wijndorp Groesbeek in >>Hotel de Zeven Heuvelen. Bekijk hem hier. En het fijne is; hier is het lekker bijkomen in het eigen welnesscentrum. Helemaal conform de >>reistrends van 2021.

Ben jij meer een kampeertype? Bekijk dan het blog >>Kamperen in Groesbeek


Een unieke overnachtingsplek. Op een paar kilometer van Groesbeek, in Berg en Dal, overnacht je op een bijzonder Nederlands landgoed met biologische wijngaard. Rust, ruimte en genieten van de wijn van eigen wijngaard. Is dit Nederland? >>Bekijk hier deze bijzondere overnachtingsplek.

Onderweg naar Groesbeek? Ga voor de optimale Groesbeek beleving en luister the best of Groesbeek.

Ook Groesbeek maakt onderdeel uit van het beroemde Pieterpad! >>Check ook het blog Winsum; mooiste dorp van Nederland.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page