top of page

Bijzonder overnachten Nederland: tips en inspiratie

Bijgewerkt op: 31 mei


Op zoek naar tips en inspiratie voor bijzonder overnachten in Nederland? In dit blog vind je een aantal toffe tips. De lijst wordt regelmatig aangevuld. Wil je eenvoudig op de hoogte blijven van bijzonder overnachten in Nederland? Pin dan eenvoudig de afbeelding op je eigen Pinterest bord en kom later nog eens gemakkelijk terug.


Sinds de coronapandemie lijken we met zijn allen steeds vaker te kiezen voor een korte vakantie Nederland. Bewustwording om nu te genieten van het leven is de orde van de dag geworden. Reizen heeft een positieve invloed op je psychisch welzijn. Het is als een beloning voor al dat harde werken.


Korte vakanties staan voor een moment van quality time met je naasten. Het opdoen van nieuwe energie met toffe belevingen. Het liefst op onontdekte plekken en lekker van de gebaande paden af.

En wanneer je dan bewust kiest voor een korte vakantie Nederland, dan wil je het liefst toch iets speciaals? Hieronder vind je, handig gesorteerd per provincie, een aantal fijne bijzonder slapen in Nederland tips.


Groningen

Bijzonder overnachten boven zee

Bijzonder overnachten aan zee is bekend. Maar in het Groningse Delfzijl is het mogelijk om te overnachten in een hotel boven zee.

Bekijk: bijzonder overnachten boven zee Groningen - Delfzijl.


Tip: lees ook het blog: Wat is er te doen in Delfzijl.

Overnachten op een oud landgoed

Bij de historische stad Appingedam is het mogelijk om sfeervol te overnachten in een oud landhuis aan het Damsterdiep. Helemaal passend bij de sfeer van een dagje uit historische stad Appingedam.

Bekijk: overnachten op landgoed Ekenstein Appingedam.


Overnachten in het stro of op de huifkar

Op een gezellige kleinschalige boerderijcamping in de provincie Groningen is het mogelijk om te kiezen uit verschillende opties betreffende bijzonder overnachten.

Bekijk: bijzonder overnachten boerderijcamping provincie Groningen


Friesland


Duurzame ecolodge nabij Nationaal Park Lauwersmeer

Huur eens een duurzame ecolodge op een mini duurzame en natuurlijke camping in de buurt van het bijzondere Nationaal Park Lauwersmeer.

Deze camping bevindt zich op een sfeervolle plek, gelegen op een oude Friese terp. Grassen, wilde bloemen, marshmallows roosteren en vooral genieten van de prachtige omgeving. Helemaal opgeladen vertrek je daarna weer richting huis.

Bekijk: ecolodge Friesland.


Drenthe


De ultieme Drenthe beleving? Ga voor overnachten bij een hunebed!

Overijssel


Vrolijk gekleurde overnachting voor twee

Ben jij ook zo dol op vrolijke vibes? In Overijssel, nabij de grens met Friesland, huur je een sfeervolle, knusse, carribien bedstee.

Wil je graag naar deze plek maar ben je met meer personen? Ga dan voor een bell tent.

Bekijk: mini camping in de natuur Gemeente Steenwijkerland.


Slapen in een wigwam

Altijd al eens willen slapen in een wigwam? Lees dan het eerder verschenen blog over bijzonder uitje Slagharen. Het is hier niet alleen bijzonder overnachten, maar je ervaart er meteen een versterkende eropuit beleving. Het is alles of niets;-).


Gelderland


Bijzonder overnachten op een kindercamping

Al eerder verscheen er een blog over deze unieke familiecamping in Gelderland. Wij verbleven er zelf in een sfeervolle yurt, maar het toffe is dat er veel keuze is. Kies een bijzonder accommodatie of een roze caravan.

Lees het blog: camping Jan Klaassen Dromenland.


Slapen in een kasteel

Altijd al eens in een magisch kasteel willen overnachten? In Gelderland is het mogelijk om in een ronde kasteeltoren te overnachten.

Bekijk: slapen in een kasteel in 'S-Heerenberg.

Lees ook het eerder verschenen blog over het dorp 'S-Heerenberg.


Noord-Holland


Uniek overnachten in de kustwachttoren of het fortwachtershuisje

In het knusse en fijne dorpje Huisduinen in de kop van Noord-Holland is het ook bijzonder overnachten. Aan de Waddenzee vind je twee originele overnachtingsplekken. Vlak bij elkaar maar ieder toch echt een ander soort beleving.

Lees: slaap in het fortwachtershuisje op het fort terrein of ga voor de kustwachttoren Huisduinen.


Overnachten in een voormalige gevangenis

Een unieke overnachting! In Alkmaar is het mogelijk om te overnachten in de voormalige gevangenis van deze stad.

Lees het blog: Gedetineerd in The Fallon Hotel Alkmaar


Brabant


Bijzonder overnachten in een yurt

Slapen in een yurt, een prachtig aanzicht, sfeervol en knus. Vanuit Mongolie zijn de yurts naar Nederland gekomen. En ze duiken op steeds meer plekken op!

Bekijk: slapen in een yurt Brabant.


Slapen in een tipi tent

Slaap in een tipi tent en krijg het indianen-gevoel! Maak een vuurtje, kook op vuur en leef vooral heerlijk buiten. Neem je eigen indianentooi mee en geniet.

Bekijk: slapen in een tipi tent


Overnachten in een fort

Wil jij wel eens overnachten in een historisch voormalig fort? Dit is mogelijk in Nieuwendijk! Ga voor slapen in de oude keuken of in de ziekenboeg. In de ochtend wordt je voorzien van een goed verzorgd ontbijt.

Bekijk: slapen in een fort


Slapen in een Finse kota

Ken jij de kota al? Een kota is een houten mini huisje dat de traditionele woonruimte is van het volk uit het Lapland,

Lees meer over: slapen in een kota.Lees ook eens: de vakantietrends van 2022.
92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page