top of page

Bijzonder uitje Bolsward

Bijgewerkt op: 18 dec. 2021


Het Friese Bolsward is een stad die ik talloze keren voorbij reed. Wat te doen in Bolsward? Tot voor kort had ik geen idee. Afgelopen zomer gaf ik Bolsward een kans! En wat was ik verrast! Deze stad is zeker wel een dagje uit in Friesland waard.

Ooit ontstaan op 3 terpen. Inmiddels een hele gezellige Friese stad vol water, prachtige pandjes en monumenten en terrasjes.


Bolsward is bij velen vooral bekend als een van de Friese 11steden. Iets minder bekend is het Friese bijzondere uitje, de 11fountains. Je hebt het misschien al gelezen in >>mijn blog over uitjes in het Friese Sneek. Alle Friese 11steden maken onderdeel uit van het project 11fountains. In alle Friese 11steden staat een prachtige en bijzondere fontein.

In Bolsward vind je fontein De Vleermuis. Deze Friese fontein staat voor de Broerekerk. Gelegen aan het Broereplein. In Aziatische landen staat de vleermuis onder andere voor geluk en een gezegende ouderdom. In Nederland staat de vleermuis symbool voor duisterheid en ook een positieve reddende kracht. Beklim de vleermuis in Bolsward en overstijg jezelf. Een bijzondere instagrammable hotspot in Bolsward.

11fountains bolsward

Let op! In de winterperiode worden de fonteinen van het project 11fountains uitgeschakeld. In het voorjaar gaan ze weer aan.


Ik wou zo graag binnen kijken bij de bijzondere Broerekerk in Bolsward! Helaas was er een bruiloft in de Broerekerk. Hierdoor bleef het bij gluren door het hek. De Broerekerk is het oudste monument van Bolsward. Een bijzonder verhaal. De Broerekerk is in de 13e eeuw gebouwd als Kloosterkerk. In 1980 vond er een brand plaats. Een paar stukken bleven intact. De kerk veranderde in een ruïne! In 2006 kreeg het een glazen overkapping. En wat staat dat goed. Een bijzonder plekje om te bezoeken in Bolsward. Tevens een unieke plek in Nederland. Nergens anders in ons land vind je een kerk zonder bankjes en met een glazen dak.


Bolsward heeft de Broerekerk. Maar het Friese Bolsward heeft ook de Martinikerk. De Martinikerk in Bolsward is een prachtige grote verschijning! In de zomermaanden is de kerk sowieso regelmatig opengesteld. In de zomer van 2021 bezocht ik er de boekenmarkt. Het orgel aan, indrukwekkend. Bekijk de site van de Martinikerk voor de actuele agenda.


Pareltjes in Bolsward. In deze sfeervolle Friese stad vind je diverse bijzondere adresjes.

Daar ergens aan het wondere Friese water, vlakbij een oude brug, vind je Ponte Vechio (Italiaans voor oude brug!) De sfeervolle Wipstraat heeft ook wel iets weg van Italië. Perfecte locatie dus voor dit Italiaanse restaurant. En wat ik natuurlijk helemaal tof vindt, is de roze fiets die er uit de gevel steekt. Op diverse plekken in Bolsward spot je trouwens bijzondere fietsplekken. Van de Friese 11steden fietstocht. Voor de echte sportievelingen onder ons;-). De aankleding en promotie van de Friese 11steden fietstocht is in Bolsward in ieder geval heel goed aangepakt.


Een schattig en persoonlijke winkel. Het roze accentje zorgt zeker voor een vrolijke uitstraling. Je kunt er bijvoorbeeld ook een gezellige vriendinnenavond boeken.


Wil jij een heerlijk ijsje eten in Bolsward? Denk dan eens aan Puur ijs en chocolade aan het Marktplein Bolsward. Als je geluk hebt, is het enige bankje direct voor de deur vrij. Hier kun je heerlijk genieten van alles wat voorbij komt!

hotspots bolsward

Friesland zit vol brouwerijen. Je moet ze alleen wel even weten te vinden. Aan de Snekerstraat 43 in Bolsward vind je de Friese Bierbrouwerij! Boek er een bezoek als bijzonder uitje en ontdek hoe dit knusse familiebedrijf 8 verschillende speciaal bieren maakt. Proeven kan in een van de proeflokalen of bij zonneschijn op het heerlijke terras naast de hoptuin.


Houd jij van terrassen waar je veel kunt zien? Kies dan voor het terras van het zeer centrale hotel Wijnberg Friesland. Je kunt veel kanten op turen. Ook komen er voor en achter het terras velen voorbij. Moe geworden van het vele spotten? Dit is denk ik wel de meest centrale plek van Bolsward waar je kunt overnachten. >>Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden van hotel Wijnberg Friesland. Wijntje doen en blijven slapen. Dat kan bij de Wijnberg;-) In de winter wijnen bij Wijnberg. Klinkt als een heerlijk plan toch?!

bijzonder overnachten bolsward

Van Buren Bolsward is de enige schapenvachtlooierij van Nederland. Van ruwe schapenvachten maken zij vacht- en leerproducten. Ben jij dol op die knusse, warme en comfortabele wintersfeer? Dan vind jij Van Buren Bolsward een geweldig adres. Ook superleuk voor een bijzonder cadeau in de winter!

Een schapenvacht fietszadeldekje van het merk Van Buren Bolsward. Die wil jij deze winter op je fietszadel voelen. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren!


Heerlijke suede wollen wanten! In verschillende kleuren verkrijgbaar!


Alpacawol is één van de beste natuurlijke wol soorten. Ohhh! En ze hebben deze heerlijke deken in verschillende kleuren! Mijn favoriet is roze / rood. Voor extra happy vibes in huis!

Nog meer warmte en kleur voor in huis!

Ben jij minder van de roze beleving? Ze hebben dit schapenvacht roze ook in schattige, bescheiden, kleuren.

bijzonder uitje bolsward
Mijn favoriete roze plek in Bolsward

Wil jij meer beeldmateriaal zien van Bolsward? Check dan >>hier mijn Instagram highlight Friesland. Heb jij nog een toffe tip voor bijzondere beleving in Bolsward? Laat hem dan hieronder achter bij de reacties!


Let's share the happy vibes! Ga jij binnenkort naar Bolsward? Deel dit Bolsward blog dan heel gemakkelijk via de links hieronder.


Of sla één van de afbeeldingen op, op je eigen Pinterest verlanglijstje met uitjes in Friesland.


Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page