top of page

Bijzonder uitje Vlindorado Waarland

De meest vrolijke kleuren van de wereld. Dat heerlijke gefladder. Tropical vibes in de jungle. Zweten, wandelen en er vooral samen van het leven genieten. En dat gewoon in Waarland. Waar? Waarland is een dorp in de provincie Noord-Holland.

overdekt dagje uit kop van noord holland

Waar ligt Waarland?

Waarland ligt in de Noord-Hollandse gemeente Schagen. Het ligt tussen Schagen, Schoorl en Heerhugowaard in. In Waarland vind je bijzonder uitje Vlindorado, Indoor Adventure Minigolf, een papaya kwekerij en een natuurbad. Een dorp met mogelijkheden tot uitjes. Verder is er niet zo heel veel te vinden in het dorp. Laat het gerust weten als ik iets bijzonders over het hoofd heb gezien. Ik spot nogal graag alle bijzondere plekken.

bijzonder uitje vlindorado

Een dagje weg Vlindorado

Het was zo'n echte Hollandse zomerdag. Zo'n onstuimige dag, zonder tropische vibes buiten. We hadden behoefte aan een knus, warm uitje, die ook nog eens voor iedereen een echte beleving zou zijn. Vlindorado moest het worden!


Je komt Vlindorado binnen via het winkeltje vol vrolijke knuffels en meer.

Tip voor extra beleving: koop bij de kassa een paar kleine potjes vissenvoer. Het is erg leuk om dit later tijdens je rondje vlindertuin aan de vissen te voeren.


Na de kaartjescontrole sta je ineens in een heerlijk tropische kas. Volg de peilen voor het praktische eenrichtingsverkeer en geniet van de tropische beplanting en de verschillende soorten vlinders. Op diverse plekken staat ook een klein bankje zodat je de omgeving optimaal in je op kunt nemen.

Herken de vlinder tip: bij de ingang hebben ze fijne vlinder overzichtskaarten die je kunt lenen.

En vraag je je nog af, wat is het beste moment voor een bezoek aan Vlindorado? Weet dan dat de vlinders bij zonnig weer meer zichtbaar zijn. Op een grijze, grauwe dag, verstoppen de vlinders zich meer tussen de tropische planten in de kas.

beleving vlindertuin noord holland

Beleven bij Vlindorado

De meeste bezoekers gaan naar Vlindorado om vlinders te kijken. En natuurlijk de voorstadia! Het is leuk om voorzichtg te kijken of je wat beweging ziet bij de poppennkast of misschien zie je wel een rups. Wat ik zelf ook heel fijn vind aan Vlindorado is het bewonderen en genieten van de tropische planten. Wat mij erg heeft verrast is de roze banaan. Als grote fan van roze, vond ik dit erg interessant. Een goede toevoeging voor de toekomst lijkt mij de verkoop van die tropische roze banaan.

Vlindorado Waarland roze banaan

Roze dwergbanaan vlindorado waarland

Vissen en schildpadden Vlindorado

Tijdens je wandeling door Vlindorado kom je op diverse plekken een leuk watertje met vissen en/of schildpadden tegen. Zorg dat je je vissenvoer niet te snel (tijdens het begin van je ronde) volledig opmaakt.

Avonturenpad Vlindorado

Er is ook een stukje ingericht als avonturenpad. Het avonturenpad is vooral spannend voor de kleine kinderen, maar het is erg leuk gedaan. Je loopt over een soort wiebelbrug en gaat over stapstenen over het water heen.

belevingspad kop van noord holland

Vogeltuin Vlindorado

Vrolijke gekleurde vogels zien en horen? Loop dan door de vogeltuin. Ik ben er even heerlijk op het bankje gaan zitten.

Speeltuin Vlindorado

Vlak naast het stukje horeca zit een leuke houten natuurlijke speeltuin. Als ouder kun je er lekker relax zitten met zicht op de speelplek.


speeltuin waarland vlindorado

En wat je echt moet proberen, is de verse papaya thee. Voor een fijne gezondheidsboost en omdat het van de Nederlandse papaya kweker komt. Ik dronk de thee trouwens buiten. Het zit daar alleen iets minder sfeervol dan binnen.

er op uit waarland noord holland

Papaya kwekerij Waarland

Grote verrassing in Waarland! Ik wist vooraf niet dat er bij hetzelfde complex ook een papaya kwekerij zat. Ik heb nogal een zwak voor papaya´s. Na mijn afstuderen aan Leisure Management, verbleef ik een klein half jaar op het tropische eiland Mauritius. En at er elke dag papaya´s! Meestal werden ze door locals verkocht op leuke groente- en fruitmarktjes. Vaak kwamen ze uit hun eigen achtertuin. Toen, op Mauritius, gingen de gesprekken al vaak over de gezondheidsvoordelen van papaya's.

En nu trof ik dit product vol positieve vibes in Noord-Holland! Papaya kwekerij Waarland is de eerste Nederlandse papaya kwekerij.

Bij Vlindorado dronk ik de papaya lavendel thee. Ze serveren er wat honing bij zodat de smaak iets minder bitter is. Het was lekker verfrissend en ik ben zeker van plan om hier binnenkort nog wat papaya vibes aan te schaffen.

papaya kwekerij waarland

Indoor adventure minigolf Waarland

Ook dit uitje zit in hetzelfde complex. Deze tropisch, warme avonturen minigolf is geopend in het voorjaar van 2021 en natuurlijk heerlijk voor een dag met wat minder goed weer in Nederland. Op het moment dat wij in Waarland waren, combineerden diverse bezoekers een potje minigolf met een bezoek aan de vlindertuin.

Openluchtzwembad Noord Holland

Ooit was het een stukje moeras. In 1947 hebben diverse vrijwilligers in Waarland zelf een openluchtzwembad gegraven. In Waarland vind je een openluchtzwembad met een prachtig verhaal als achtergrond. Tegenwoordig vind je er een 50 meter natuurbad en een chloor bad. Een heerlijke speelweide en een pierenbad voor de kleintjes. Wanneer je Vlindorado in de zomer bezoekt, kan een verfrissende duik na het tropisch warme uitje, best een heerlijk idee zijn!

dagje uit nederlandRecente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page