Bijzonder uitje, Willemsoord Den Helder

Bijgewerkt op: 1 jul 2021

Wat is er te doen in de kop van Noord Holland? Plan eens een bijzonder uitje naar Willemsoord Den Helder!

Willemsoord Den Helder heeft een superfijne ligging bij water, in de buurt van de zee en op loopafstand van het stadscentrum van Den Helder. Willemsoord voelt voor mij als een apart nautisch centrum van Den Helder. Het is een sfeervol gebied, historisch en vol monumenten en bezienswaardigheden. In de volksmond wordt het door velen omschreven als een 'nautisch themapark'. Beleving ten top!Het gehele gebied (bestaande uit vele losse gebouwen) is aangewezen als rijksmonument.

Een indrukwekkend historisch terrein met genoeg mogelijkheden voor een dagje er op uit.


Museumhaven Willemsoord

In de museumhaven Willemsoord liggen prachtige historische schepen afgemeerd. Ook spot je er af en toe herstelwerkzaamheden aan de meest prachtige schepen.Vlakbij de museumhaven vind je Gebouw 72, uit de eerste helft van de 20e eeuw. De werkplaats van de takelaars en zeilmakers.


Beleving in Willemsoord met de kinderen

Willemsoord is een perfecte plek om met de kinderen rond te wandelen en op ontdekking te gaan. Elke keer ontdek je weer iets interessants.

Wij vonden de ontdekking van deze haai wel erg leuk. Een perfecte fotospot en aanleiding tot een gesprek over spannende haaien. Komen de haaien soms ook naar Nederland? Het klimaat in Nederland veranderd. Dat werd recent nog weer eens goed benadrukt met al dat noodweer in Nederland. De klimaatverandering zorgt er voor dat vissoorten zich verplaatsen. Zo vinden de Nederlandse vissers de laatste jaren steeds vaker inktvissen en rode mul in hun netten. Komen er straks dan ook gevaarlijke haaien naar de Noordzee? Op dit moment worden er in de Noordzee circa 11 ongevaarlijke haaisoorten waargenomen. Volgens sommige onderzoekers zal in de toekomst de witte haai (de mensenhaai) hier naar toe kunnen komen😮. Wie zal het zeggen?In Willemsoord hebben ze in elk geval een prachtexemplaar geplaatst! Deze is in iedere geval een foto en een goed gesprek waard!Naast de fijne, vrije mogelijkheden voor buitenbeleving, is er ook voldoende ander vermaak en verwennerij waar je voor kunt kiezen. Bijzonder boetiekjes zoals Mindsz; een gallerie shop op een prachtige locatie. Je vindt er kunst en woonaccessoires van gebruikte materialen. De horeca is aanwezig met gezellige restaurantjes en cafe's. Een overdekt dagje uit is ook mogelijk. Er is een indoor speelcentrum, een bioscoop, theater en er zijn musea. Wanneer je Den Helder volledig wilt beleven, heb je aan een dagje uit niet genoeg.


Bijzonder overnachten Den HelderWanneer je Den Helder volledig wilt beleven, heb je aan een dagje uit niet genoeg. 2021 is het jaar van de campervakanties! Vlak naast de haven vind je een aantal ingerichte camperstaplaatsen. Bijzonder overnachten bij het water.De zonnigste plek van Noord Holland

Happy Vibes in Den Helder! Den Helder bleek in 2020 de meest zonnige plek van Noord Holland. Den Helder had meer zonuren dan vele andere Nederlandse plaatsen. Zonliefhebbers, haast je voor een bijzonder zonnig uitje naar Den Helder!


Er op uit combinatie

Slim combineren is altijd fijn. Welke pareltjes vind je in de nabije omgeving?

  • Breng een bezoek aan het vissersdorp Den Oever;

  • Mooie wandelroutes Nederland; ga naar de Noordduinen, Grafelijkheidsduinen en doe een heerlijk wandeling door duinen, bos en pak een stukje strand mee;

  • Bijzonder uitje; uitwaaien in het dorp Huisduinen en of breng er een bezoek aan het magische fort Kijkduin.

  • Rijd voor beleving door naar de Afsluitdijk;

  • Schelpen zoeken in Nederland.

Heb jij nog een leuke aanvullende er op uit tip voor deze regio? Deel hem via de reacties onder deze blog.

.

41 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven