top of page

De Afsluitdijk-beleving in coronatijd

Bijgewerkt op: 29 dec. 2021


Die lange, saaie, Afsluitdijk? Die saaie weg van 32 kilometer lang die

Noord-Holland en Friesland verbind? Dat is toch geen beleving?

Een tijdje geleden tipte ik jullie al even over de toekomst van de Afsluitdijk. Er lopen de komende jaren diverse deelprojecten. Wanneer deze deelprojecten klaar zijn, is de Afsluitdijk helemaal een beleving op zich! Daar wil je dan weer eens over rijden.

>>Droom hier weg bij de toekomstige beleving op de Afsluitdijk.

We moeten dus nog een paar jaar geduld hebben voor deze beleving klaar is. De werkzaamheden aan de Afsluitdijk lopen nog een aantal jaar door.


In dit vrijetijdsblog beschrijf ik 'Wat je nu WEL KUNT DOEN voor het ''Afsluitdijkgevoel''.....'.

Beleef de Afsluitdijk in coronatijd!


Veel mensen die op doorreis zijn houden een stop op de Afsluitdijk. Heel begrijpelijk want de Afsluitdijk is echt een icoon in de Nederlandse cultuur. De Afsluitdijk beschermt ons tegen overstromingen.  • Haal een broodje bij de 'Fresh Bakery' op de Afsluitdijk en parkeer er aan het water. Je pauzeert dan voor Camping Het Wad. Een zeer primitieve camping met zeker een unieke uitstraling. Als je er naar googelt, stuit je op een moordzaak. Een mysterieuze plek.


  • Haal een paling in >{Den Oever of bestel er een op internet. Verbazingwekkend wat je tegenwoordig allemaal online kunt krijgen


  • Wanneer je er in het donker rijdt, geniet van het kunstproject van Daan Roosegaarde met reflecterende belijningen.


Ennuh vergeet niet, dat licht gaat vanzelf weer een keer van rood naar groen. Begin vast met je WOW-whishlist voor de toekomst. Lees eens over >>het Kazemattenmuseum Friesland bij de Afsluitdijk. Een indrukwekkend museum waarbij je door enorme stalen deuren gaat, door bunkergangen wandelt, door schietgaten tuurt en ineens naast originele urinoirs uit de tweede wereldoorlog staat. Een must visit voor de geschiedenisles die zeker op je vrijetijds wishlist hoort te staan. De kaartjes kun je >■>hier reserveren.


Voor de optimale beleving, lees je jezelf thuis vast in met het boek: Kazematten op de Afsluitdijk.

Deze dijk van 32 kilometer lang is opgeleverd in 1932. Online zijn er 32 prachtige, indrukwekkende en zeer diverse verhalen verzameld. Bekijk de verhalen via deze link.

geschiedenis afsluitdijk

Ik wil graag nog een keer terug naar het @afsluitdijkwaddencenter , een hele leuke belevingsplek voor het hele gezin. Ook een hele fijne pauzeplek met prachtig uitzicht en heerlijke hapjes en drankjes.

Dit is trouwens om de hoek bij het Kazemattenmuseum Friesland. Als je van het praktisch combineren van bijzondere uitjes houdt, is dit zeker een goede match. Garantie op een educatieve dag!


Spelen in de stijl van het Kazemattenmuseum Friesland.

Het gevoel van de Afsluitdijk online? >>Bekijk hier mijn Instagram highlight Afsluitdijk.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page