Beleef de Bollenvelden Noord Holland in de zomer

Bijgewerkt op: 5 dec 2021

Wist jij dat tegenwoordig het grootste gedeelte van de bloembollenkwekers in de Kop van Noord Holland woont? In de kop van Noord Holland vind je onder andere Petten aan Zee, Sint Maartenszee, Callantsoog en Julianadorp.

Veel mensen gaan in het voorjaar op vakantie naar de bollenvelden in Noord Holland. . Begrijpelijk ook, met al die vrolijke kleuren

en geuren.

Wat veel mensen niet weten, is dat juist elk seizoen zijn eigen charme hier heeft. Wist je dat er hier ook in de zomer een bijzonder fijne sfeer hangt? Op vakantie in Nederland is fijn!


Rustgevend groen bij de bollenvelden

Houdt jij van een frisse en groene vergezichten? Dan is het voor jouw heerlijk om in de zomermaanden heerlijk te wanden of fietsen bij de bollenvelden Noord Holland. De kleur groen brengt veel mensen in een staat van ontspannen en frisheid. De kleur groen is rustgevend en verminderd stress. Een boswandeling is daarom bij veel mensen dan ook een geliefd uitje. Ik breng mijn tijd graag door in het groen. Ik wordt er inderdaad rustig en zen van. Een groene omgeving brengt mij ook wel in een staat van even ´ alles loslaten ´.


De bollenvelden onder water


In de zomermaanden zetten vele boeren de bollenvelden onder water.

Door dit te doen, houden de boeren hun velden vrij van onkruid, aaltjes en bollenresten.

Al deze "meren" geven een prachtig aanzicht. Je ziet er ook veel 🐦vogels🐦 van genieten

Ennuh, ik heb het even mogen testen. De temperatuur van het water is heerlijk.
De bollenvelden bieden afwisseling


De bollenvelden zijn niet allemaal volledig groen of volledig onder water. Her en der

spotte ik ook een vrolijke, afwisselende wilde bloemenweide. .Het trekt verschillende zoemende insecten aan en is onkruid werend. Goed voor de biodiversiteit en ook nog eens een fijn plaatje.


Flowers are happy things!


Zwaluwen vooor het zomergevoel

Voor het echte zomergevoel op een zomeravond. Ga lekker buitenzitten en spot in dit gebied de zwaluwen die in prachtige groepen voorbij vliegen. Vrolijke geluidjes en op jacht naar insecten. Love it!

Lentebollen in je eigen tuin?


Wil jij in het voorjaar genieten van voorjaarsbloeiende bollen in je eigen tuin? Vanaf augustus zijn deze voorjaarsbloeiende bloembollen vaak volop te koop bij leuke kraampjes langs de weg. Ik vind het altijd erg leuk om lokaal langs de weg bij een leuk wegstalletje iets te kopen.

Je kunt de lentebollen in je eigen tuin planten zodra de eerste blaadjes van de bomen vallen. Om de kans op succes te vergroten, kun je ze het beste uiterlijk in november in je tuin planten.


De Nederlandse bollenvelden zijn een bijzonder uitje


Heb je geen tuin of ben je niet zo'n tuinmens? Dan is op vakantie in Nederland bij de bollenvelden Noord Holland een heel vrolijk plan. Wat mij betreft moet elke inwoner van Nederland eens op vakantie in Nederland bij de bollenvelden zijn geweest. Veel mensen beseffen niet wat voor uniek gebied de Nederlandse bollenvelden zijn. Het is iets wat je nergens anders ter wereld tegen komt.

Vandaar ook dat normaal gesproken (buiten corona om;-) er bussen vol toeristen door de prachtige Hollandse bloembollenstreek rond rijden.
De Nederlandse grond en het klimaat (met de regen!) zorgen er voor dat het hier zo'n succes is.


De leukste uitjes zijn wat mij betreft die uitjes in een gebied vol afwisseling. The Wow Effect staat immers voor voortdurende verandering en inspiratie halen uit de natuur. Het is altijd een feestje als je niet weet wat je om de hoek kunt verwachten;-).


36 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven