top of page

Beleef de Bollenvelden Noord Holland in de zomer

Bijgewerkt op: 3 feb. 2022

Jij denkt vast; hmmm, in de zomer naar bollenvelden Nederland in de kop van

Noord-Holland? Dat is toch niet het mooiste moment?

De zomer is niet het bloeiseizoen van de bollenvelden in Nederland. Maar het is zeker wel een heerlijk fris idee om de bollenvelden eens in de zomer te bezoeken. Voor een dagje uit of om gewoon lekker op vakantie te gaan in Nederland.


Wist jij dat tegenwoordig het grootste gedeelte van de bloembollenkwekers in de Kop van Noord-Holland woont? In de kop van Noord-Holland vind je onder andere Petten aan Zee, Sint Maartenszee, Callantsoog en Julianadorp.

Veel mensen gaan in het voorjaar op vakantie naar de bollenvelden in

Noord-Holland. . Begrijpelijk ook, met al die vrolijke kleuren en geuren.


Wat veel mensen niet weten, is dat juist elk seizoen zijn eigen charme hier heeft. Wist je dat er hier ook in de zomer een bijzonder fijne sfeer hangt? Op vakantie in Nederland is fijn!


Houd jij van een frisse en groene vergezichten? Dan is het voor jouw heerlijk om in de zomermaanden heerlijk te wandelen of fietsen bij de bollenvelden Noord-Holland. De kleur groen brengt veel mensen in een staat van ontspannen en frisheid. De kleur groen is rustgevend en verminderd stress. Een boswandeling is daarom bij veel mensen dan ook een geliefd uitje in Nederland.


Persoonlijk breng ik mijn tijd graag door in het groen. Ik wordt er inderdaad rustig en zen van. Een groene omgeving brengt mij ook wel in een staat van even ´ alles loslaten ´.


In de zomermaanden zetten vele boeren de bollenvelden onder water.

Door dit te doen, houden de boeren hun velden vrij van onkruid, aaltjes en bollenresten.

Al deze "meren" geven een prachtig aanzicht. Je ziet er ook veel vogels van genieten.


Ennuh, ik heb het even mogen testen. De temperatuur van het water is heerlijk.


De bollenvelden Nederland zijn niet allemaal volledig groen of volledig onder water. Her en der spotte ik ook een vrolijke, afwisselende wilde bloemenweide. .Het trekt verschillende zoemende insecten aan en is onkruid werend. Goed voor de biodiversiteit en ook nog eens een fijn plaatje.


Flowers are happy things!


Voor het echte zomergevoel op een zomeravond. Ga lekker buiten zitten en spot in dit gebied de zwaluwen die in prachtige groepen voorbij vliegen. Vrolijke geluidjes en op jacht naar insecten. Ik heb ze vaak voorbij zien komen tijdens zomeravonden in de bollenstreek Noord-Holland. Love it!


Wil jij in het voorjaar genieten van voorjaarsbloeiende bollen in je eigen tuin? Vanaf augustus zijn deze voorjaarsbloeiende bloembollen vaak volop te koop bij leuke kraampjes langs de weg. Ik vind het altijd erg leuk om lokaal langs de weg bij een leuk wegstalletje iets te kopen.

Je kunt de lentebollen in je eigen tuin planten zodra de eerste blaadjes van de bomen vallen. Om de kans op succes te vergroten, kun je ze het beste uiterlijk in november in je tuin planten.


Heb je geen tuin of ben je niet zo'n tuinmens? Dan is op vakantie in Nederland bij de bollenvelden Noord-Holland een heel vrolijk plan. Wat mij betreft moet elke inwoner van Nederland eens op vakantie in Nederland bij de bollenvelden zijn geweest. Veel mensen beseffen niet wat voor uniek gebied de bollenvelden Nederland zijn. Het is iets wat je nergens anders ter wereld tegen komt.


Vandaar ook dat normaal gesproken (buiten corona om;-) er bussen vol toeristen door de prachtige bollenvelden Nederland rond rijden.


De Nederlandse grond en het klimaat (met de regen!) zorgen er voor dat het hier zo'n succes is.


De leukste uitjes zijn wat mij betreft die uitjes in een gebied vol afwisseling. The Wow Effect staat immers voor voortdurende verandering en inspiratie halen uit de natuur. Het is altijd een feestje als je niet weet wat je om de hoek kunt verwachten;-).


Wil jij toch liever in het voorjaar op vakantie in Nederland naar de bollenvelden? Gegarandeerd dat je vrolijke kleuren te zien krijgt! Bekijk dan het >>blog met de beste tips bollenvelden Nederland voorjaar.

126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page