top of page

De enige lagune in Nederland; instagrammable hotspot in de kop van Noord-Holland

Bijgewerkt op: 30 apr. 2021

Het schattige mini kustdorpje Camperduin (circa 235 inwoners in 2020), beschikt over een prachtige en unieke lagune.


Camperduin ligt in de Gemeente Bergen maar een stukje noordelijker dan het bekende en populaire Bergen aan Zee.


De omgeving is heerlijk rustig. De omgeving is hier absoluut niet volgebouwd wanneer je het vergelijkt met de meer bekendere kustplaatsen die zuidelijker gelegen zijn.


Er is een groot (betaald) parkeerterrein vlakbij het strand. Een mini walk van ca. 300 meter. In de ''echte wintermaanden'' kun je hier gratis parkeren.

Nergens in Nederland is een lagune te vinden zoals bij Camperduin. Wow, wat een fijn plekje. Wanneer de zee nog iets te fris is, is de lagune al aangenaam! Ik vind het ook heel prettig om in het rustige water te pootje baden met de kleintjes.

Liever ietsje meer actie? Dit is ook een goede spot om je kinderen te leren suppen!

Op de website van Lagunabeach staan regelmatig leuke activiteiten! Check deze vooral even voordat je je bezoek gaat plannen.


Wanneer je kiest voor een dagje Camperduin, kun je heerlijk genieten van de lagune, de duinen, polders, strand en de zee. Rondom Camperduin vind je immers een fijn gecombineerde omgeving.

In het midden van dit diverse gebied vind je trouwens een fijn hotel, 'Strandhotel Camperduin'. Voor als je s’avonds geen afscheid kunt nemen van het relaxte sfeertje wat hier hangt.


In 1797 vond er hier voor de kust een zeeslag plaats. Het houten speelschip is hier een verwijzing naar. Een mini avontuurlijke geschiedenisles gecombineerd met een uitgebreide speelsessie. Perfect voor de kleine avonturiers.

Dit geweldige houten schip is ca 30 meter lang. Glijbanen, touwen, een uitkijktoren en kanonnen. Reken maar dat de kids hier wel een uurtje zoet zijn. Vergeet de piratenzwembroek en piraten oogklep niet😉 Picknickleed mee voor jezelf en heerlijk liggen in het zachte witte zand.


De enige lagune in Nederland Noord Holland Camperduin
De tropische lagune in Noord Holland


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page