top of page

De Groningse ruimte en het Groningse landschap; Harssensbosch

Bijgewerkt op: 2 jun. 2022

Slechts 3 kilometer boven de bruisende stad Groningen vind je het startpunt van het unieke gebied Harssensbosch.

Een heel bijzondere beleving. Je bent eigenlijk nog maar net uit de stad Groningen en je staat meteen in het mooie, ruimtelijke Hogeland van Groningen.


De ideale plek om je stedentrip te combineren met een stukje echt Groninger land. Je kunt er wandelen of fietsen. Op welke manier wil jij deze echte Groningse beleving ervaren?


Je rijdt de drukke stad uit. Het is maar een klein stukje. Je parkeert de auto aan de rand van het gebied. Je schuifelt voorzichtig over het vee rooster. Wow, het ruime Groninger landschap, de weidse blikken en de indrukwekkende luchten.


Het is hier één en al vrolijke geluiden. Je ziet en hoort hier vele weidevogels. Ik heb hier heerlijk genoten van de live concerten van onze gevleugelde vrienden. Bij Harssensbosch ben je nooit alleen.


Wandel een stukje en strijk neer op het fijne bankje. Geniet er van je eigen gezond meegebrachte lunch uit de Stad Groningen. Groningen is immers in november 2020 benoemd tot de gezondste stad van Nederland ;-) Heerlijk turen door het weidse gebied met de blik richting stad.En voor de kids een heerlijk buitenkleed mee.


Harssensbosch ligt in het bekende eeuwenoude Reitdiep landschap. Het Reitdiep Groningen is het oudste cultuurlandschap van Europa.

De oorspronkelijke borg, het schathuis en het dorpje zijn verdwenen. In 2008 is de keuterboerderij herbouwd op de oorspronkelijke plek van borg Harssens. De boerderij is gebouwd in de sfeer van 1900. Dit is gedaan met oude materialen.

Het leuke aan deze boerderij dat dit nu een uniek vakantiehuisje is. Een huisje die zorgt voor de echte Groningse beleving van vroeger.In schuur van de boerderij bevindt zich een expositieruimte van het Groninger Landschap. In het seizoen is de expositieruimte regelmatig op zaterdag open. Ook worden in de expositieruimte regelmatig knusse kleinschalige activiteiten georganiseerd.


De herbouwde boerderij is momenteel in gebruik als uniek vakantiehuis. Je kunt er origineel overnachten middenin de natuur op maar een klein stukje van de stad Groningen,

Wanneer je te maken hebt met tegenstrijdige vakantiewensen, is deze locatie ideaal. Je kunt hier naar hartenlust verschillen vakantie activiteiten combineren. Het cultuurhistorisch gebied, de bruisende stad Groningen, het buitenleven en een bezoek aan het allermooiste dorp van Nederland in 2020 (Winsum). Alles is nabij!

Dit unieke vakantiehuis is te boeken via Buitenleven Vakanties. Let op, regelmatig volgeboekt.


Heb je zin om meer te beleven rondom het fijne Reitdiep gebied? Bekijk dan de tips voor beleving rondom het Reitdiep Groningen.


Het Reitdiep gebied is een uitgestrekt gebied van Groningen stad tot aan het Lauwersmeer gebied. Heb jij nog leuke tips voor het gebied rondom het Reitdiep? Deel ze gerust via de reacties. Let's share the happy vibes!


Samen met het team, de familie of ander fijn gezelschap Noord Groningen ontdekken tijdens een georganiseerd uitje?


Jolanda, van The Wow Effect Events is Eventmanager Groningen Het Hogeland. Bekijk de mogelijkheden voor een exclusief groepsuitje Groningen Het Hogeland.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page