De Groningse ruimte en het Groningse landschap; Harssensbosch

Bijgewerkt op: 22 aug 2021

Slechts 3 kilometer boven de bruisende stad Groningen vind je het startpunt van het unieke gebied Harssenbosch. De ideale plek om je stedentrip te combineren met een stukje echt Groninger land. Je kunt er wandelen of fietsen. Op welke manier wil jij deze echte Groningse beleving ervaren?


Een Gronings stukje vol live concerten

Je rijdt de drukke stad uit. Het is maar een klein stukje. Je parkeert de auto aan de rand van het gebied. Je schuifelt voorzichtig over het vee rooster. Wow, het ruime Groninger landschap, de weidse blikken en de indrukwekkende luchten.


Het is hier één en al vrolijke geluiden. Je ziet en hoort hier vele weidevogels. Ik heb hier heerlijk genoten van de live concerten van onze gevleugelde vrienden. Bij Harssensbosch ben je nooit alleen.


Wandel een stukje en strijk neer op het fijne bankje. Geniet er van je eigen gezond meegebrachte lunch uit de Stad Groningen. Groningen is immers in november 2020 benoemd tot de gezondste stad van Nederland ;-) Heerlijk turen door het weidse gebied met de blik richting stad.En voor de kids een heerlijk buitenkleed mee.


Harssensbosch, een natuurgebied met historie

Harssensbosch ligt in het bekende eeuwenoude Reitdiep landschap. Het Reitdiep Groningen is het oudste cultuurlandschap van Europa.

De oorspronkelijke borg, het schathuis en het dorpje zijn verdwenen. In 2008 is de keuterboerderij herbouwd op de oorspronkelijke plek van borg Harssens. De boerderij is gebouwd in de sfeer van 1900. Dit is gedaan met oude materialen.

Het leuke aan deze boerderij dat dit nu een uniek vakantiehuisje is. Een huisje die zorgt voor de echte Groningse beleving van vroeger.


Een knusse expositieruimte in het Groninger landschap


In schuur van de boerderij bevindt zich een expositieruimte van het Groninger Landschap. In het seizoen (en buiten het corona tijdperk om) is de expositieruimte regelmatig op zaterdag open. Ook worden in de expositieruimte regelmatig knusse kleinschalige activiteiten georganiseerd.

Origineeel overnachten in het Groninger landschap

De herbouwde boerderij is momenteel in gebruik als uniek vakantiehuis. Je kunt er origineel overnachten middenin de natuur op maar een klein stukje van de stad Groningen,

Wanneer je te maken hebt met tegenstrijdige vakantiewensen, is deze locatie ideaal. Je kunt hier naar hartenlust verschillen vakantie activiteiten combineren. Het cultuurhistorisch gebied, de bruisende stad Groningen, het buitenleven en een bezoek aan het allermooiste dorp van Nederland in 2020 (Winsum). Alles is nabij!

Dit unieke vakantiehuis is te boeken via Buitenleven Vakanties. Let op, regelmatig volgeboekt.


Er op uit Reitdiep Groningen

Heb je zin om meer te beleven rondom het fijne Reitdiep gebied? Bekijk dan de tips voor beleving rondom het Reitdiep Groningen.


Het Reitdiep gebied is een uitgestrekt gebied van Groningen stad tot aan het Lauwersmeer gebied. Heb jij nog leuke tips voor het gebied rondom het Reitdiep? Deel ze gerust via de reacties. Let's share the happy vibes!

93 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven