top of page

De kleinste zeehaven van Nederland vind je in de provincie Groningen!

Bijgewerkt op: 24 jan. 2022


Op zo'n 30 kilometer vanaf de stad Groningen, in de Gemeente Het Hogeland, vind je een unieke en pure bestemming, Noordpolderzijl. Een heerlijke bestemming. Een typisch Groningse bestemming. De plek om er eens op uit te gaan in de provincie Groningen. Noordpolderzijl is de kleinste zeehaven van Nederland!

Uniek in zijn soort en daarom voor mij een echt bijzonder uitje in Groningen.

Het voelt voor mij als een van de onontdekte plekken in Nederland. En wat helemaal fijn is, je kunt er ook bijzonder overnachten!


Noordpolderzijl is een buurtschap ten noorden van het dorp Usquert.

Noordpolderzijl is de oude zeehaven van Usquert. Usquert is een typisch Gronings dorp. Het is een Gronings dorp vol statige panden en omringd door heren boerderijen. Wanneer je er op uit gaat, imposant om even te bewonderen.


Noordpolderzijl is inmiddels vooral bekend als de kleinste zeehaven van Nederland! Deze beleving is uniek in Nederland en hoort daarom zeker op je bucketlist thuis. Een van de onontdekte plekken in Nederland. Omringd door kwelders en een uitgestrekt landschap. De omgeving straalt één en al rust uit. Stress en spanning verdwijnen in deze rustige en uitgestrekte omgeving zeker uit je lichaam. Hier kun je samen van het leven genieten en alles loslaten...


Door de smalle en ondiepe verbinding met de zee, is de haven alleen bij hoog water bereikbaar!


Na je wandel- of fietstocht is het tijd voor een beloning! 't Zielhoes is al vele jaren een begrip in Noord-Groningen. Een typisch Gronings plekje, het staat in het noorden bekend als 'huiskamerestaurant'.


Buiten het corona-tijdperk om, worden er regelmatig leuke (veelal culturele) activiteiten georganiseerd. Na een energie-gevende wandeling kun je hier heel fijn lunchen of even op adem komen met een drankje en Grunneger kouk. Ik ben zelf dol op typisch Groningse producten die je smaakpupillen raken.

In de voormalige schuur vind je een fijne ruimte voor workshops of groepsbijeenkomsten.


Idee: Combineer een wadlooptocht met een bezoek aan het karakteristieke Zielhoes. Ook leuk voor een dag er op uit in de provincie Groningen.
Op een prachtige, rustige plek, vlakbij de kleinste zeehaven vind je een klein aantal caravan/camper plekken en 5 mooie trekkershutten. Vakantie in Nederland op een bij de massa nog onontdekte plek. De trekkershutten hebben een natuurlijke look en zijn voorzien van grote ramen waardoor je heerlijk lichtinval hebt. Ook een ideale knusse plek wanneer je met een paar bevriende stellen of gezinnen de rust zoekt en lekker veel wilt wandelen, fietsen en genieten van de buiten beleving in Nederland. Je kunt je hier dan heerlijk op je fijne gezelschap focussen. Zie jij jezelf als heerlijk met je naasten hier buiten voor de trekkershutten koffie drinken en daarna aan de wandel? Na de wandeling heerlijk lunchen bij 't Zielhoes. Gezellig een paar dagen met elkaar er op uit in de provincie Groningen en samen van het leven genieten, i love it. Bewust kiezen voor the happy vibes.


Het fijne aan deze mini vakantiehuisjes Nederland is dat ze het gehele jaar boekbaar zijn! Je boekt ze via de website van Trekkershutten.


Ben jij meer een tentenvrouw? Vlak buiten Usquert is het mogelijk om bij een >>local een tent in de tuin te huren!


Wat mij persoonlijk ook inspiratie biedt in dit Groningse gebied; de nachten zijn in deze streek nog echt donker. Felle en/of stadse lichten zijn hier niet. Wel een hele mooie sterrenhemel!


De Waddenzee, de Groningse vergezichten en een nacht vol sterren. De stilte en de vogels bij het wad. De rust om je heen en het gevoel van ruimte en vrijheid. Dit is geen massa bestemming. Een unieke Groningse vakantiecombinatie.


Bekijk de instagram Reels voor een korte sfeerimpressie van Noordpolderzijl.


Gewoon een dagje lekker wandelen in combinatie met een picknick is natuurlijk ook gewoon heerlijk! Neem vooral wat echte Hollandse hapjes mee zoals de lekkerste kaasjes!
Vind je dit een leuk idee voor je vrijetijdswishlist? Deel hieronder deze vrijetijdsvibes via de socials!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page