top of page

De nummer 1 koffie drink belevenis in Joure

Bijgewerkt op: 21 jul. 2021

Voor veel mensen is ergens een kopje koffie drinken een leuk uitje. Uiteraard bij voorkeur op een van de mooie plekken in Nederland! Hoe leuk is het als je dit GROTER kunt maken tot een volledige koffiebeleving waarbij al je zintuigen geprikkeld worden? Joure in Friesland is een mooie plek in Nederland voor een koffiebeleving.Joure ligt in de provincie Friesland. Persoonlijk vind ik het heel handig dat Joure vrij centraal ligt wanneer je op doorreis bent tussen de noordelijke provincies en Noord Holland. Een ideale tussenstop dus om weer hoger in je energieniveau te komen!Mijn eigen koffie- en theedrink ritueel is eigenlijk heel stabiel. Zodra ik opsta, begin ik met een kopje zwarte thee. Daarna slik ik trouw mijn multivitaminen met water. Zonder pauze er tussendoor; begin ik direct met de zwarte koffie. 3 koppen zwarte koffie totaal. Daarna voel ik me echt wakker wakker en geniet ik het meest van mijn dag.Gemiddeld drinken vrouwen 3,5 kopje koffie per dag. Wij vrouwen doen dat heel goed. Maximaal 4 kopjes per dag is goed voor je. Het vermindert de kans op beroertes, diabetes en hartziektes.
Wie is er niet groot geworden met een ouder die fanatiek Douwe Egberts punten spaarde? En dan af en toe samen naar de Douwe Egberts winkel om de punten om te wisselen voor leuke geschenken. Een gezinsuitje uit mijn jeugd;-)


In Museum Joure vind je deze nostalgie terug. Verwonder je over de geschenken. En doe ondertussen wat vernieuwende shop ervaringen op in het winkeltje. Ik blijf koffie- en theegeschenken leuke cadeautjes vinden wanneer ik ergens op visite ga! Staat zo lekker knus. Samen van het leven genieten met een kop koffie of kop thee. Het is heel simpel, maar af en toe oh zo fijn.Ook kun je in museum Joure van alles ontdekken en leren over het maken van koffie en thee. Misschien heb je zin om zelf even aan de slag te gaan. Achterover leunen is zeker ook een optie. Geniet van de geuren en zet vervolgens je smaakpupillen aan het werk.


In 1753 was de start van Douwe Egberts koffie. Dit gebeurde in een ieniemine kruidenierswinkeltje in Joure. Er is veeeel veranderd. Een leven lang ontwikkelen is hier ook zeker van toepassing;-) In 2019 is de vernieuwde koffiefabriek in Joure geopend. Een echte'' dit wil je eens gezien hebben plek'' in Joure in Friesland.


Ontdek en beleef de geschiedenis van Douwe Egberts Joure. Boek hier gemakkelijk online je toegangskaarten voor Museum Joure. De koffie beleving van Friesland!

Ps. Op de site van DE vind je hele fijne recepten met koffie in de hoofdrol. Denk bijvoorbeeld aan de koffiecocktail. Heb jij mee gedaan aan deze horecatrend van 2020? Dit is zeker ook alvast een verfrissend idee voor de zomer van 2021!Via onderstaande link bestel je gemakkelijk en snel de lekkerste koffie en thee voor thuis! Wat kies jij om jezelf weer op te laden?

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page