top of page

Getipt: Ontdek de snackbar als bijzonder uitje

Bijgewerkt op: 1 apr. 2022Wanneer er een tijd geen buiten de deur beleving mogelijk is, waardeer je daarna alles des te meer. Ook komen steeds meer mensen erachter dat ze helemaal niet zo veel specials in hun leven nodig hebben.


En weet je, soms kom je er na een bepaalde periode ineens achter dat iets wat ''gewoontjes'' lijkt, eigenlijk best een bijzondere beleving is. Zo is het wat mijn betreft ook met de snackbar. Ook deze veranderd steeds meer van normaal naar speciaal. Bewustzijn, verandering en special vibes. Verdiep je eens in de wereld van de wonderlijke frietjes!Meestal loop je er gewoon snel voorbij. De automatiek is voor ons Nederlanders gewoontjes. Voor de toeristen die ons koude kikkerlandje bezoeken is dit

een echt traditioneel Dutch momentje!

In andere Europese landen is hij langzaam aan uit het straatbeeld aan het verdwijnen. Maar in ons fijne koude kikkerlandje is hij blijvend. Kennelijk zijn er genoeg Nederlanders die er blijvend gebruik van maken;-). De snackmuur in Nederland. Voor velen een typisch Dutch momentje! Dat je het even weet!


Voor de toeristen is de automatiek dan wel een echt feestje, voor ons Nederlanders is dit niet een standaard perfect Insta plaatje. Wanneer wij drukke dames al eens zwichten voor een gefrituurde snack, dan wel graag een bijzondere snackbeleving! Heb jij een bijzondere snackbarbeleving tip? Drop je hem dan hieronder bij de reacties? Laten we samen de leukste adresjes in het land verzamelen!


Ga jij voor het eerst in Groningen naar de snackbar? Dan bestel je hopelijk een echte Groningse eierbal. De 'aaierbal' Een gekookt ei, omhuld met ragout en een krokant jasje. Een typisch Gronings streek product. Ik ben nog op zoek naar de allerbeste plek voor een Groningse eierbal. Heb jij de gouden eierbal tip? Let's share the happy snack vibes. Laat je dan een reactie achter? Ik ben zo benieuwd!


Sommige plekken zijn geen instawaardig plaatje maar soms gaat het gewoon om de smaakbeleving. Ik ben opgegroeid in Groningen stad, in een wijk waar je huisgemaakte en originele kroketten scoort. Het assortiment wisselt wel eens iets bij >>Koning maar wat dacht je van een tropische rendang kroket? De Groninger mosterdkroket of de Groninger metworst kroket? De traditionele Groningse eierbal is er ook handgemaakt. Voor de echte Groningse frituur beleving kom je naar Koning.


Of kom voor een Groningse pauze naar: de kleinste zeehaven van Nederland.

Hier moet je zijn voor een frietje met het gezin! Met terras en kleine speeltuin voor de kinderen.


In Gelderland vind je de beste snackbar van Nederland 2021.

Nederland heeft gestemd. Natuurlijk wil jij weten wie en waar de beste snackbar van Nederland is. De landelijk gekozen winnaar van beste snackbar van Nederland is Snackbar 't Speuldje in Ermelo.

Combineer een bezoek aan deze Gelderse regio met een relax ****hotel overnachting met privé whirlpool in Harderwijk.


Ze hebben eerder een aantal awards gewonnen en hun friet is in sommige delen van Nederland zelfs verkrijgbaar via de Albert Heijn webshop. Voor de (na-)beleving thuis! Over wie dit gaat? Friethoes Haarlem. Ook is deze friet verkrijgbaar op sommige festivals als Mysteryland. Achtergrond en leuke weetjes lees je op de website van Frieshoes Haarlem.


Op zoek naar een stijlvolle snackbar? Dan ga je naar Breda. In Breda vind je Frietpanters. Een snackbar met smaak! Ze omschrijven zichzelf als ''een bijzondere beleving voor normale prijzen''. Check de sfeervolle look van Frietpantsers op hun eigen site en je kunt je er vast wel iets bij voorstellen!

Stijlvol zwart, zebra, jungle en toffe verlichting. Ik ken geen andere snackbar die deze originele snackbar stijl kan evenaren. Jij wel?

Wat ik hier trouwens heel tof bedacht vindt, is de (web)shop om de beleving voor altijd te onthouden! Echte fans worden hier als vanzelf >>ambassadeurs.


Heb jij een originele 'snackbar beleving' tip in ons mooie Nederland? Laat gerust een reactie achter. Op die manier is het mogelijk om met elkaar de lijst steeds verder uit te breiden. Let's share the happy snack vibes!

Ps, wil je dit lijstje bewaren voor later?


Bewaar dan heel eenvoudig de afbeelding uit dit blog op je eigen Pinterest bord.

Handig voor je toekomstige gezinsvakantie Nederland!


Recente blogposts

Alles weergeven

3 Comments


Bij ons in België noemen we dat een frituur. Die kroketten zijn typisch Nederlands, wij eten hier vooral kaas- of garnaalkroketten en dat dan meestal als voorgerecht of lunch in een brasserie

Like
The Wow Effect
The Wow Effect
Dec 27, 2021
Replying to

Leuk om te lezen Sandra! En dat klinkt ook heerlijk! Ik houd wel van kaaskroketten en garnalenkroketten😁.

Like

Jaaaa, hier in Haarlem is Friethoes een begrip. Er staan altijd massa's mensen voor dat hele kleine winkeltje te wachten. Nu even lastig, maar in de zomer geen probleem.

Like
bottom of page