top of page

De vakantietrends van 2021

Bijgewerkt op: 20 feb. 2022

Corona heeft veel invloed op de actuele reistrends. Dit zagen we vorig jaar en ook in 2021 beïnvloed corona nog steeds de vakantie plannen die we maken.

Voorheen waren veel mensen in december al druk om hun favoriete vakantieplek voor de zomer al vast te leggen. Je moest snel zijn. Het veroorzaakte nog wel eens lichte boekingsstress. Bij vakantie plannen a la 2021 is dit niet meer aan de orde. Wat zijn de reisrends van 2021?

Wij Nederlanders boeken niet meer overhaast en zeker niet meer ver van tevoren.


De twee belangrijkste trends in ons vakantie boekingsgedrag:

- We kiezen massaal voor vakantie in Nederland

- We boeken onze vakantie pas kort van te voren


Een positief gevolg van deze boekingstrend is dat de populaire kust accommodaties nu nog niet volgeboekt zijn. Dit komt ook mede doordat het boekingsgedrag van onze buurlanden ook veranderd is. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld nauwelijks Duitsers in onze Hollandse kuststreek te vinden. Dit is 'normaal' in het voorjaar wel anders.


Glamourdiva's opgelet. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. De Nederlandse campings bieden steeds meer glamping aan.

Ik noem het kamperen in stijl. Wel het knusse kampeergevoel, maar geen gedoe en intensieve voorbereiding.

Je komt aan op de camping. Een zeer warm welkom en wordt gebracht naar je luxe, compleet ingerichte glamping plek. Je pakt een lekker drankje uit de koelkast en strijkt neer. Beentjes omhoog en genieten maar. Ben jij een glamourdame die verlangt naar bijkomen op de glamping?

Voor welke sprookjesachtige plek in Nederland ga jij?


Herfstvakantietip in Nederland: >>Boek een boslodge in Overijssel. In Twente, Ootmarsum kun je genieten van de natuur en een groene omgeving. Heerlijk in de middagzon buiten met je jas aan genieten van de heerlijke luchten.

Liever naar Zuid-Nederland omdat de temperatuur daar soms net iets hoger is;-) Ook in Brabant hebben ze een >> toffe boslodge tussen de bomen. Check gelijk even hoe knus en sfeervol het er is met de looks, bedstee en veranda. Lekker samen van het leven genieten; er zit een pellet kachel in. Na een fijne wandeling is het heerlijk zitten rond het pellet vuur!


In Nederland is steeds meer vraag naar huurcampers. Ook zijn steeds meer mensen in hun vrije tijd op zoek naar een leuk koop-camper-project.


Kijk om je heen en je ziet ze steeds meer. Er rijden momenteel zeker 135.00 campers rond in Nederland.

De camper geeft een ultiem vrijheidsgevoel. Dit missen we momenteel allemaal. Zou dat verklaren waarom veel mensen camperplannen maken?


Is de bestemming niet leuk genoeg? Is de plek niet ruim genoeg? En weer dooooor.


Verbonden aan deze reistrend, is de verschijning van steeds meer camperplek apps. Hoe heerlijk is het om onderweg makkelijk de volgende droomplek of afgelegen plek in de natuur te boeken. Dit kan bijvoorbeeld via de camper apps Park4night of Campercontact. Via de camper app Stayfree kun je zelfs op zoek naar wildkampeerplekken over de gehele wereld. Kies jij voor bijzonder overnachten aan zee of middenin een sprookjesbos?


Prachtige camperplekjes vind je bijvoorbeeld in Drenthe. Check >>camping Norgerberg. Plaats je camper hier voor een tijdje op één van de mooiste kampeerplaatsen Drenthe. Ben je avontuurlijk en wil je rondtrekken, kies dan voor de speciale campertrekkersplaats Drenthe. De Norgerberg is een heerlijk fijne vijf sterrencamping in Drenthe waar je ook heerlijke luxe vindt. Denk aan een verwarmd zwembad, wellness en een belevingspad. De centrale ligging van de Norgerberg is ideaal om het noorden te beleven.


Binnen 15 minuten ben je in de provincie Groningen of in de provincie Friesland! Je wordt wakker, drinkt buiten je koffie en geniet zo lekker van het omringende groen. Je denkt, wat te doen vandaag? Dat wordt heel lastig kiezen hier;-)


Die leuke Nederlandse campings proberen ons te trekken door een proefkampeer arrangement aan te bieden. Eerst een klein tikje proeven, voor je de knoop doorhakt. Door er eerst van te 'proeven', ontdek je pas echt of het wel of niet iets voor je is. Je kunt het ook zien als inspiratie opdoen. Of een extra mini-vakantie. Hoe meer leuke reisjes, hoe beter.


RCN Vakantieparken heeft momenteel een hele leuke >>proefkampeer-actie op de site staan. Hierbij kom je met de eigen tent naar de camping.


Heb je nog geen kampeerspullen en nog meer twijfel of kamperen wel wat voor je is? Dan kun je bijvoorbeeld gaan proefkamperen in een ingerichte tent bij kamperen in de achterhoek. Een tussenstap is ook mogelijk! In Brabant in Chaam heb je >>eigen kampeerplekken met eigen privé sanitair!


Ga jij dit jaar ook nog even door het herontdekken van Nederland? Wat doe jij in de vakanties 2021? Wil je nog een keer extra weg in de herfstvakantie 2021 of de kerstvakantie 2021? Denk dan eens aan een bijzondere overnachting in een >>Wellnesslodge (check!) in Overijssel. In dit luxe vakantiehuis Nederland vind je bijvoorbeeld een open haard, regendouche, sunshower, opgietsauna, vloerverwarming en whirlpool. Een lekkere buitenwandeling en dan kiezen hoe je binnen gaat opwarmen!


Van welke 2021 reistrend wordt jij enthousiast?

Ik lees in de reacties graag over welke vakanties in Nederland jij meer wilt ontdekken!

Bekijk dan hier de leukste vrijetijdstrends van 2021 en check hier welke gezellige vrijetijdsontwikkelingen coronajaar 2020 ons heeft opgeleverd!

Wat doe jij in je vakanties 2021? Vergeet vooral niet; >>echte vrije tijd is een feestje!


In deze rare tijden vol beperkende maatregelen volgen de ontwikkelingen elkaar zeer snel op. Het positieve hieraan is, zijn de vernieuwende happy vibes die de vrijetijdsondernemers ontwikkelen om ons te raken. Wil jij zomer 2021 nog te gek op vakantie in eigen land, een gezinsvakantie Nederland of gewoon even een speciale beleving? Ontdek hier de laatste vrijetijdstrends en vakantietrends van zomer 2021.


Blijf jij graag volledig uptodate in de vrijetijdssector? Volg jij graag alle vrijetijdsontwikkelingen op de voet? Lees dan vooral ook >> zes keer horecatrends 2022 en >>de vakantietrends 2022 Nederland.



Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page