top of page

De vakantietrends van 2022

Bijgewerkt op: 25 apr. 2022


Wat zijn in 2022 de belangrijkste vakantietrends voor te gek op vakantie in Nederland? In dit blog vind je 6 Nederlandse vakantietrends voor het jaar 2022.

Keywoorden zijn in ieder geval bewust genieten, heerlijk culinair, sportief en in beweging. Het wordt een jaar vol heerlijke mogelijkheden!


Vind jij het interessant om de ontwikkelingen en veranderingen scherp te hebben? Bekijk in dit blog >>de vakantietrends van 2021 terug.

Dol op de horeca tijdens je vakanties en/of tijdens je vrijetijdsbesteding? Al eerder verscheen er een blog over >>de horecatrends van 2022.


Ook in Nederland zijn culinaire vakanties populair. Foodbeleving, streekproducten en lokale specialiteiten. Sinds de coronapandemie willen wij onszelf steeds meer verwennen. Ook op culinair gebied. Als we kiezen voor een beleving, willen wij de optimale beleving. Beleven met al onze zintuigen zorgt voor >>the wow effect. Laat ons zien en proeven wat deze streek bijzonder maakt. Niet iedereen heeft zin en tijd om zelf een culinaire vakantie Nederland te organiseren. Op internet zoeken we naar 'de smaak van de wadden' en >>de Nederlandse waddenkust. Of we oriënteren ons op een belevingsreis door >>de Nederlandse wijnstreek.


Duurzaam op vakantie in Nederland. Voor vele toeristen is dit steeds belangrijker. Wat doet deze streek, dit vakantiepark, dit specifieke vakantiehuisje of Nederlands hotel aan duurzaamheid? Bewust beleven en bewuste keuzes maken; met zijn allen doen we dit steeds meer. Wat is de lokale impact?


Als toerist wil ik weten wat dit vakantiehuisje of andere toeristische accommodatie doet op het gebied van duurzaamheid.


Wij Nederlanders willen dit vooraf lezen op het internet. Vervolgens maken wij een bewuste vakantiekeuze. Wanneer we dan op vakantie in Nederland zijn, willen we het duurzaamheidsaspect ook zien en meemaken.


Op fietsvakantie in Nederland. Een mooie variant op duurzaam vakantie vieren in

Nederland. Bewust en gezond leven wint aan populariteit. We zijn ons steeds meer bewust van de keuzes die we maken en het effect hiervan op de toekomst. Je ziet steeds meer voorbij komen over fietsknooppunten en (vernieuwde) fietsroutes. In de >>provincie Groningen is het op termijn mogelijk om te genieten van de nieuwe fietsverbinding >>Groningen stad naar het >>mooiste dorp van Nederland Winsum. Het eerste stuk van >>deze fietsroute Groningen is al wel gereed en te fietsen! Genieten van het echte Groningse. De rust en ruimte om je heen. Heerlijk genieten van het leven.

Bij het >>Groningse Zoutkamp vind je een unieke kinderfietsroute van 14km.

De Groningse rust en ruimte leent zich ook uitstekend voor een fietsvakantie vol Groningse ontdekkingen!

Ben jij erg sportief en dol op fietsen als vrijetijdsbesteding? Bekijk dan ook eens het >>fietsrondje Groningen. Een fietstocht van circa 350 kilometer langs de provinciegrenzen.


Op wandelvakantie Nederland. Vorig jaar schreef ik al eens een blog >>vrijetijdstrend wandelen. Het wandelen in Nederland duurt niet een paar weken, het wandelen in Nederland lijkt momenteel wel een blijvende gedragsverandering. Velen hebben de fijne en positieve effecten van wandelroutes Nederland ervaren. We willen en blijven wandelen in eigen land. Zelfs op vakantie! Een wandelvakantie Nederland is gezond, bewust en een duurzame keuze.

Denk bijvoorbeeld eens aan het Pieterpad Nederland waarbij je onder andere langs >>het mooiste dorp Winsum en het Gelderse Groesbeek komt.De boekingstrend; we boeken steeds meer korte vakanties in Nederland. Samen genieten van het leven door te kiezen voor een midweek of weekendje weg in eigen land. Sinds de coronapandemie zijn we ons meer bewust van

Genieten van het nú.

We willen niet teveel uitstellen. We willen nu genieten en gaan er dus regelmatig even tussenuit. We leven nu, dus we genieten nu. We willen niet meer steeds afwachten. Genieten van je leven is belangrijker dan ooit.


Binnenkort bijzonder overnachten tijdens een korte vakantie Nederland?


Een groot vakantiehuis Nederland huren zodat er genoeg plek is voor een groep vrienden of familie. We willen samen quality tijd doorbrengen én genoeg ruimte voor onszelf. Meerdere badkamers is een must. Ontspannen en genieten vinden we fijn. Luxe in- en om een groot vakantiehuis maakt ons blij.


Voor welke reistrend ga jij in 2022? En weet jij een toffe plek in Nederland die precies past bij één van bovenstaande vakantietrends? Laat gerust een berichtje hieronder achter. Let's share the happy holiday vibes in ons mooie Nederland.

425 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page