top of page

Dit voormalige eiland bij Flevoland is een unieke belevenis; Schokland

Bijgewerkt op: 30 apr. 2021


Ik deed een schokkende ontdekking in Flevoland...

Middenin de Noordoostpolder ligt het voormalige eiland Schokland. Vroeger een eiland in de Zuiderzee. Sinds de drooglegging van de Noordoostpolder in 1942 maakt het onderdeel uit van het vasteland van Flevoland. Schokland ligt centraal in Nederland.

Vanaf Amsterdam, Arnhem of bijvoorbeeld Groningen is het circa een uur rijden naar Schokland.


Laat Jannetje binnenkomen in je hart. Je voelt het gebied en de geschiedenis. Bereid je bezoek voor via deze Youtube link.

Na het zien van dit filmpje kreeg ik meteen meer zin om dit wereldwonder te ontdekken. Jantje kwam bij mij echt binnen in mijn hart. Wat een geweldige vrouw!


Ik vind Schokland een ideaal gezinsuitje of groepsuitje omdat er voor iedereen wat is. De één wordt geraakt door de bijzondere natuur. Wandelen door het Schokkerbos en genieten van bijzondere bosvogels, varens, mossen en paddenstoelen. Of volg gewoon een van de twee aangegeven routes 'rondje Schokland' (5 of 7 km) en laat je verrassen door deze mysterieuze plek

De ander geniet juist van de cultuur. Deze unieke historie is voor iedereen een rakende geschiedenisles. Het voelt altijd zo fijn wanneer je weer wat bijleert over ons mooie land.

Leuk weetje; Sinds 1995 staat Schokland op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Zit Nederland waterland ook in jouw hart? Dan raad ik je zeker aan om een bezoek aan dit fenomeen in de strijd tegen de zee.

Schokland zelf (buiten) is altijd te bezoeken! Neem je verrekijker en eigen picknickmand mee en geniet van een dagje uit! Voel je een vissersvrouw in de voormalige haven of voel verwondering wanneer je de rijksmonumenten bewonderd.

Het museum, de horeca in de buurt, bezoekerscentrum De Gesteentetuin en leuke lokale events zijn uiteraard alleen op bepaalde tijden te bezoeken.

Ps. De leukste en nieuwste wandelingen (zoals de ruïnewandeling en de vluchthavenwandeling) vind je op de website van Het Flevo Landschap.Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page