top of page

Dompel je volledig onder in Drenthe, Mantingerveld

Bijgewerkt op: 31 okt. 2021

Op deze sprookjesachtige camping in Drenthe heb je alleen natuurgeluiden om je heen. Je dompelt je er zo heerlijk onder in de Drentse rust en ruimte.


Tegenover het prachtige natuurgebied Mantingerzand in Drenthe, vind je de sfeervolle natuurcamping De Voscheheugte.

Bijzonder overdrachten in het dromerige Drenthe. Op deze natuurlijke camping is het werkelijk genieten. Je kunt er bijzonder overnachten in een natuurhut. Je wordt er helemaal zen van de rust en ruimte om je heen. Geen zin om te koken? Ze hebben er een heerlijk eethuisje!

De liefhebber van kamperen kan er ook een ruime staplaats huren. Voor de voortdurend rondtrekkende nomad is er een plek op het trekkersveld.


Natuurcamping Voscheheugte ligt in een prachtig divers natuurgebied.

Op de site van Natuurmomenten lees je diverse inspiratieshots over de mysterieuze jeneverbessen en de mulle zandpaden. Lees het hier: Mantingerveld - Natuurgebied | Natuurmonumenten


Het gebied bestaat uit verschillende prachtige natuurlijke delen. Denk aan heide, loofbos, dennenbos, zandverstuivingen en grasland. En het meest bijzonder wat mij betreft; de stukken met jeneverbessen.


Wanneer je er alleen een dagwandeling wilt doen; kun je bij camping De Vosscheheugte starten met de lekkerste TO GO specialiteiten. Check vooraf altijd even bij lokale aanbieders of dit nog steeds aan de orde is. Vlakbij Mantingerveld 7 is een klein parkeerterrein. Hier heb je de mogelijkheid om een kleine overzichtelijk wandeling van 4,5 kilometer te doen. Dit is de rode route.

MOOIE PLEKKEN ONTDEKKEN KAN OOK IN 💗NEDERLAND💗.


Natuurhut bij Mantingerveld Drenthe bijzonder overnachten in de natuur

Ben jij wel eens in dit fijne oergebied geweest?


Het ontstaan van het Mantingerveld

Ga 30 jaar terug in de tijd. 8 kleine Drentse natuurgebieden. En ze hebben het zwaar. Heel zwaar. De neerslag van stikstof. Verdroging. Het is er niet te best. Een reddende engel in aantocht. Natuurmonumenten koopt de stukken op en zorgt voor fijne verbinding. Fast forward, inmiddels is het een prachtig geheel. Het inmiddels bekende Mantingerveld.


Wil jij ook eens jeneverbessen proberen en zie jij voorlopig geen kans om ze zelf te plukken? Krijg alvast de Mantingerveld vibes en bestel ter inspiratie vast jeneverbessen online. Jeneverbessen zitten vol vitamine C en anti oxidanten.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page