top of page

Er op uit, recreatiegebied Kardinge, Groningen

Bijgewerkt op: 22 aug. 2021

In Groningen vind je een van de grootste recreatiegebieden van Noord Nederland voor een dagje uit. Een recreatiegebied dat jonger is dan ik! In mijn jonge jaren heb ik dit gebied zien ontstaan en ontwikkelen. De mogelijkheden voor beleving in je vrije tijd werden er steeds meer. Van jongs af aan heb ik mij altijd zeer goed vermaakt in dit recreatiegebied. Beleving is immers het recept voor een gelukkig leven. Misschien had ik dat toen onbewust al door;-)


Vernieuwing, verfrissing, ontspanning en zoveel meer. Ontdek hier wat recreatiegebieden met je doen en waarom je af en toe er op uit moet gaan naar de recreatiegebieden in Nederland.


Kardinge in Groningen is absoluut een zeer divers recreatiegebied.


Buitenrecreatie behoort tot de mogelijkheden maar ook voor een overdekt dagje uit kom je hier aan je trekken. Recreatiegebied Kardinge ligt aan de Noord Oost zijde van de stad Groningen.


De omgeving van Groningen is aardig plat. Wil je klimmen? Je kunt natuurlijk natuurlijk midden in het centrum van Groningen de Martinitoren op. Maar je kunt er ook voor kiezen om de Kardingebult op te wandelen. De Kardingebult is zo'n 30 meter hoog en aangelegd door mensen. Boven op de Kardingebult staat nog een leuke uitkijktoren die je op kunt. Deze biedt je mooie vergezichten over de omgeving. Ben je eigenlijk niet zo sportief en stiekem uitgeteld als je boven bent? Er staat ook een fijn bankje om te pauzeren ;-). Vergeet dus vooral niet om van de lekkerste kaasjes mee te nemen voor een optimaal Hollands uitje.


Voel je je na zo'n klim op de Kardingebult wat verhit? Afkoelen in de recreatieplas of in je bikini op het recreatiestrandje behoort tot de mogelijkheden!Naast een fijne recreatieplas, vind je er ook een fijne natuurspeeltuin voor beleving met de kinderen. Spelen met al het moois van wat de natuur te bieden heeft. Denk aan boomstammen en stapstenen. Een geweldig initiatief voor vrijetijdsbeleving tijdens een dagje uit met je gezin. Meer informatie vind je op de site van Natuurmonumenten.Vlak naast de natuurspeeltuin vind je

trouwens ook een plek waar je als ouder wat sportoefeningen kunt doen. Dus voel je jezelf uitgeteld en moet je kind nodig uitgelaten worden? In Groningen bij recreatiegebied Kardinge kun je gewoon samen met het hele gezin weer opladen.

Recreatiegebied Kardinge is prima geschikt om gewoon zelf, zonder vaste route, heerlijk rond te wandelen. Ik vind dat persoonlijk altijd wel fijn. Lekker de vrijheid om voortdurend zelf te kiezen en vaak minder drukte onderweg langs ´de wandelroute´.


Her en der vind je bankjes om te picknicken en te pauzeren tijdens de wandeling.


In de zomer is het wandelen bij recreatiegebied Kardinge extra leuk omdat je dan kunt kijken of er al wat te oogsten valt in het plukbos. Superleuk om te onderzoeken of je je eigen meegebrachte picknick kunt aanvullen met een stukje vers fruit uit het plukbos Groningen.


Wil je liever een georganiseerde buitenactiviteit doen? Dat kan via Pitch en Putt Groningen. Naast hun 'traditionele activiteiten' kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor voetgolf.

Ken jij deze unieke beleving al? De hoogste klimmuur van Nederland vind je bij recreatiegebied Kardinge. Dit is dus oprecht een bijzonder uitje waar je in ieder geval even je blik op wilt werpen. Het is ook wel een pareltje om te zien. Het klimcentrum bij Kardinge heet Bjoeks en meer informatie vind je op hun eigen website.


Overdekte leuke uitjes kun je plannen bij Kardinge. Op de website van sportcentrum Kardinge vind je informatie over het zwembad, de ijsbaan, de tennishal en meer.

Daarnaast kun je ook kiezen voor bowlen of karten bij Kardinge.


Ook vind je de bekende speelketen Ballorig bij Kardinge,


Snowlimits heeft er binnen (en ook steeds meer buiten) groepsuitjes. Een familie uitje, kinderfeestje of vriendenuitje. Via hun site zijn steeds meer leuke opties te boeken.


Recreatiegebied Kardinge gaat inmiddels richting haar 30e verjaardag! Er lopen gesprekken over de toekomstmogelijkheden van dit fijne recreatiegebied. Het gebied heeft voldoende potentie en volgens mij zijn er mooie ideeën in omloop. Ik blijf de ontwikkelingen volgen!
Recreatie vibes delen? Dat kan nu hieronder!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page