top of page

Gezinsuitje Van Blankendaell Park in Tuitjenhorn

Wil je met jonge kinderen naar de dierentuin? Niet meteen te massaal? Niet te spannend voor ze en met genoeg plekken voor een rustmoment? Dan is het Van Blankendaell Park in Tuitjenhorn in Noord-Holland heerlijk om mee te beginnen! Van kinderboerderij naar Van Blankendaell Park naar later de grote, spannende, drukke dierentuin. Alles gaat immers in stapjes toch;-)

van blankendaell park tuitjenhorn

Het Van Blankendaell Park is mooi ruim opgezet met her en der diverse leuke zitjes. Een schattig rond tafeltje alleen op het grasveld tussen de bloemen of dat ene bank dat alleen in een hoek staat bij de apenkooi. Het nodigt uit tot een kleine pauze en gezinspicknick op het park.

picknick dierenpark

Het Van Blankendaell Park heeft een leuk bedachte combinatie! Voor een euro (zomer 2021) per persoon kun je met de machinist een ronde met het treintje doen. Een knus, klein treintje. De ronde duurt circa een kwartier en de machinist verteld door de microfoon leuke weetjes over de dieren. Perfect als het lopen moeilijk of langzaam gaat. Je ziet wel meteen een groot oppervlakte van het dierenpark.

picknicken bij de dieren

Loop een groot rondje door dit dierenpark Noord Holland langs de giraffe, zebra en berberaap. Of kies voor gemak en ga met het treintje!

trein in dierentuin

Waar veel mensen om mij heen gaan voor stoere, indrukwekkende dieren, heb ik zo andere favorieten! Als je mij al wat langer volgt, dan weet je dat ik dat een overduidelijke lievelingskleur heb. Wat ik ook ga doen, of het nou een bijzonder uitje of nuttige boodschap is, ik kijk meteen speurend rond naar roze zaken! Zo ook in de dierentuin! En dus, mijn 2 favorieten in dit dierenpark in Noord Holland; de roze flamingo's en de rood roze ibis.

roze flamingo nederland

Middenin het Van Blankendaell Park in Tuitjenhorn, vind je het overdekte uitje: Museum Historisch Harenkarspel. Dit bezoek zit standaard bij de toegangsprijs van het dierenpark inbegrepen. Wanneer het weer tijdens je dagje dierenpark ineens omslaat, heb je dus twee opties. Of je gaat binnen bij de snackbar zitten of je duikt het museum in.

Het museum is niet heel groot. Denk aan een grote gymzaal. Wel heel leuk om even met je kinderen doorheen te gaan. Je vindt er allerlei huishoudelijke spullen, speelgoed en landbouwwerktuigen uit de vorige eeuw. Let's talk about vroeger. De tijd zonder mobieltjes en games.Heb jij een favoriet dierenpark in Nederland? Let's share the happy vibes!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page