top of page

Heidewandeling Drenthe

Bijgewerkt op: 6 okt. 2021

Het Balloërveld is een van de mooiste heidegebieden van Drenthe. Het Balloërveld is een gebied dat in 2000 jaar tijd enorm veranderd is. Geniet er van een van de mooiste wandelroutes Nederland en beeld het je in....

Akkers vol bedrijvigheid, een druk boerengebied. Maar dit was lang geleden. Nu, 2000 jaar verder. Prachtige paarse heide (in het heideseizoen), natuur en die lieve, schattige schapen. De rust doet hier iets met je mind. Even alles loslaten. Let it go...


Waar ligt het Balloërveld?

Het Balloërveld is een bekend stukje Drenthe. Het ligt zo tussen Rolde, Loon en Gasteren. Het Balloërveld ligt in de Drentse gemeente Aa en Hunze. Het natuurgebied is circa 367 hectare groot.

Leuk om gelijk te combineren met de hunebedden bij Rolde!Schaapskooi Balloo

De schaapskooi in Balloo is een bekende Drenthe plek. Jaarlijks in de zomer(meestal) vind er een geliefd schapenscheerdersfestival plaats. Denk aan fijne wollen producten, workshops en natuurlijk de schattigste schapen.


Ik ben zelf nogal dol op schaapswollen producten. Zo heerlijk warm en knus. Vanaf de prille herfst tot de vroege zomer loop ik thuis het liefst op mijn schaapswollen pantoffels. Comfy vibes, love it.Thuis relaxen en vervolgens lekker wandelen geeft je goede vibes. Wandelen maakt dat je kalmer in het leven staat. Ook slaap je de nacht na je wandeling vaak beter.


In dit fijne Drentse gebied wandel je over zandpaden en karrensporen. Sommige al heel oud! Een magische plek waar verleden en heden buiten samen komen.


Leuk Drenthe weetje! Wist jij dat het Drentse heideschaap het oudste schapenras van West-Europa is?


Beleving in Drenthe

In de oerprovincie Drenthe valt veel te beleven. Denk ook eens aan een uitje naar:


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page