top of page

Het teamuitje Groningen versus teambuilding Groningen, wanneer kies je wat?

Bijgewerkt op: 24 jun. 2022


Het teamuitje Groningen versus teambuilding Groningen; beiden zijn belangrijk voor het team.


Waar besteden jullie dit kwartaal tijd aan?


Wat zijn de verschillen tussen een teamuitje en teambuilding?


Een weloverwogen keuze is belangrijk en maak bij voorkeur een jaarplanning qua bijzondere gezamenlijke teamactiviteiten. Dit schept rust en duidelijkheid binnen het team. Thuiswerken op z'n tijd is fijn en heeft voordelen. Maar gezamenlijke teamactiviteiten in real life hebben een enorme impact. Sinds deze bijzondere coronapandemie beseffen steeds meer managers dat het team 'in real live' ontmoeten op een bijzondere plek veel doet voor de teamspirit. De ene keer is het met een teamuitje, dan een teambuildingsdag en af en toe een speciaal extern vergaderarrangement.

Want bijzondere andere plekken, geven bijzondere inspiratie.

Er zijn vrijetijdstrends, reistrends, en ook trends in bedrijfsuitjes!

Eropuit met het team. Een bijzonder moment voor het team.

Nederlandse teams maken steeds meer bewustere keuzes.

Bewust leven is voor steeds meer Nederlanders de gewoonste zaak van de wereld. En sommigen hobbelen er stapje voor stapje achteraan. Bewust leven en elkaar met bewuste keuzes inspireren.

En dit juist ook op het gebied van teamactiviteiten. Waar je een paar jaar geleden met zijn allen naar de kartbaan ging en daarna door naar een 'all you can eat', is dit nu voor steeds meer bedrijven niet meer waar je mee geassocieerd wil worden.

En ook niet hoe je je teamleden die van zichzelf nog niet zo bewust zijn; wilt inspireren.

Ook in de zakelijke wereld wordt er steeds meer aangestuurd op bewust beleven en gezondheid. Hierbij gaat het ook om iets terugdoen voor de omgeving van het bedrijf. Support de regio. En leer de streek nog beter kennen. Ongeacht waar je van bent; elkaar versterken is altijd een goed idee.

Bewust bezig met de impact van het gedrag en de keuzes van het bedrijf.


Waarom boeken teams een teamuitje? De naam teamuitje zegt al veel. Een uitje met het team. Samen eropuit gaan. Een dagje uit met het team en samen beleven. Beleven is belangrijk. Wanneer je samen met je collega's iets beleeft, versterkt dat de onderlinge band. De andere omgeving zorgt voor nieuwe inspiratie en ideeën.

Een leuk idee is ook altijd om na een teamuitje even een rondje te doen, wat heeft dit teamuitje jou opgeleverd? Vaak komt men met mooie inzichten!


Hoe verhoudt teambuilding zich ten opzichte van een teamuitje? Ook hier schept de naam alweer veel duidelijkheid. Teambuilding, het bouwen aan het team. Teambuilding bestaat ook uit leuke, gezamenlijke activiteiten maar dan met één of meerdere specifieke doelen. Denk aan het samenwerken, communicatie, de teamverhoudingen of het vertrouwen in elkaar. Een training of specifiek spelelement is dan ook vaak onderdeel van een teambuildingsdag.


Wat is de beste eropuit optie voor mijn team? Of je nu gaat voor een teamuitje, teambuilding of een bijzonder extern vergaderarrangement;


Buiten de deur beleven biedt altijd meer nieuwe ideeën en inspiratie.

Om rust, overzicht en duidelijkheid naar het team te creëren is een jaarplanning bijzondere activiteiten een goed idee.

Afhankelijk van de pieken en dalen van jullie bedrijf, maak je een mooie planning die je een centrale en prominente plek geeft.


Een voorbeeld:

Seizoen 1: Een bijzonder extern vergaderarrangement. Doel: het jaar goed starten. Alle neuzen dezelfde kant op. Doelen helder. Wie pakt wat op.


Seizoen 2: Teambuilding. Het nuttige met het aangename combineren op een bijzonder plekje.


Seizoen 3: Na alle vakanties een teamuitje. De perfecte boost om nog even een seizoen hard door te knallen.

En dan hebben jullie een jaarplanning aan externe groepsactiviteiten. Een mooie eerste stap. Ondertussen is het druk op de zaak. Wie gaat er iets bijzonders organiseren? Dit zorgt vaak voor stress. Je moet het er even naast doen en je wilt het wel goed geregeld hebben. Alles eruit halen wat erin zit. Maar door de bomen zie je het mooie en bijzondere Groningse niet meer.

En heb je iets op het oog, dan ontstaat er vaak weer de ''fear of better options''. Is dit nou de beste keuze voor nu?


De oplossing? Schakel The Wow Effect Events in. Wij organiseren en regisseren de beste Groningse teambelevingen. Durven jullie de touwtjes los te laten?
Groningen is full of surprises.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page