top of page

Het vakantiegevoel vasthouden

Na die heerlijke vakantie in eigen land moet je niet meteen weer in de ratrace stappen. Kies voor het vakantiegevoel. Wat is er nu fijner dan het vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden? Zie je jezelf nog zitten? Voor dat luxe vakantiehuisje....

Op dat heerlijke familiepark in Nederland. Een heerlijke lounge set en privé zwembad

in de tuin. Elke ochtend rustig wakker worden met een kop koffie in de tuin. De geur van zomerbloemen. Dat heerlijke ochtendzonnetje op je gezicht. Samen genieten van het bezorgde ontbijtpakket. De kids daarna lekker genieten van het originele recreatieprogramma. Jij nog even lekker met een boek in de tuin. De middag beginnen met een lunch op het strand en daarna een bijzonder uitje in de buurt. Zen, stralend, relaxed en vrolijk. Je zat perfect in je vel. Jaaaaaa! Dat moet je zo lang mogelijk vasthouden.


In dit blog lees je 5 tips voor het vasthouden van je vakantiegevoel. Laat hem niet ontsnappen dames;-)


Hoe heerlijk is het om bij thuiskomst nog een paar extra vrije dagen te hebben? Uiteraard heb je dan genoeg tijd om de vakantie was te doen maar ook om even rustig aan te doen waar je zelf zin in hebt. Heb jij normaal gesproken een drukke baan en werk je geregeld extra? Dan mag jij toch zeker wel wat extra vrije dagen aan je vakantie plakken? Dan begin je daarna dubbel zo uitgerust en gemotiveerd weer aan je baan.

Het is ook altijd lekker om halverwege de week weer te beginnen. Dan is het maar zo weer weekend.Het fijne en mooie aan vakantie is dat je vaak vol nieuwe ideeën terugkomt. Een heerlijk, positief gevoel. Stort je alleen niet meteen vol energie op je einddoel.

Ga bewust vooruit in kleine stapjes en geniet hiervan, Zo houd je het relaxed en het rustige zomergevoel meer vast. Kleine stapjes geven vaak ook als vanzelf meer rust. Soms ben je toe aan een grote nieuwe stap, maar ineens bam een reuzestap, brengt je (soms onbewust) ook meer spanning. Klein is fijn!


Op vakantie zijn (de meeste vrouwen;-) vrolijk, relaxed en emotioneel stabiel. Na de vakantie begint vaak al snel de ratrace weer. Je gevoelens regelmatig heen en weer geslingerd. Denk nu vast na over hoe je een wilde schommel aan emoties tot rust brengt. Onderzoek bijvoorbeeld eens of er bij jouw in de buurt ook een prachtige natuurschommel hangt. Je ziet ze steeds meer. Beginnen je emoties heen en weer te schommelen? Ga zelf bewust even schommelen op die speciale plek. Geef het even aandacht en zwiep die fijne happy vibes weer aan.Plan minder! En doe dit zeker de eerste periode net na je vakantie. Op deze manier heb je meer tijd om te genieten van de beleving achteraf. Lekker terug dromen aan die magische relaxte tijd in dat luxe vakantiehuisje in Nederland.


Wanneer ik in een andere (Nederlandse) streek ben, koop ik nogal graag streekproducten. Wanneer je er maar genoeg van koopt, is het thuis nog lang genieten van de geuren en smaken van jouw vakantiestreek, Ook Nederland kent vele fijne streekproducten.Ik blijf het herhalen, voldoende echte vrije tijd levert je zo veel op. Je kunt het effect

van voldoende vrije tijd vergelijken met het vakantiegevoel. Stralend, relaxed, vrolijk. Je ervaart minder onrust en meer zingeving. Dus heb je na enige tijd het gevoel dat je het vakantiegevoel aan het kwijt raken bent? Werp dan eens een kritische blik op de hoeveelheid echte vrije tijd die jij als vrouw hebt. Maak je eigen som nog eens weer en hang deze op jouw persoonlijke prikbord. Maak er je missie van om het komend seizoen zoveel mogelijk fijne vrijetijdsmomenten te hebben waar jij blij van wordt. Regelmatig geprikkeld worden met fijne inspiratie? Maak rechtsboven op de homepage van The Wow Effect een persoonlijk account aan en je krijgt als vanzelf regelmatig een signaal. Zie het maar als een persoonlijk alarmsignaal;-)


Heb jij nog aanvullende tips om het vakantiegevoel vast te houden? Deel ze gerust in de reactie onder dit blog. Let's share the happy vibes!


Gewoon alweer veel zin in een volgens reisje? Dat mag natuurlijk ook. Bijzonder overnachten in Nederland is in vele mooie steden, dorpen en op afgelegen plekken mogelijk.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page