top of page

Kies voor de vrijetijdsmindset & ga genieten van het leven

Bijgewerkt op: 17 mrt. 2022


Heb jij de vrijetijdmindset al? Met de vrijetijdsmindset geniet je optimaal van het leven.

De laatste (bijzondere)jaren hebben invloed gehad op ons drukke en ambitieuze vrouwen. Werken, je vrije tijd op een andere manier invullen dan je gewend was en meer thuis

zijn.

Het zijn bijzondere tijden en het blijft nog wel even rommelen in de wereld.

Het zijn hectische tijden en de deur achter je dicht gooien en lekker loslaten is ook niet altijd meer vanzelfsprekend.


Wat wil jij bereiken in je vrije tijd?

Gewoon heerlijk genieten van het leven? Al die dagelijkse beslommeringen loslaten?

Hoe heerlijk is het om helemaal in de beleving te kruipen, waardoor je alles even achter je laat.

En wanneer je dit regelmatig doet, geniet je de gehele week van een opgeladen, energiek en positief gevoel. Kan dit bij jouw nog wel iets beter? Dan is dit het moment om actief bezig te gaan met jouw vrijetijdsmindset!


Ontdek in dit blog alles over je mindset in relatie tot vrije tijd en start direct met het werken aan jouw eigen vrijetijdsmindset!


De vrijetijdsmindset; staat voor bewust bezig zijn met je eigen vrijetijdskeuzes. Inzien en ervaren wat >>echte vrije tijd met je doet. Jezelf niet laten leiden door de hectische samenleving. Bewust je eigen vrijetijdspad volgen. Jij weet wat dit jouw oplevert.

Sinds de corona-crisis zijn er meer 'problemen' rondom vrijetijdsbesteding.

Meer thuiswerken, minder thuiswerken. Voortdurende veranderingen in je balans. Je kunt je vast wel voorstellen dat niet iedereen meteen die knop in zijn hoofd goed omzet.

Daarnaast weten we al dat voor veel vrouwen thuiswerken een blijvertje is. Een goede en flexibele werkgever biedt ook na deze gekke coronatijd een thuiswerkbeleid. Veel vrouwen ervaren dit als prettig. Zelf geniet ik er ook enorm van.


Je eigen heerlijk koffie. Uitkijken op je eigen rustgevende tuin met vele vogels. Hippe hond aan de voeten. Ik zit hier goed!

Er is alleen één probleempje. Veel thuiswerken kan er wel voor zorgen dat werk en privé meer door elkaar heen lopen. Grenzen vervagen.

Ook ervaar je weleens een 'te drukke werkdag' vanuit huis. Na deze drukke werkdag heb je geen reistijd. Dat is natuurlijk heel prettig, maar dit kan er voor zorgen dat je een moment mist om even alles te verwerken, een moment om alles een plek te geven. Bewust de werkdag afsluiten is belangrijk voor balans in je leven.


Wat heb je nodig om opgeladen te blijven?

Kies er gedurende de week voor om regelmatig blokken >>echte vrije tijd te nemen. Dit hoeven geen reuze blokken te zijn. Regelmatig 'even' tanken met echte vrije tijd voor jezelf, zorgt dat je je gedurende de gehele week energieker voelt.


Waar kies je voor tijdens je vrije tijd?

Wil je even alles achter je laten en jezelf opnieuw opladen? Weer toegankelijk zijn voor nieuwe, high energie vibes? Kies in je vrije tijd dan voor die vrijetijdsactiviteiten waar jouw hart echt sneller van gaat kloppen.

Leer luisteren naar je eigen gevoel. Waar ga jij van stralen? Wat maakt jouw blij? En dit hoeft niet altijd in elke fase van je leven hetzelfde te zijn. Juist door te blijven ontdekken, geniet je regelmatig van nieuwe positieve vibes. En wie weet, ontdek je ineens een nieuwe, toffe hobby!Tijd om vrijetijdskeuzes te maken?

Blijf je eigen hart volgen. Dit blijft wat mij betreft het allerbelangrijkste.

Bewust (of onbewust) beleven we daarnaast graag de nieuwste

vrijetijdstrends. >>Wandelen is voorlopige een blijvende vrijetijdstrend die heel makkelijk toe te passen is in je leven. Ontdek hier meer over >>vrijetijdstrend wandelen. Wanneer jij van wandelen geniet, is juist deze vrijetijdsactiviteit heel gemakkelijk toe te passen gedurende je hele week.


Ook fietsen krijgt steeds meer aandacht. Denk alleen al aan al die regionale

nieuwsberichten her en der in het land over fietsknooppunten en nieuwe, bijzondere fietsroutes. In het >>Groningse Zoutkamp hebben ze sinds kort een unieke kinderfietsroute als bijzonder uitje!


Een derde belangrijke trend is dat we steeds meer kiezen voor vrijetijdsactiviteiten die bijdragen aan een bewust en gezond leven. Dit als tegenbeweging rondom al die negatieve nieuws vibes. Moes tuinieren is een vrijetijdsactiviteit die hier aan verbonden is.


Lees ook het blog over de vrijetijdstrends 2022 .

Lopen jullie regelmatig hetzelfde wandelrondje? Ontbreekt het je aan energie om nieuwe en toffe vrijetijdsactiviteiten te zoeken? Grote kans dat de oorzaak zit in het (te veel beperken) van >>jouw eigen echte vrije tijd.


Je plant de boodschappen voor een goed gevulde voorraadkast, zo moet je ook met echte vrije tijd omgaan. Echte vrije tijd gaat om het optimaal beleven van die tijd die overblijft na al die vaak vele ''moetjes''. Juist die echte vrije tijd zorgt voor extra energie en inspiratie in je leven.


Tips en nadenkers om bewust bezig te gaan met je vrijetijdsmindset.


1. Vraag jezelf regelmatig af, doe ik dit omdat ik dit echt wil of omdat een ander dit van mij verwacht?

2. Moet ik dit van mijzelf? Leg ik dit mijzelf op?

3. Voel en ga voor jezelf na, krijg ik van deze vrijetijdsbesteding nieuwe energie?

4. Plan af en toe lege blokken in. Deze momenten houd je bewust leeg. Op het moment zelf ga je voelen en bedenken waar je op dat moment zin in hebt. Net alsof je op vakantie bent en alle mogelijkheden voor die bewuste vakantiedag open staan. Heerlijk ontspannen en doen waar je op dat moment echt zin in hebt.

5. Maak regelmatig de weekbalans op. Wat zijn de vrolijke energie gevers gedurende de week? Waar krijg je geen energie van (bijvoorbeeld boodschappen doen?). Is er iets te doen aan de energie slurpers? Zorg sowieso dat er veel meer energie gevende momenten in je week zitten.


Waar wil jij meer bij stil staan?


.The Wow Effect strooit met vrijetijdsinspiratie alsof het confetti is! Laat je inspireren en maak een gratis persoonlijk account aan, >>rechtsboven op de homepage. Wil je er echt alles uit halen? Volg The Wow Effect op >>Instagram of >>Facebook.

Kies net als Jo, ook voor die heerlijke vrijetijdsmindset!

Even een paar dagen op vakantie in Nederland om met je mindset bezig te gaan? Lees dan ook even over de vakantietrends van 2022.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page