top of page

Leuk dagje weg met gezin, Delfzijl in Groningen

Bijgewerkt op: 13 jan.


Een dagje weg naar het strand in Noord Nederland? Yes! Dat kan wel! Op een half uur van de stad Groningen vind je Delfzijl. Overigens ook heel goed per trein bereikbaar! Persoonlijk vind ik af en toe een dagje met de trein weg heel fijn. Sinds het corona tijdperk heb ik dat overigens niet meer gedaan. Maar een dagje weg met de trein komt over een tijdje vast weer terug in mijn vrije tijd wishlist.

De beleving van het treinen is toch net even anders. En afwisseling is goed om The Wow Effect te blijven ervaren.Wat te doen in Delfzijl? Wat dacht je van flaneren over de boulevard? Een visje eten? Happy zijn in de haven? En is het een echt ''Hollandse dag''? Kies dan voor een overdekt dagje uit in het Muzeeaquarium Delfzijl!

Wanneer straks alle corona beperkingen weer voorbij zijn, kun je ook altijd overdekt er op uit naar Theater de Molenberg Delfzijl.


Lijkt een dagje weg te krap? Of is dit te ver rijden voor jullie? Je kunt er ook bijzonder overnachten aan zee. Of moet ik zeggen boven zee;-)


Een dagje uit in Nederland

Wist je dat het in het Noorden nog relatief rustig is? Groningen is op het gebied van toerisme misschien wel één van de meest onderschatte provincies van het land. Het noorden heeft een lagere Leisure dichtheid dan de rest van Nederland. Dat heeft zeker zo zijn voordelen. Lijkt Delfzijl jouw een leuke bestemming om je vrije tijd eens door te brengen?Strand Delfzijl

Sinds vorige maand is het nieuwe strand bij Delfzijl geopend. Er was natuurlijk altijd al

'wat strand', maar het strand is mooi vergroot. Ook kun je er nu heerlijk wandelen over de boulevard. Nu kunnen er nog meer mensen genieten van een dagje uit bij dit Groningse strand.

De dijk is verhoogd en een nieuwe brug (De Diekloper) verbindt het centrum van Delfzijl met de dijk, boulevard en strand.

Er is een nieuwe kwelder aangelegd die ongetwijfeld iets moois voor de natuur gaat opleveren.

Wat veel bezoekers vast ook erg waarderen is de komst van een camperparkeerplaats. Dit is natuurlijk een hele goede ontwikkeling want de campervakantie is een van de reistrends van 2021!


Eemshotel Delfzijl


Ik schreef al eens over bijzonder overnachten aan zee in Huisduinen maar wist je dat je ook in het Groningse Delfzijl bijzonder kunt overnachten aan zee? In Delfzijl, boven zee en strand vind je het Eemshotel.

Een heerlijk klein en knus hotel. Stel je het uitzicht in het echt eens voor. WOW. Genieten van de Eems Dollard.

Velen kiezen dit jaar nog voor de zekerheid van een zomervakantie in Nederland. Bekijk hier de toffe mogelijkheden van Het Eemshotel!De Boegschroef Delfzijl

Je kunt een visje kopen bij de kraam en plaats nemen op een van de nieuwe bankjes bij de boulevard. Je kunt ook kiezen voor De Boegschroef. Bij De Boegschroef kies je voor magisch uitzicht op de haven van Delfzijl. Volgens insiders is deze hotspot vooral bekend om zijn lunch. Wanneer ik deze parel de volgende keer open tref, zal ik dit ook eens nader onderzoeken. Je kunt er trouwens ook fijn overnachten. Klik hier voor de fijne mogelijkheden van De Boegschroef.


Pinksterfeesten Delfzijl

Droom jij over de echte Delfzijl-beleving? Buiten het corona tijdperk om heb je altijd

gezellige Pinkersterfeesten in Delfzijl. Leuk voor je wishlist voor een dagje weg met het gezin.


In 2021 geen Pinksterfeesten in Delfzijl. Wel wapperen de vrolijke vlaggen tijdens deze frisse en windy voorjaarsdagen.

895 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page