top of page

Leuke plaatsen in Nederland, Callantsoog

Bijgewerkt op: 2 apr. 2022


Bijzondere badplaats Callantsoog. Callantsoog ligt in de kop van Noord-Holland. Een knusse, sfeervolle en complete badplaats. In 2020 bestond de badplaats 450 jaar. Na al die jaren, nog steeds zo knus en sfeervol. I love it. Vele weekendjes weg hebben wij hier al doorgebracht.


Callantsoog is absoluut één van mijn favoriete badplaatsen. Ik heb er een tijdje van gedroomd om hier te wonen. Vanaf mijn eerste bezoek aan deze badplaats ben ik geraakt door de charme van Callantsoog. Gastvrije en er zijn meer buurten dan je denkt waar je heerlijk wat kunt ronddwalen zonder doel. Genieten van de aanzichten en sfeervolle huisjes die er staan.


Ontdek in dit blog wat Callantsoog jouw tijdens een vakantie in Nederland of een dagje uit biedt. En heb jij zelf ook een toffe Callantsoog tip of favoriet? Deel hem dan gerust onderin bij het reactie formulier. Let's share the Callantsoog vibes.


Vanaf het strand ben je zo in het dorpscentrum van Callantsoog. En omgekeerd uiteraard ook. Even het duin op en af en je bent er. Alles heerlijk dicht bij elkaar. Een unieke combinatie en ideaal voor gezinnen met jonge kinderen en/of mensen die niet te ver willen lopen. Daarnaast is Callantsoog een zeer compleet vakantiedorp. Waarom compleet? Ontdek het hieronder.


De meeste voorzieningen in Callantsoog liggen aan of nabij het sfeervolle dorpsplein. Restaurantjes, boetiekjes, een hele fijne bakker en één van de beste ijssalons van Nederland. Spelende kinderen en vele mensen likkend aan de lekkerste ijsjes. Dat is vaak de setting op dit fijne dorpsplein. Bekijk >>hier mijn Instagram stories voor sfeerbeleving.

Oh en bij die fijne bakker? Daar kocht ik eens bloembollenbrood. Heel toepasselijk want Callantsoog ligt in het grootste aaneengesloten bloembollengebied!

Happy vibes vol vrolijke kleuren dus in het zachte voorjaar. Rondom oud en nieuw ging ik er nog eens heen. En toen verrasten ze mij met meest heerlijk kwarkoliebollen op een stokje!

Wil je één keertje zelf koken tijdens je verblijf in deze badplaats? Vlak om de hoek van het dorpsplein vind je een zeer complete AH.

Heb je alles al ontdekt in Callantsoog? In de buurt van Callantsoog vind je prachtige natuur en de beste uitjes in de kop van Noord-Holland!


De ijssalon in Callantsoog! Een geweldig uitje wat mij betreft!

Salon IJsie Prima vind je direct aan het dorpsplein. Deze ijssalon is voor velen alleen al een dagje uit Callantsoog waard. Of wanneer je op doorreis bent, de plek voor een verfrissende tussenstop. Waarom? IJsie Prima is verkozen tot ijssalon van het jaar 2020 - 2021!


Iets buiten Callantsoog vind je het Zwanenwater (Zuidschinkeldijk 2). Een prachtig natuurreservaat, beschermd natuurgebied. Je vindt er duinmeren, zeldzame planten en vele vogels. In de zomermaanden geniet je er ook van rondfladderende vlinders en vogels. Ben je een orchideeën liefhebber? Van mei tot juli spot je er wel 11 soorten orchideeën. Uniek aan het Zwanenwater, deze duinmeren zijn de grootste natuurlijke duinmeren van Europa!


Wanneer je met de auto naar het startpunt toegaat, parkeer je op het (kleine) parkeerveldje voor de entree tot het natuurgebied. Je koopt een toegangskaart bij de automaat en gaat vervolgens ronddwalen en jezelf verwonderen bij deze mooie natuurplek in Nederland.

Wil je meer ontdekken over Het Zwanenwater en/of er een bijzonder uitje doen? Natuurmonumenten organiseert er regelmatig toffe excursies!


Wil je in de buurt van Het Zwanenwater overnachten? Check dan >>de Woodlodge bij Duynpark het Zwanenwater Callantsoog.


Kooibosch Callantsoog

Vanuit het dorpcentrum van Callantsoog is het mogelijk om een wandeling naar het Kooibosch te maken. Het is er niet groot, maar wel lekker fris. In juli 2021 verscheen in het lokale nieuws dat er een baby eekhoorn was gevonden! Eekhoorn zijn nauwelijks in deze regio te vinden dus Staatsbosbeheer hoort het heel graag als je er eentje spot!


Leuk om te weten! Iets ten zuiden van Callantsoog vind je het eerste officiële naaktstrand van Nederland. Callantsoog was hier dus koploper in!


Wil jij bijzonder overnachten in Callantsoog? >>Bekijk hier fijne mogelijkheden om te overnachten in Callantsoog. Ga jij voor een lodge, suite of juttershut?


Wil jij het even anders doen? Zet dan je eigen tent neer bij een >>local Callantsoog, direct achter de manage.


En zijn jullie met zn twee? Ga dan >>slapen bij Zwaantje op een heerlijk Aupingbed.


Wat is jouw favoriete adres in Callantsoog? Laat het gerust weten via de reacties onderaan. Let's share the happy Callantsoog vibes!

Mijn favorieten zijn de ijssalon (een koffie of cheesecake ijsje!) en het bakkertje! En het sfeertje van vroeger beleven doe ik het liefste bij museumboerderij Tante Jaantje aan het Dorpsplein.


Wil jij eropuit in de buurt van Callantsoog?

In de buurt zijn vele leuke uitjes te maken!

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page