top of page

Nationaal park Lauwersmeer, 8 eropuit tips

Bijgewerkt op: 2 jun. 2022

Een bezoek aan het Nationaal park Lauwersmeer. Een bijzonder uitje, bovenin de kop van de provincie Groningen. Het Lauwersmeergebied ligt eigenlijk zo rond de grens van de provincie Groningen en de provincie Friesland.


De natuur in en rondom het Lauwersmeer is zo speciaal, dat het benoemd is tot nationaal park. Wandelen, rond turen en vooral genieten van Nationaal park Lauwersmeer is meest bekende uitje van de regio Lauwersoog! Heerlijk lopen rond het meer, suppen, surfen, vogels kijken. Er is veel te beleven. Persoonlijk geniet ik er erg van het bloemen kijken en ontdekken en die heerlijk Groningse vergezichten.

Wat is te beleven in -en rondom Nationaal park Lauwersmeer?


Het Lauwersnest in Lauwersoog is hét activiteitencentrum in de regio. Een perfecte plek om informatie in te winnen, inspiratie op te doen en soms (afhankelijk van het huidige aanbod) voor een georganiseerde activiteit of uitje. Wanneer je nog niet zo bekend bent in de regio Lauwersoog, is het een fijn punt om goed georganiseerd te starten aan je dagje uit Lauwersoog.


In het bos naast het Lauwersnest is het voor de kinderen mogelijk om hutten te bouwen. Ook start hier de kabouterroute Lauwersoog. Vol beleving wanneer je er met jonge kinderen op uit gaat. Wij waren er na een regenachtige periode. Daardoor was het deels wel 'met moeite de modder vermijden'. Dus je plan bezoek slim in. Of je moet houden van een modderige belevingstocht;-).

Wandelen of fietsen in en nabij het Nationaal Park is helemaal conform de vrijetijdstrends. Alleen soms heb je behoefte aan iets unieks. Iets anders. Een bijzonder uitje. Bij het Nationaal Park Lauwersmeer is het mogelijk om met maximaal zes personen dit bijzondere gebied te verkennen door middel van een >>jeepsafari Lauwersoog. Ga eens met een ervaren boswachter op pad en zeker weten dat je dan écht met een bijzonder verhaal thuiskomt!


Nationaal Park Lauwersoog is een officieel Dark Sky Park. Een speciale donkere nacht beleving. Deze donkerheid is maar op twee officiële plekken in Nederland te beleven.


Hier in het Dark Sky Park is het nog echt donker. Geen lichten en geen bebouwing in de buurt.

Wat doe je bijvoorbeeld in het Dark Sky Park Lauwersoog? Ga naar het hemelplatform. Klim omhoog. Klap de houten ligsteun uit en ga liggen en genieten. Dit doe je of in de donkere nacht. Of overdag. Overdag geniet je (afhankelijk van het seizoen) van de vogels en vlinders. In de coronapandemie tipte ik dit bijzondere uitje ook al eens alternatieve wintersportvakantie. In plaats van het buitenland naar het het bijzondere hoge noorden van Nederland. Bekijk in dat blog ook de foto van het >>hemelplatform Lauwersoog.


Vele internationale vogelspotters komen speciaal naar Lauwersoog vanwege de vogels. Sommige vogels trekken langs Lauwersoog en sommige soorten maken er een tussenstop. Ben jij dol op vogels? Dan is een bezoek aan vogelwalhalla Lauwersoog zeker een goed idee.


Persoonlijk vind ik de haven van Lauwersoog een hele fijne plek om gewoon rond te dwalen. Het fijne maritieme sfeertje. In de haven is altijd beweging. Bijzonder mooie vissersschepen aanschouwen, verse vis eten en een ijsje na. Ook vertrekt hier in de haven de boot naar Schiermonnikoog. In de zomermaanden is er soms braderie.

Vanuit de haven valt er veel te doen.


Denk jij bij jouw favoriete vakantie Nederland aan termen als

Kwaliteit, luxe, villa, kleinschalig, service en natuur

Dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar de >>Baayvilla's bij Nationaal Park Lauwersmeer. Een heerlijk ontspannende plek voor een vakantie in Nederland. Een eigen aanlegsteiger en heerlijk vrij uitzicht over het meer.


Een fijn bungalowpark Nederland voor gezinnen; >>Natuurdorp Suyeroogh middenin het Nationaal Park Lauwersoog. Een heerlijk traditioneel bungalowpark met vrijstaande bungalows, een zwembad, sauna, speeltuinen en volop speelruimte voor de kinderen.


Vlakbij Nationaal Park Lauwersmeer maar dan nét in Friesland, vind je een fijne, natuurlijke en sfeervolle natuurcamping. Bekijk deze tip in het blog met tips bijzonder overnachten Nederland.


Wanneer je fan bent van het Nationaal Park Lauwersmeer, heb je mogelijk ook wel interesse in het bijzondere en eeuwenoude >>Reitdiepgebied.


Samen met het team, de familie of ander fijn gezelschap Noord Groningen ontdekken tijdens een georganiseerd uitje?


Jolanda, van The Wow Effect Events is Eventmanager Groningen Het Hogeland. Bekijk de mogelijkheden voor een exclusief groepsuitje Groningen Het Hogeland.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page