top of page

Ontdek de vrijetijdstrends van 2021

Bijgewerkt op: 30 sep. 2021

Ontdek wat 2021 ons brengt op het gebied van vrijetijdsbesteding. Het jaar begon in mini-setting en de eerste maanden worden gekenmerkt door beperkingen in je vrijetijdskeuzes. 2021 is een jaar voor onzekerheid. Niemand kan voorspellen hoe de corona crisis en bijbehorende maatregelen de vrijetijdsmarkt precies blijven beïnvloeden.


Er zijn dan ook geen grootse en massale trends. Mini, petit en tiny, deze termen vliegen je om de orden. Knus, kleinschalig en persoonlijk. Maar wel alles er uit halen wat mogelijk is!


In 2021 zijn we in onze vrije tijd allemaal meer thuis te vinden. De huizen zijn massaal opgeruimd, de boeken nogmaals gelezen, het is tijd voor de intensere thuisbeleving.

De thuisbeleving kenmerkt zich door twee zaken. Als eerste willen we thuis intenser genieten van ons huis. We zijn bezig met verandering. We verbouwen en of doen luxere aankopen. Wie droomt er nu niet van een thuissauna of hot tub? Ik zie het steeds meer voorbij komen. Zelf droom ik trouwens van een infra roodcabine thuis. Lijkt me heerlijk ontspannen na het het ontdekken van de leukste plekken!


Naast dat we thuis voor meer luxe gaan, kiezen we thuis voor steeds meer online belevingen. Tegenwoordig ploppen de online belevingen één voor één voorbij! De bekende vrijetijdsbedrijven spelen goed op de thuisbeleving in door middel van webcams of online videomateriaal. Ik vind het fijn om te zien dat ook de meer thema-bedrijven en kleinere aanbieders tegenwoordig meedoen aan de thuisbeleving. Online proeverijen, online feestjes of online het museum bezoeken. Het kan allemaal in 2021.


Nu het voorjaar er aan komt en het zonnetje steeds vaker schijnt, maken we massaal plannen om onze tuin en terras leuker, vrolijker, gezelliger en luxer te maken. De meesten hebben nog geen vakantie geboekt. We blijven wat afwachtend. Uiteindelijk komt die (veelal in Nederland dit jaar;-) vakantie er wel, maar tot die tijd willen we wel optimaal genieten thuis.

Wil jij deze herfst en winter zo lang als mogelijk van je eigen heerlijke tuin genieten? >>check hier de tips om de buitenbeleving dit jaar zo lang mogelijk te maken!


Een heerlijk koud drankje op het terras. Een uitgebreid diner op een zwoele zomeravond. Samen met je lover onder de druiventrossen genieten van het top geadviseerde wijntje. We kunnen niet meer wachten!

Het wachten wordt beloond. Horecabedrijven balen natuurlijk enorm van de lockdown maar gebruiken de lockdown wel om verbeteringen door te voeren. Straks haal je meer dan ooit uit je terrasbeleving. Een heerlijk ruime plek. Zittend op de fijnste kussens en meubelen, het bestelgemak en die geweldige hapjes en drankjes op de kaart. Mag ik morgen weer?


De terrasbeleving a lá 2021; intenser dan ooit tevoren. Met verbeterde aankleding en we zetten in op verlenging van het terrasseizoen.Inmiddels hebben we het allemaal ontdekt. Live ontmoetingen geven nou eenmaal meer energie dan online dates. Op dit moment is de natuur onze favoriete ontmoet plek. Thermoskan of picknickmand mee en daten maar.

Op den duur gaan de terrassen weer open. Ik verwacht dat die topper van een favo terras van je dan ook een populaire ontmoetingsplek wordt. Een beetje meer luxe vanuit de horeca hebben we allemaal wel verdiend na deze intense en bijzondere tijd.


Behoefte om er even tussenuit te gaan? Ontdek hier de vakantietrends van de eerste helft van 2021.

De beperkende maatregelen rondom corona doen veel met ons allen. Reflectie, verandering, vernieuwing, let's create The Wow Effect. Ontdek hier de vrijetijdstrends en reistrends Nederland voor de tweede helft van 2021. Ga jij nog er op uit met je hippe hond of voor een gezinsvakantie Nederland? Deel je toffe lokale tips vooral via de reacties onderaan. Let's spread the happy vibes #thewoweffectnlvakantie in eigen land

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page