top of page

Ontdek het Oostervoortsche diep in het noorden van Drenthe

Bijgewerkt op: 6 okt. 2021


Het Oostervoortsche diep loopt door het noorden van Drenthe. Een natuurlijk oergebied die je meteen een rustgevoel bezorgd.

Het Oostervoortsche diep is circa 9 kilometer lang en wordt in de volksmond ook wel het 'kleine diep' genoemd. Het loopt zo van de bekende Drentse dorpen Lieveren, Langelo tot de hoek Zeijen, Peest.

Een aantal jaar geleden is dit vrijetijdsgebied aangepakt. Je kunt er heerlijk tot rust komen tijdens een Drentse wandeling. Pauzeren aan de picknicktafel. De uitkijktoren beklimmen. Het Drentse oerleven. En als ik op mijn gevoel afga, behoort dit tocht wel tot een van de rustige plekken in Nederland om fijn en mooi je vrije tijd in te vullen.


Watereducatie van Lieveren Langelo tot Zeijen Peest

In de jaren zestig is de beek 'recht getrokken' waardoor het het karakter kreeg van een kanaal. Uiteindelijk bleek dit voor ons Hollandse watersysteem toch niet de beste inrichting. Een aantal jaar geleden is het gebied opnieuw aangepakt en nu kronkelt het water weer heerlijk door dit fijne wandelgebied in Drenthe.

Het belangrijkste doel van de werkzaamheden was 'een natuurlijker en robuuster watersysteem'. Het oogt in ieder geval rustgevend. Ik kan hier in Drenthe even heerlijk alles loslaten en nieuwe energie opdoen.


Rustige plekken in Nederland, Lieveren

Lieveren is een klein en gemoedelijk esdorp in de gemeente Noordenveld. Het dorp straalt een fijne rust uit. Het is prachtig omgeven door heide, bos, oude essen en natuurlijk het beekdal van het Oostervoortsche diep. Middenin Lieveren vind je 't Hart van Lieveren. Een typisch Drents bruincafé in een monument.


Beleving! De schotse hooglanders

Wat opvalt zijn de vele Schotse hooglanders die hier in de buurt rondscharrelen. Je had het vast al geraden! Oorspronkelijk komen de schotse hooglanders uit Schotland. Lange haren, lange hoorns. Wat een stoere bikkels he! Geniet van het prachtige aanzicht maar houdt altijd ruime afstand en laat de bikkels met rust!


De uitkijktoren bij Langelo

Deze uitkijktoren in Drenthe is erg fijn! Dit pareltje in Nederland vind je bij het Oostervoortse diep bij Langelo. Langelo ligt in de gemeente Noordenveld en is een van de kleinste brinkdorpen van Drenthe. Bij de uitkijktoren kijk je uit over het Oostervoortse Diep en het aangrenzende beekdal.Ga jij een dagje wandelen en er op uit in Drenthe? Neem dan vooral wat lekkere hapjes mee voor bij die fijne picknickplekken die je zeker tegen gaat komen!


Bijzonder Drenthe

Wil jij meer ontdekken over het bijzondere aan Drenthe? Waarom kiezen steeds meer Nederlanders voor op vakantie in eigen land in Drenthe? Lees dan >>blog beleving in Drenthe.


Let's share the happy vibes! Hieronder kun je deze Drenthe beleving delen!

170 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page