top of page

Ontdek het schelpen zoeken in Nederland

Bijgewerkt op: 28 mei 2022

Schelpen zoeken op het strand, het blijft voor velen van ons een leuke

schelpen zoeken in nederland

buitenactiviteit. Een dagje uit in Nederland naar het strand en dan op jacht!


Wat mij betreft altijd leuk om te doen bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie in Nederland.


Waarom zoekt men eigenlijk schelpen en wat doet dit met je? Waar vind je de mooiste schelpen van Nederland en op welk moment kun je het beste op schelpenjacht gaan?


Persoonlijk vind ik een dagje strandbeleving altijd een goed idee. Het strand bezoeken is wat mij betreft echt genieten van het leven. Het doet mijn creatieve brein ook goed. Kijk jij naar schelpen op het strand?


Persoonlijk leg ik mijn gevonden schelpen graag een tijdje thuis neer. Hierdoor houd

waarom zoekt men schelpen

ik het relaxte strandgevoel een langere tijd vast. Elke keer wanneer je de schelpen ziet, denk je weer terug aan die fijne herinnering. Dat fijne strandbriesje, de zon op je huid, de plakkerige zonnecrème en je rode gloeiende wangen aan het einde van de dag.


Strandjutten en het spotten van aangespoelde natuurschatten. Wist je dat dit je creatieve brein stimuleert?

Ik vind het geweldig, al die schelpen, stenen en takjes op het strand. Ga jij ook regelmatig naar het strand om je creatieve brein te resetten?

In Petten aan Zee is er door middel van afval een geweldige Wall of shame gecreëerd. Deze kwam al eens voorbij op mijn Instagram. Check hiervoor mijn highlight Petten.


In mijn ''jongere jaren'' ging ik regelmatig naar Zeeland. Wist je dat veel mensen speciaal naar het strand Cadzand gaan om haaientanden te zoeken? Als je haaientanden wilt zoeken, dan moet je naar Zeeuws-Vlaanderen!

Geen geluk in het haaientanden vinden? Je kunt altijd nog een leuk setje bestellen. Zie de link hierboven.


Als je geluk hebt, kun je in Nederland de gewone zeester bij de zee vinden. Wist je dat de zeester, wanneer hij leeft, heel veel kracht in al zijn zuignapjes heeft? Wanneer je een levende zeester op je hand legt en hij zuigt zich vast, zit hij ook goed vast!

Helaas heb ik zelf de laatste jaren geen zeesterren meer gezien. Jij wel?


In januari 2022 kwam er bijzonder zeesterren nieuws voorbij! Miljoenen zeesterren lagen op het strand van Bloemendaal. Een bijzonder fenomeen!

De kokkelschelp

Van de kokkelschelp zijn er in Nederland enorm veel te vinden op het strand. Leuk weetje! Officieel heet de kokkelschelp; Cardium Edule. Dit betekend; 'eetbare hartschelp'. De kokkelschelp wordt dan ook wel eens genoemd als vruchtbaarheidssymbool.

Vele vogels zijn dol op dit heerlijke strandhapje!schelpen zoeken nederland

Bij de oostenwind is de onderstroom het meest gunstig om de schelpen op het strand te brengen. Dit is helaas ook het geval voor de kwallen. Wees alert...


Op elk strand, zie je vaak weer andere soorten schelpen in de meerderheid liggen. Een dagje strand en schelpen zoeken is dus zeker niet overal hetzelfde. Afwisseling en verandering is the key. Zo behoud je voor jezelf ook The Wow Effect in de strandbeleving.

Ontdek Nederland via het strand :-).


De experts zeggen trouwens dat de meest zeldzame schelpen op de Wadden worden gevonden. Neem jij, net als mij, ook altijd wat schelpen mee naar huis?


Tijd nodig om even bij te komen? Ook wanneer je niet van schelpen zoeken en

de mooiste stranden van nederland

strandjutten houdt is het heerlijk om te kiezen voor de strandbeleving!

Er is altijd zo veel te zien voor je ogen.

De frisse zeelucht door de gedachten in je hoofd.

Je lichaam even rust gunnen op het strand.

Beleef het strand in Nederland is wat mij betreft altijd een goed idee.

Genieten van het leven.


Ps. Wat is jouw favoriete Nederlandse strand? Laat je het me weten via een reactie?


Momenteel ben ik best dol op Sint Maartenszee. Hier deed ik ook aan zeehonden spotten.


Wanneer ik er op uit ga, heb ik het liefst altijd een tas bij me. Zonder tas voel ik me vaak wat kaal. Ook voegt een leuke tas gewoon meer sfeer toe aan je outfit. De Mycha Ibiza strandtas staat momenteel hoog op mijn zomer wishlist. Check wat een pareltje.


Deel de happy vibes van het schelpen zoeken in Nederland hieronder.

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page