top of page

Ontdek het vriendelijke dorp Groet

Bijgewerkt op: 6 apr. 2022


Kies jij in deze gekke tijden ook liever voor een wat rustiger dorp?

Het vriendelijke Groet is daarvoor een van mijn persoonlijke favorieten.


Groet ligt aan de rand van het bekende en zeer uitgestrekte duingebied Schoorl. Het dorp Groet ligt tussen duinen en polder. Groet ligt centraal tussen verschillende leuke dorpen en is daarom erg geschikt als uitvalbasis voor een vakantie met verschillende soorten uitstapjes.


Ik zie het vriendelijke Groet als het kleine zusje van het populaire en bekende Schoorl;-)


Fijn en praktisch aan het dorp Groet is dat er allerlei kleine maar oh zo fijne voorzieningen zijn voor een dagje uit of zelfs voor een week weg in eigen land.


- Je kunt er een hapje of drankje doen bij een van de restaurants

-Een sfeervolle bakker waar je ook ijsjes kunt kopen. Ik ben fan van de sangria-slof voor dat echte zomerse vakantiegevoel. Daarnaast is het blik jutterskoeken Groet ook een aanrader. Dit soort streekproducten zijn wat mij betreft ook altijd een perfect bijzonder cadeau.

-Een (kleine) supermarkt

-Een fietsverhuur


Vrijetijdstip: de lokale bakker Groet heeft ook een webshop waar je online vooraf allerlei lekkers kunt bestellen om later snel af te halen. Op deze manier ben je zeker van de lekkerste hapjes en streekproducten.

Waar je in Schoorl echt een centrum hebt met zeer diverse winkels, heb je dat in Groet niet. Voor winkelen als uitje moet je dus niet in Groet zijn. Wel heb je er een sfeervol boetiekje Jutsel aan de Heereweg. Deze is af en toe geopend. Een zeer divers aanbod maakt het rondsnuffelen hier leuk. Denk aan cadeautjes, speelgoed, kleding, nieuw en tweedehands. Je weet nooit wat voor pareltje je hier gaat ontdekken.


Lopend door Groet ervaar ik steeds weer de gemoedelijkheid en de vriendelijke sfeer. Het lijkt wel alsof alle locals mij vriendelijk groeten.

Groet is een dorp met diverse rijksmonumenten. Ik houd er van om heerlijk door een dorp te slenteren en prachtige panden en plekken te bewonderen.


Leuk weetje! In de provincie Noord-Holland vind je de meeste rijksmonumenten van Nederland. In Noord-Holland kun je zo'n 14.015 rijksmonumenten spotten! In heel Nederland zijn het er trouwens (op het moment van schrijven) zo'n 61.813.Een bijzondere plek in Groet! Midden in het dorp Groet vind je het kleinste voormalig raadhuisje van Nederland. Dit schattige raadhuisje stamt uit 1639. Dit is zeker een instagrammable foto-moment waard :-)


Het raadhuisje Groet is slechts 6,78 bij 4,59 meter. Vroeger zat er ook een stukje gevangenis in! Aan de achterzijde staan twee armenhuisjes gebouwd. Ze zijn verbonden met het raadhuisje Groet.


Vlak naast het kleinste voormalig raadhuis van Nederland, vind je het witte kerkje van Groet. Een prachtige witte parel, middenin de historische dorpskern. Het witte kerkje is te huur als bijzondere locatie. Het in de regio Noord-Holland een geliefde trouwlocatie. De huuropbrengsten van het witte kerkje worden weer gebruikt om het kerk goed te onderhouden.


Wanneer je hier rondom de Kerkbrink rond wandelt, voel je de historische vibes van Groet. Strijk er neer op een bankje en pak een moment van rust.


Leuk in de zomer: rondom het witte kerkje vindt in de zomermaanden regelmatig een leuke markt plaats.


Kun jij wel een oppepper gebruiken in deze gekke tijd? Vlak achter het kleinste raadhuisje van Nederland; vind je wandel startpunt Het Witte Kerkje.


Een goede 🌲natuurwandeling🌲 geeft je een flinke boost! Hierna voel je je fitter en vrolijker. De routes hier zijn in twee richtingen uitgezet en je kunt hier in het gebied eindeloos variëren qua wandelingen. De wandelingen gaan (optioneel!) door de hoogste duinen van Nederland!


Ben jij toe aan een nieuwe wandeluitdaging? Just go for it! Groet heeft fijne er op uit wandel mogelijkheden!Een bijzonder uitje! In de speelkuil van Groet vind je de enige discgolf natuurbaan van Nederland. Omgeven door heide en bos en met uitdagende hoogteverschillen. Je reserveert online en haalt vervolgens de discgolfspeelset op bij een van de restaurants in Groet.


Dit had ik niet verwacht bij Groet! Hoe onverwachter, hoe meer indruk.

Wanneer je Groet met de fiets verlaat, kom je bij de Harger- en Pettumerpolder (Natuurmonumenten) Een heerlijk rustgevend gebied vol vergezichten en diverse vogels. Middenin de Hargerpolder (Mosterdweg) staan een aantal bunkers. De paarden in dit gebied maken er dankbaar gebruik van!

hargerpolder groet

Overnachten met een grote groep in Noord-Holland? Dan moet je in het sfeervolle Groet zijn. In Groet is het mogelijk om met 20 personen te overnachten in een prachtig sfeervolle, gerestaureerde boerderij uit de 18e eeuw. Bekijk via deze link de mogelijkheden voor deze grote boerderij, De groene lantaarn in Groet,


Wil jij met een iets kleiner gezelschap overnachten in Groet? Bekijk dan dit landhuis Groet voor 8 personen. Een heerlijk omheinde tuin, een open haard en diverse wandelroutes in de buurt.


Op zoek naar meer eropuit beelden van Groet? Bekijk hier het Instagram highlight Groet.


Share the happy vibes! Met wie wil jij de Groetenaren begroeten? Deel the Groet vibes met de social buttons hieronder!Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page