top of page

Recreatie & het opdoen van nieuwe energie

Wat moet je tegenwoordig nog bij dat recreatiegebied? Een bezoek aan het recreatiegebied doet je meer dan je denkt.

Nu de verdere versoepelingen nog even op zich laten wachten, moet je creatief zijn om je vrijetijdsleven voortdurend een fijne en afwisselende boost te geven.

Wat dacht je van een bezoek aan een recreatiegebied? En waar zijn de recreatiegebieden eigenlijk oorspronkelijk voor bedoeld?


Voor 'het corona-tijdperk' gingen veel mensen regelmatig naar een recreatiegebied voor een leuk georganiseerd event of markt. Dit gebeurt momenteel niet meer.

Op sommige Nederlandse recreatiegebieden blijft het aardig leeg en dat is zo zonde.Re-creatie (de eerste variant!) bestaat al meer dan een eeuw! Rondom 1900 was dit een van de eerste vormen van vrijetijdsbesteding. Het stond en staat voor:

het opdoen van nieuwe energie.

Heel toepasselijk en zeker noodzakelijk. Hier is je vrijetijdsleven onder andere ook voor bedoeld.


Recreatie zorgt bij een mens voor verschillende zaken.

- Vernieuwing

- Verfrissing

- Ontspanning

- Het helpt bij het op doen van nieuwe energieTegenwoordig zijn we verwend geraakt doordat er op recreatieterreinen vaak belevenissen worden georganiseerd. Nu dus even niet. Mijn tip; bezoek toch eens zo'n recreatiegebied, wandel er rond en kijk wat het je brengt. Voel het en beleef het.


In Nederland vind je veel keuze op het gebied van (dag)recreatiegebieden. Elk gebied is anders. Je kunt er wandelen, picknicken, soms zwemmen of bootje varen, sport en spel uitoefenen. Elk recreatiegebied heeft ook andere huisregels. Deze hangen vaak op een centrale plek op een bord.

Je hebt ze in klein formaat zoals Achter Diek in Zoutkamp (Groningen), middelmaat Kardinge (Groningen) en het grotere en bekendere Spaarnwoude in Noord Holland nabij Haarlem. Op Instagram schreef ik al eens over de leuke gratis outdoor klimmuur bij Spaarnwoude.Een van mijn wandelfavorieten is recreatiegebied Kardinge bij Groningen.

Wat is jouw favoriete recreatiegebied? Wil je het met ons delen?

Laten we samen een lijst creëren met de leukste opties door het land!

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page