top of page

Thee drinken Groningen; Prinsenhof

Bijgewerkt op: 15 nov. 2021

Groot, geweldig Groningen! Een heerlijke stad om rond te struinen. Te borrelen, heerlijk te eten of te genieten van een leuk dagje uit. De Martinitoren, het Forum of een van de vele musea. Voor ieder is er wat wils. Groningen is een stad waar je ook prima zonder plan kunt rond lopen.

Groningen is ook de gezondste stad van het land. Groningen is eigenlijk gewoon heel veel. Maar daarover later meer...

bijzonder cadeau groningen

De provincie Groningen stijgt de laatste jaren enorm in populariteit. De Groningers zijn nuchter. Bescheiden Maar we zijn ook trots. En we (hier een geboren Groninger) laten steeds meer van ons en over onze mooie provincie horen. De provincie Groningen is uniek. En dat mag iedereen weten. Het heerlijk weidse Groninger land. De rust en ruimte. Die echte frisse lucht. Waar je ook verblijft in de provincie Groningen, je hoeft er nooit ver te reizen om te genieten van de natuur en het lovely landschap. Typisch Gronings.


Steeds meer Nederlanders gaan hun vrije tijd invullen met een superboost in het weidse Groningse land. En wanneer je dan toch in het Noorden bent, dan kies je vaak automatisch voor een dagje uit naar Groningen stad, Kom jij naar de provincie Groningen voor de rust en ruimte? In Groningen zelf is er bijvoorbeeld wandelgelegenheid bij >>recreatiegebied Kardinge. Dit recreatiegebied ligt aan de oostzijde van Groningen. Maar.... eigenlijk is het een gemiste kans wanneer je geen bezoek brengt aan Groningen centrum. Even rond vlinderen over de Grote Markt. De Vismarkt. Ga omhoog in het Forum. En train die beenspieren tijdens een ouderwetse klim op de trappen van de beroemde Martinitoren.


Yes, je voeten raken zeker vermoeid in Groningen stad. Houd jij net als ik van even lekker opladen met een kopje thee? Pauze bij de Prinsenhof is heerlijk. De ligging is lekker centraal bij het centrum, maar wat is het er lekker knus. Je moet het even weten te vinden. Wanneer je voor de eerste keer door Groningen struint, is dit niet de theespot die je als eerst ziet.


Prinsenhof is zo'n spot die al je zintuigen aanspreekt. En weet je, als het al je zintuigen aanspreekt, dan blijf je het je zeker herinneren. Een plek om je mobiel op stand silent in de tas te verstoppen. Die altijd aanwezige mobiel maakt ons leven makkelijker, maar ook ingewikkelder. Hier wil je gewoon genieten van de serene sfeer.


Prinsenhof Groningen is eigenlijk een hotel, restaurant en grand café. Prinsenhof Groningen ligt aan het Martinikerkhof 23. Het Martinikerkhof is een plek met een bijzondere vibe. Je bent er in het centrum van Groningen, maar het lijkt wel een oase van rust. Park feelings in het stadscentrum. Het Martinikerkhof is ook een plek om even lekker op een muurtje of bankje te gaan zitten. Een bijzondere plek vol historie.


Zomerweer of lekker zacht herfstweer? Wandel over het magische Martinikerkhof. Ga de poort door en neem plaats op het beschutte en knusse terras. Een kleinschalig terras maar je hebt er wel heel fijn voldoende ruimte en privacy. Ik vind het altijd zo vervelend als de tafeltjes net wat te dicht op elkaar staan. Ik hoef niet iedereen zijn gesprek te horen;-).

thee drinken groningen prinsenhof

Een gastvrij onthaal en men neemt uitgebreid de tijd om je te vertellen over de thee-opties die er zijn bij Prinsenhof. Hier is geen haast. Alleen rust en sereniteit. Wist jij dat thee, na water, het meest genuttigde drankje in Nederland is?

Ik ga altijd graag voor een potje verse gemberthee. Een klassieke keuze. Maar heerlijk. Een gemberboost vind ik fijn :-).

er op uit groningen

Uiteraard is het bij slecht weer mogelijk om binnen in dit prachtige monumentale pand thee te drinken. Ook een toffe beleving! Met wie doe jij binnenkort een thee beleving en waar ga jij heen? Live ontmoetingen geven toch altijd net wat meer energie dan online.

Ga jij met een vriendin praten en thee drinken bij Prinsenhof Groningen?

Zet je telefoon heerlijk op stil, tune uit en geniet van elkaar, de rust, de sereniteit en het heerlijke potje thee. Life is good.


Iedereen wil >>het mooiste ANWB dorp Winsum bezoeken. Absoluut één van de mooie plekken Nederland. Overweeg jij om een uitje Groningen stad met het mooiste dorp Winsum te combineren? Het is niet zo ver reizen. >>Check hier de leukste belevingen onderweg. Van Groningen stad naar Winsum.


Wil jij iemand uitnodigen voor een toffe theebeleving? Share the vibes en invite. Gebruik de deelknoppen hieronder->

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page