top of page

12 x Bijzonder uitje met een gezonde twist

Bijgewerkt op: 25 apr. 2022


Een bijzonder uitje mét een gezonde twist, klinkt lekker en verantwoord toch?! Een van de vrijetijdstrends 2022 bestaat uit het maken van 'gezonde uitjes' in Nederland. De coronapandemie heeft ons versneld doen beseffen dat gezond leven en bewuste keuzes enorm belangrijk zijn. Het gevoel dat je goed bezig bent, zorgt voor happy vibes.

Het populairste gezonde uitstapje in Nederland is een bezoek aan de pluktuin. Heerlijk vers en biologisch. In bijna elke regio vind je wel een bepaald soort pluktuin. Wat is het alternatief wanneer je op zoek bent naar een leuk uitje met een gezonde twist? In dit blog vind je 12 ideeën voor een bijzonder uitje met een gezonde twist. Heerlijk praktisch gerangschikt per provincie.

Wil je tips later makkelijk terugvinden? Pin dan de afbeelding op je eigen Pinterest bord.


Groningen

Wandelen is nog steeds populair en het Pieterpad een beroemde lange afstandswandeling. Genoeg Nederlanders willen graag heerlijk sportief wandelen, maar niet dagen achter elkaar. Hoe leuk is het om eens kennis te maken met één stuk van een beroemde wandelroute. Ontdek Het Hogeland!

Dit is een uitje met overnachting erbij. Het Hogeland is immers niet voor iedereen om de hoek.


Flevoland

De Floriade expo 2022 is een grote tuinbouwtentoonstelling vol beleving. Het thema van 2022 is ''growing green cities''. Van een gezonde groene omgeving worden wij mensen nou eenmaal gelukkiger. Wil jij groeninspiratie opdoen?Noord-Holland

Ga eens mee met het garnalen vissen vanuit Den Oever. Vaar mee op een vissersschip en vang je eigen garnalen. Je bent 2 uur lang aan boord en gaat (als alles voorspoedig gaat) met garnalen naar huis. Het eten van garnalen is bijvoorbeeld goed voor huid en haar.


Vertrek vanuit Den Oever met als doel 1,5 uur wadlopen op het voormalig eiland Wieringen. Een bijzonder stukje van het Unesco Wereld Erfgoed De Waddenzee.

Als alles meezit, spot je ook zeehonden!


Waar je aan moet denken bij een Fish Spa? Een bijzonder gevoel aan je voeten en daarna een heerlijke zachte en soepele voeten.

Lees meer over: Fish Spa Beverwijk


Zuid-Holland

Weet jij al hoe jijzelf de lekkerste sushi maakt? Zelfgemaakt voelt en proeft soms nog lekkerder omdat je precies weet wat er inzit.

Tijdens deze sushi workshop in Amstelveen leer jij alles over sushi maken. En tussendoor is het natuurlijk heerlijk smullen van je eigen gecreëerde gezonde sushi!


Gelderland

Ga samen met een gids op zoek naar gezond lekkers uit de natuur. Denk aan paddenstoelen, planten en noten. Samen genieten en ontdekken van mooie plekken Nederland in Gelderland.

En dit kan gewoon het gehele jaar door! Elk seizoen brengt de natuur ons immers andere schatten. Na een leerzamen natuurronde gaan jullie met elkaar een heerlijke maaltijd bereiden met jullie eigen schatten uit de natuur.Lachen is gezond! Dit heb je ongetwijfeld al heel vaak gehoord. Doe eens gek en probeer een workshop lachmeditatie. Gewoon, zomaar, heerlijk ontspannen lachten. Een heerlijke ontspanning is het resultaat.

Lees meer over: Workshop lachmeditatie.


Heb jij de Tuinen van Appeltern al eens bezocht? Thuis tuinieren is een gezonde vorm van vrijetijdsbesteding. De Tuinen van Appeltern is een echte tuininspiratie plek. Het is zelf het grootste tuininspiratiepark van Europa! Kinderen gaan er op ontdekking en aan het eind bezoek je desgewenst de plantenmarkt voor al je nieuwe tuinideeen.

Bekijk hier de mogelijkheden: Bezoek tuinen van Appeltern.


Brabant

Een ontspanningsmassage is goed voor de doorbloeding en je wordt er helemaal rustig en zen van. Je komt tot rust en doet weer nieuwe energie.

Wil je meer tips en trucs over een goede ontspanningsmassage? Boek dan samen met een eigen partner naar keuze een workshop ontspanningsmassage.


Wil jij meer weten en meer proeven van truffels? Ga dan voor een truffel-beleving in Den Bosch. Truffels groeien onder de grond op de wortels van bomen. Heb jij enig idee hoe de truffel staat?


Lachen is gezond! Dit heb je ongetwijfeld al heel vaak gehoord. Doe eens gek en probeer een workshop lachmeditatie. Gewoon, zomaar, heerlijk ontspannen lachten. Een heerlijke ontspanning is het resultaat.

Lees meer over: Workshop lachmeditatie.


Zin in een uitgebreide boerderij beleving?

Lees dan ook: Vakantie bij de boer.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page