top of page

Uitjes in Friesland: Duinen Zathe Appelscha

Bijgewerkt op: 7 jul. 2022

Bij Friesland denk ik in eerste instantie aan water beleving en eropuit in in één van de Friese elf steden. Maar jeetje, je hebt ook een heel tof pretpark in Friesland. Wij zijn er recent geweest en het is een ideaal pretpark voor een dagje weg met het gezin. Een vrienden dag, familiedag of kinderfeestje in Friesland is er ook ideaal te plannen.


uitjes in frieslandIn 2020 is Duinen Zathe door de ANWB in het zonnetje gezet als leukste uitje van Friesland. In 2021 was Duinen Zathe Appelscha weer genomineerd als leukste uitje van Friesland. Helaas net van hun troon gestoten door de Friese dierentuin Aqua Zoo bij Leeuwarden.


Doordat Duinen Zathe Appelscha met een vaste all inclusive toegangsprijs werkt, weet je vooraf exact wat je kwijt bent aan je uitstapje.

Toen wij dit pretpark Friesland in de zomer van 2021 bezochten, was de toegangsprijs inclusief onbeperkt:

  • Koffie en thee

  • Koud water

  • Frambozenlimonade en sinaasappellimonade

  • Patat

  • Kroket, frikandel en hamburger, optioneel op een bolletje

  • Groentesoep

  • Bolletjes ham of kaas

  • Waterijsje regenboog

Ze zijn er erg kindvriendelijk. De kinderen kunnen zelf bekertjes drinken uit de limonadetap halen of een snack bij het buffet. Kunnen papa en mama ondertussen lekker bijkomen met een kop koffie. En wanneer je geluk hebt, loopt Spur, de schattige groene mascotte van Duinen Zathe Appelscha ook nog even langs.


all inclusive pretpark friesland


Duinen Zathe wordt regelmatig bezocht door groepen. En dat is niet voor niks, voor vele leeftijden is er namelijk beleving te vinden. De kleintjes kunnen heerlijk rijden op het verkeersparcours en in de auto's van voormalig verkeerspark Assen. Genieten van de draaimolen, rustig bootje varen met een ouder ernaast, springen op het springkussen, rijden in de rups of vliegen in het vliegtuig.


De oudere kinderen en volwassenen vinden meer sensatie in de botsauto's, achtbaan, het spookhuis, de waterbaan, de hoge regenboogglijbaan, het surfgevoel ervaren in de supernova of genieten van mijn favoriet; de vlinderzweefmolen.


uitje friesland diverse leeftijden


Alweer lang geleden was ik aardig dol op winkelen. Ik plande zeer regelmatig een winkeldagje uit en bezocht regelmatig andere steden. Tegenwoordig doe ik dit al lang niet meer. Shoppen doe ik vaak online. Maar wanner ik dan eens langs een vrolijke winkel of boetiekje kom, laait er toch iets van mijn vroegere winkelenthousiasme in mij op. Dan wil ik heel graag even kijken, rondsnuffelen en mij verwonderen. Ik had niet perse verwacht dat ik dat in Duinen Zathe zou doen. Maar de twee kleine mini boetiekjes maakten mij vrolijk en blij. Het ene boetiekje vol bijzondere kindercadeaus van allerlei bekende kinderthema's; Pokémon, Fortnite, prinsessen, paarden en veel meer. Het andere boetiekje vol vrolijke origineel aangeklede zoete snoepcadeautjes.Nu het weer in Nederland steeds extremer en wisselvalliger is, is het gewoon een fijn idee als je bij plotselinge regenval je indoor vermaak hebt. De kinderen kunnen klimmen en klauteren in de indoor apenkooi. Je kunt zelf lekker een kop koffie drinken in het restaurant of even rondsnuffelen in één van de twee kleine boetiekjes.


indoor pretpark friesland

Kleintjes tot 6 jaar kunnen fijn spelen in indoor kinderland. Hier staan draaimolentjes en allerlei figuren die bewegen. Ze kunnen er lekker op klimmen en genieten van het gewiebel en een muziekje. Er hoeft geen geld in, je kunt gewoon op de aan knop drukken. Vlak voor kinderland staan een aantal speelautomaten a la op de kermis voor de oudere kinderen.


Indoor vermaak met het hele gezin? Er is ook een kleine bioscoopzaal. Deze is alleen niet zo groot. Dus of er altijd plek is voor alle bezoekers? Dat denk ik niet.


Ben jij al eens bij dit mooie, overzichtelijke Friesland pretpark geweest?
Wil jij dit bijzondere uitje combineren met andere fijne belevingen in de buurt?


Overnachten met het gezin is fijn op het bij Appelscha gelegen bungalowpark De Roggeberg. Je vindt er onder andere een heerlijk spetterparadijs waar de kids enorm blij van worden. In de buurt is het ook fijn wandelen en fietsen. Helemaal conform de vrijetijdstrends van 2022.


Geef jij de voorkeur aan slapen in een hotel? Blijf dan overnachten in >>Hotel Appelscha. Bijzonder gelegen aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Een heerlijk gebied om >>te wandelen.

Onder 'normale omstandigheden' vindt hier ieder jaar, medio mei, de internationale Drents Friese Woud Wandelvierdaagse plaats. Ben jij sportief genoeg voor deze wandeluitdaging?


Jolanda is Groningse Event Manager - Het Hogeland. Het Hogeland is bijzonder stukje Noord-Groningen. De pure Hogeland beleving ook eens ervaren?

Lees verder over het Groningse Hogeland.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page