top of page

Utrecht uitjes met kinderen

Bijgewerkt op: 21 feb. 2022


Met de kinderen een dagje uit naar de grote, vreemde stad? Dit gezinsuitje staat niet bij elke (jonge) ouder op nummer 1. In het centraal gelegen Utrecht vind je juist een aantal hele toffe klassieke gezinsuitjes! Soms weet je gewoon niet meer wat nu een leuke dagje weg met het gezin is. Zeker niet wanneer je kinderen zeer diverse leeftijden hebben. Een gezinsuitje naar Utrecht is in dat geval het overwegen waard! Of je nou in de Nijntje fase of Pokémon fase zit. Voor elke leeftijd is wel iets leuks te vinden in Utrecht!


Leuk weetje over de toenemende populairiteit van de stad Utrecht! Enige tijd geleden vond het Steden en Streken Merkenonderzoek 2021 van Hendrik Beerda Brand Consultancy plaats. Utrecht is hierin benoemd als meest aantrekkelijke stad 2021. Vele Nederlanders willen graag een bezoek brengen en gaan genieten van de stad Utrecht.


Die schattige, kleine Nijntje! Wie kent haar niet?! Of je kinderen nu jong of oud zijn. Jij hebt vast ook nog wel ergens een versleten Nijntje knuffel in huis liggen toch?!


Wat mij betreft is dit een top idee. Voor de jonge kinderen is de beleving natuurlijk heerlijk intens, Nijntje! Van hun favoriete boeken en knuffels! Voor de oudere kinderen en papa en mama is het heerlijk terug dromen en herinneringen ophalen aan de Nijntje tijd! Persoonlijk vind ik dat erg leuk. Maar.... de eigenlijke doelgroep van het museum zijn ouders met peuters en kleuters. Maar ik weet zeker dat het Nijntje thema meer fans heeft;-)


Het Nijntje museum heeft grootse plannen! Je bereikt het Wow-Effect immers door regelmatige verandering en verbetering. En dat gaat gebeuren bij het Nijntje museum. Vanaf half november ben je eerst welkom op een tijdelijke locatie (Oudegracht 167). Rond de zomer van 2022 opent het vernieuwde en uitgebreide museum haar deuren aan de Agnietenstraat Utrecht.


Maar er is een alternatief voor het Nijntje museum! Voelen jouw kinderen zich te groot om naar het echte Nijntje museum te gaan? Of heb je zelf tegenwoordig liever wat minder hysterische drukte om je heen? Overweeg dan een bezoek aan het Centraal museum in Utrecht! In het Centraal museum in Utrecht vind je namelijk het atelier van Nijntjes oervader; Dick Bruna. Dit is ook superleuk om lekker samen herinneringen te gaan ophalen aan die knusse Dick Bruna tijd.

>>Koop hier direct de kaartjes voor het Centraal museum in Utrecht.

>>Check de dagelijkse beschikbaarheid van het Centraal museum in Utrecht


Gevestigd op een bijzondere locatie! In een voormalig middeleeuws klooster aan de Agnietenstraat in Utrecht.




Is Pokémon bij jouw kinderen ook zo populair? Wellicht heb je het dan al wel van je



kinderen gehoord! Een bijzonder uitje! Uniek in Nederland (en verder;-). De Pokémon winkel in Utrecht. Eindeloze Pokémon mogelijkheden. Winkelen en op en top de Pokémon beleving. Sinds de opening in de zomer van 2021 is de Pokémon winkel enorm populair en goed bezocht. Pokémon fans uit omringende landen komen hiervoor speciaal naar Utrecht. Online bestellen is dan ook niet mogelijk. Hier vindt je de ouderwetse live shopbeleving. Je vindt de Pokémon winkel in winkelcentrum Overvecht.

pokemon beleving nederland

Houden jullie van muziek en vrolijke deuntjes? In Utrecht vind je ook museum De Speelklok. Bij De Speelklok staan zelfspelende instrumenten centraal. Denk aan muziek speeldoosjes en prachtige orgels. Is dit wellicht het vrolijkste museum van Nederland? >>Bekijk de mogelijkheden van De Speelklok hier.

Lindi van Linspiration schreef speciaal een blog over hun bezoek aan het museum. Lees hier haar blog over museum Speelklok.


Een bijzondere wandeling in Utrecht! Ga met de kinderen er op uit en wandel: Sint Maarten Utrecht. Treed er in de voetsporen van Sint Maarten. Loop langs vele bijzondere plekken waar herinneringen aan Sint Maarten te vinden zijn. Dit is ook nog eens een gratis uitje in Utrecht;-)De brochure met deze wandelroute is gratis verkrijgbaar bij de VVV en bij sommige musea in Utrecht. Ben jij net als ik dol op een goede voorbereiding van je uitjes? Download van vast via >>deze link de wandelroute Sint Maarten Utrecht.


Op de mamasite Mamascrapelle staat ook een tof >>op stap met kinderen overzicht met onder andere een aantal toffe aanvullende eropuit Utrecht tips.


Uiteraard is er nog veel meer te beleven in Utrecht! Zin om op uitgebreid Utrecht avontuur te gaan? Overweeg dan om te blijven slapen in of om Utrecht!

  • Een ecovriendelijk designhotel (Star Lodge) bij het stadspark. Met het openbaar vervoer of lekker fris op de fiets, ben je zo in Utrecht centrum. >>Bekijk het hier.

  • Een stijlvol vier sterrenhotel met welness (het Carlton President). Soms hebben ze een fijne all inclusive actie. >>Bekijk het hier.

  • En knus kleinschalig drie sterren hotel (Zies) middenin het museumkwartier! In het hotel vind je een bistro- en wijnbar in mediterrane sfeer. >>Bekijk het hier.

  • In het hart van Utrecht uniek overnachten in een voormalige kerk? Dan kan bij Bunk. >>Bekijk het hier.

  • Wat dacht je van een 14e eeuwse werfkelder? Een sfeervol en duurzaam hotel in hartje Utrecht. Wie weet, heb jij geluk en tref je een roze betegelde badkamer;-). Ontdek Mary K, >>Bekijk het hier.

Ga jij meerdere dagen op avontuur in Utrecht? Bestel dan vooral onderstaand boek! Boordevol goede en bijzondere Utrecht tips. Je krijgt het er nog druk mee;-)




Wat is jouw favoriete Utrecht uitje? Laat het gerust weten via een reactie onderaan dit blog. Let's share the happy Utrecht vibes.





Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page