top of page

Waarom praat iedereen over wandelen

Bijgewerkt op: 24 mrt. 2022

Wandelen is populair! Wandelen is het nieuwe daten. Mensen zijn sociale dieren en hebben sinds de lockdown gemerkt dat live ontmoetingen nu eenmaal meer energie geven. Vrijetijdsbesteding met een positieve impact!

En dus regelt bijna geheel Nederland wandelafspraken met vrienden, familie en collega's. Wandelen is altijd een goed idee!Probeer elke dag minstens 30 minuten te wandelen. Maar voor je wandelingen keuze uit één van de mooie plekken Nederland. Wat doet 30 minuten wandelen met iemand?


👉Je voelt je beter bestendig tegen stress

👉Je gaat je kalmer voelen

👉Je gaat beter slapen


Kies regelmatig voor een andere wandelomgeving. Een andere omgeving heeft invloed op je brein. Door naar een andere omgeving te gaan, laat je je dagelijkse beslommeringen beter los. Ook raak je dan meer ontspannen. Ontdek >>The Wow Effect.


Persoonlijk ben ik nogal dol op oplossingsgericht werken. Jij hebt vast ook wel eens zo'n dag waarin je hoopt vele problemen 'op te lossen'.

Wat op zo'n 'problemendag' altijd helpt is om tijdens je break de natuur bij jouw om de hoek in te gaan voor een wandeling.

Wanneer je wat tijd doorbrengt in de natuur, doet dit je vermogen om problemen op te lossen toenemen met zo'n 50%. Wanneer je wilt gaan voor scherpe inzichten, moet je dit echt eens proberen. Een van mijn persoonlijke favorieten is; proberen kan altijd!


Onbewust kies je in je vrije tijd regelmatig voor het vermijden van al die prikkels die je de hele dag door krijgt. Op een gemiddelde werkdag komen er tegenwoordig zo veeeeel prikkels voorbij.

Wees er alert op dat je in deze gekke lockdown tijd ook in het weekend soms online te vinden bent. >>Online vrijetijdsbelevingen behoren tot één van de vrijetijdstrends van 2021.


Nu bepaalde uitjes niet meer spontaan te bezoeken zijn, gaan steeds meer mensen wandelen. Dit is een ontwikkeling die al (vele) maanden bezig is. Steeds meer mensen ervaren de heerlijke flow van een wandeling in combinatie met een gezellige afspraak en een Nederlandse ontdekking. En juist omdat we dit nu al best wel lang met zijn allen aan het doen zijn, is de kans groot dat het wandelen voor veel mensen een blijvende gedragsverandering is.

Ik verwacht van mijzelf dat ik wel regelmatig blijf wandelen als uitje. Blijf jij ook regelmatig wandelen na de lockdown maatregelen?


Even alleen wandelen of in mijn geval met de >>kleine Pip, biedt ook ruimte voor reflectie. Heerlijk de telefoon op stil en alleen genieten van jezelf en je wandeling.

Tijdens een stilte wandeling kun je weer helemaal tot jezelf komen en je innerlijke balans weer opmaken.

Maak jij in je agenda ook ruimte voor stilte?

.

Wist je dat veel Nederlanders de app 'Ommetje' van de Hersenstichting gebruiken om hun wandelgedrag bij te houden?

Waar wandel jij graag? In de provincie Groningen wandel ik graag door het echte Groningse landschap bij Harssensbosch,

Een unieke wandelplek is ook de noordelijkste punt van Nederland.

In Drenthe kies ik voor het Oostervoortsche diep, en in Noord Holland start ik mijn wandeling graag bij het wandelstartpunt 'Het witte kerkje' in Groet. Ook de roetroute Schoorl blijft bijzonder als wandeluitje.


Wil jij met kleine kinderen wandelen in Nederland? Kies dan voor een toffe belevingswandeling. Heb jij al eens een >>kabouterpad Nederland gewandeld met het gezin? Via dit blog vind je een mooi overzicht van alle kabouterpaden per provincie.


Wat zijn jouw favoriete wandelplekken van dit moment? Laat gerust een reactie achter. Wil jij je wandelmotivatie ten alle tijden behouden? Pin dan de afbeelding uit dit blog op je eigen Pinterest bord en lees dit blog regelmatig als reminder. Let's keep each other up.


Ennuh, een lekker stuk kaas meenemen voor onderweg is wat mij betreft altijd een goed idee!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page