top of page

Wat doet een Event Manager

Bijgewerkt op: 31 mei 2023

De functie van Event Manager Nederland is breed! Het is een veel omvattend vak. En bij elke organisatie of Event wordt de functie van Event Manager ook weer anders ingevuld. Uiteraard zijn er een aantal veel voorkomende taken verbonden aan het vak van Event Manager. In dit blog geef ik je meer inzicht in het hoe en wat rondom een Event én een Event Manager.


Een Event Manager is een organisator en eindverantwoordelijke voor een georganiseerd samenzijn. En ja, wat er dan georganiseerd wordt, daar zijn duizenden variaties op. De Event Manager heeft in ieder geval de regie. Ten allen tijden een volledig overzicht. Het is een organisatietalent. Een echte regelaar. Een verbinder van vele partijen, ingrediënten en onderdelen. En iemand die vol creatieve en originele ideeën zit.


Ben je benieuwd wat een Event Manager nou precies voor jou kan betekenen?

Wanneer je een Event Manager tijdelijk inhuurt, gaat het altijd om maatwerk. Dit organisatietalent is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor alle georganiseerde activiteiten in een geheel kalenderjaar. Dit geeft jouw bedrijf voor een heel kalenderjaar rust en overzicht. Je hoeft maar met één organiserende kracht kennis te maken die vervolgens een logisch en divers jaarprogramma externe activiteiten samenstelt passend bij jullie doelen en uitgangspunten.


Een andere optie is de tijdelijke inhuur van een Event Manager Nederland voor een specifiek georganiseerd bijzonder moment in de toekomst. De Event Manager (de regelaar!) neemt je desgewenst de volledige organisatie uit handen of trekt hierin proactief samen met je op. Soms is een paar extra handen en een anders denkende direct naast je heel fijn. Dit zorgt voor veel energie, inspiratie en een verrassend programma.


Hebben jullie het enorm druk? Handjes tekort? Geen nieuw personeel te vinden? En ja, je weet inmiddels dat het enorm belangrijk is om van alles te regelen en organiseren om je bestaande team te behouden. Ook dan is het een optie om een Event Manager Nederland in te schakelen voor het organiseren van jullie bijzondere momenten of voor een uniek vergaderarrangement waarin het nuttige gelijk met het aangename gecombineerd wordt. Optioneel breid je dit dan meteen uit door de Event Manager ook gedurende het jaar een aantal passende verrassingen te laten regelen die passen bij de kernwaarden van het bedrijf. Denk aan een duurzaam kerstcadeau en een duurzame attentie bij verjaardagen van het personeel.


Een Event is een middel. Een middel om een bepaald doel van je organisatie te bereiken. Dit kan een intern of een extern doel zijn. Afhankelijk van je doel; kan het fijn zijn om een Event in te zetten. Dit moet wel altijd een weloverwogen keuze zijn.


Wat wil je bereiken? Welk resultaat zoek je voor een bepaald doel? Hiervoor worden middelen ingezet. En een van die middelen kan 'het Event' zijn. Vaak is het Event onderdeel van een reeks activiteiten en handelingen om een bepaald doel te bereiken.


Een Event is een 'nauwkeurig georganiseerde beleving'. Met een duidelijk start- en eindmoment. Het Event wordt gebruikt om doelen te bereiken. Maar is daarnaast ook afgestemd op de behoeftes van je bezoeker (je doelgroep).

Overweeg jij tijdelijk te gaan werken met een Event Manager? Jolanda van The WOW

Effect is tijdelijk in te huren als organisator, regelaar en coördinator.. Opgegroeid in de stad Groningen en daarna tijdelijk naar Friesland vertrokken voor een super studietijd rondom Leisure en Events bij NHL Stenden. Inmiddels woonachtig in het mooie en typisch Groningse Hogeland.

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk de 'Over Jolanda' pagina, mijn persoonlijke LinkedIn Profiel Jolanda van Dijk of stuur direct een email naar jolanda@thewoweffect.nl .

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page