top of page

Wat is het WOW-Effect tijdens een vrijetijdsbelevenis?

Bijgewerkt op: 5 dec. 2021


Het Wow Effect. Je hoort het steeds vaker om je heen. En dat is niet gek. Sinds de start van die bijzondere corona periode is bij velen de mindset veranderd.


Before corona raceten vele drukke dames van afspraak naar afspraak. We waren gewend aan het volplannen van onze vrije tijd.. Veel van alles. Veel etentjes, veel leuke uitjes Nederland, veel afspraken.


Sinds de allereerste lockdown is er bij velen een knop omgegaan.

Een moment van bezinning. Er was tijd om alles los te laten. Een stukje reflectie. Meer oriëntatie, wat vind ik nu echt belangrijk. Als ambitieuze vrouw neem je niet meer met alles genoegen. Wat zorgt voor de happy vibes? Waar wordt ik blij van?

Let's get The Wow Effect.

Vrijetijdsbedrijven vind je in alle soorten en maten. Een attractiepark, een museum, een beleving, een restaurant, een vakantiepark, hotel en meer. Als bezoeker en als eigenaar wil je eigenlijk maar 1 ding. IMPACT. Je wilt met een verhaal thuiskomen.

De agenda massaal volgepland en massaal consumeren op alle gebieden is niet meer van deze tijd. De corona-crisis heeft onze mindset als een sneltrein veranderd. Als succesvolle vrouw, als klant, maak je bewuste keuzes. Waar besteed ik mijn kostbare vrije tijd en geld aan. Je wilt geen saai, standaard en doorsnee meer. Je wilt het Wow Effect.


En het mooie is, ook bij steeds meer vrijetijdsbedrijven is er sinds de corona-crisis een knop omgegaan. Zij zijn bewust bezig gegaan met de beleving. Blijf jij als vrijetijdsbedrijf ''gewoontjes''? Dan moet jij wel een heel goed imago hebben om bij te blijven. Wij ambitieuze vrouwen willen het Wow Effect!


Wat is dan het Wow Effect? Het Wow Effect is een 'kenmerk' die steeds meer voorbij komt. Saai is het tegenovergestelde kenmerk van het Wow Effect. Geweldig is een kenmerk die net een trede lager staat op de belevingsladder.


De belevingsladder

Saai

Normaal

Geweldig

The Wow Effect

Wanneer zit ik qua beleving op de trede; het Wow Effect?


Besef goed dat ieder mens uniek is. Iedereen is gevormd door eigen normen, waarden, herinneringen en persoonlijke voorkeuren. Wat voor de ene persoon saai is, is voor de ander geweldig. Waarvan de ene drukke dame zegt, yes, i feel The Wow Effect, zegt de andere dame, het gaat wel.


Toch zijn er een paar algemene uitgangspunten waar je het Wow Effect aan herkend.

Het Wow Effect is iets wat indruk maakt.

Het zorgt voor impact.

Het verandert normaal in speciaal.

Het is positief verrassend.


Jij gaat er op uit. In die >>echte vrije tijd is het belangrijk dat jij vrijetijdskeuzes met je hart maakt. Waar wordt jij echt blij van? Bewustwording van je vrijetijdsgedrag is the key. Is dat voor jouw >>bijzonder overnachten? Bezienswaardigheden Nederland bezoeken? Mooie plekken Nederland ontdekken? Of juist speciale rustige plekken in Nederland bezoeken? Of wil jij regelmatig bewust een dagje weg met het gezin organiseren? De vrijetijdskeuze is reuze in ons kleine kikkerlandje.


Wat jouw favoriete vrijetijdssmaakje ook is, zorg dat je er alles uithaalt door te kiezen voor The Wow Effect. Dat is beleving ten top. Kies niet voor saai en normaal, maar voor iets heel speciaals. Een positieve verrassing en impact. Life is full of surprises.


Inspiratie voor de leukste pareltjes op het gebied van vrijetijdsbeleving vind je op dit vrijetijdsplatform. Heb jij regelmatig een trigger, reminder of inspiratie nodig? Maak dan >>rechtsboven op de homepage een gratis account aan en krijg regelmatig een seintje in je inbox. Of volg The Wow Effect op >>Instagram. Zet dan wel even de signalering met het belletje aan. Anders weet je nooit welke keuze het algoritme voor jouw maakt.

Wat mij betreft is het Wow Effect een beleving die iedereen in zijn leven kan doorvoeren. Ja, het is de meest optimale beleving tijdens vrijetijdsbesteding.


Het Wow Effect is een 'staat van zijn' waar ik in geloof. Het is een lifestyle die jijzelf als individu, als collega of als ondernemer overal kunt inzetten.

Denk door middel van deze 5 punten na over jouw WOW Effect

Of je nu als individu opereert of als supertof teamlid. Let's spread The Wow Effect en create happy vibes.

  • Blijf veranderen. Laat je inspireren door de natuur. Deze verrast ons immers elk seizoen weer. Sta niet stil. Omarm verandering.

  • Geef aandacht alsof het je beste vriend is.

  • Zorg voor een glimlach gevende ontvangst.

  • Confetti en glitters bij de afsluiting. Wat is jouw extraatje?

  • Hoe zorg jij dat jouw bezoeker (of gesprekspartner!) veranderd in een fan? De fan verspreid immers de mond-tot-mondreclame.

Sinds de corona crisis gaat het op en neer met de beperkingen en mogelijke belevingen in Nederland. Bij steeds meer mensen en ondernemingen gaat de knop om. We nemen geen genoegen meer met normaal. We besteden onze kostbare tijd aan bewuste en speciale belevingen. Let's get The Wow Effect.


Hoe zorg jij dat je als vrijetijdsbedrijf na die eindeloze corona crisis klaar staat voor al die sprankelende belevenissen? Je toekomstige bezoekers staan immers te trappelen om straks meer intenser en bewuster te gaan beleven.


Vrijetijdsondernemer en The Wow Effect

Wat vandaag Wow is, is na een tijdje weer normaal. Omarm dus echt die voortdurende veranderingen in je vrijetijdsbedrijf. Dit hoeft zeker niet altijd groot te zijn. Het verschil wat zorgt voor het Wow Effect zit hem in kleine dingen.


Vind je het fijn als >>Jo; de Wow belevingsexpert, met je meedenkt

en wat toffe belevingsideeën rond strooit? Stuur mij dan een email (jo@thewoweffect.nl) en ik neem contact met je op.Heb jij een favoriet uitje in Nederland waarbij jij helemaal The Wow Effect ervaart? Laat gerust een reactie achter and spread the vibes!


Wil jij bewust bezig blijven met jouw eigen vrijetijdskeuzes? Pin dan één van de afbeeldingen op je eigen Pinterestbord.

260 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page