top of page

Wat is Leisure?

Bijgewerkt op: 14 jan. 2022


Iedereen kent het woord vrije tijd. Maar tegenwoordig komt het Engelse woord Leisure ook steeds vaker voorbij. Bedrijven gebruiken het ook steeds meer in de benaming van hun vrijetijdsbedrijven. Leisure centrum x of Leisure centrum y. Is Leisure het hetzelfde als vrije tijd? Is het alleen de wat hippere benaming die bij deze tijd past?

Wat zegt zo'n woord, zo'n titel nou? Een woord is een beschrijving van iets waardoor de andere persoon jouw hopelijk begrijpt. En over 'echte' vrije tijd wil je thuis geen discussie hebben. Die is noodzakelijk. Als jij goed voor jezelf zorgt, gaat het als vanzelf ook beter met de mensen dicht om je heen.


Je hebt vrije tijd en je hebt 'echte' vrije tijd. Vrije tijd wordt door vrouwen soms verward met wat eigenlijk je persoonlijke tijd is. Je hebt dan wel wat tijd voor jezelf, maar je moet toch echt je haren wassen, een boodschappenmoment bij de supermarkt reserveren en meer. 'Echte' vrije tijd is die tijd die overblijft na al die dingen die 'moeten gebeuren'. Wil je meer inzicht krijgen in persoonlijke tijd, 'echte' vrije tijd en hoeveel vrije tijd je hebt? >>bekijk dan dit blog over vrouwen en vrije tijd.Je leven bestaat uit verschillende ingrediënten. Een aantal ingrediënten zijn noodzakelijk. Stel je je leven eens voor, van bovenaf gezien.

Je haalt er wat blokjes uit om tot Leisure te komen. Wat haal je er uit?

Alles wat je doet om te overleven. Denk aan zaken als geld verdienen, dan ga je eten, dan ga je slapen. And repeat.

Dan is er daarnaast een blok met dingen die jij doet, omdat dat noodzakelijk is in je leven. Het is nodig om je leven te vervullen. Je verplaatst je naar je werk, naar andere afspraken, je zorgt voor het huishouden en de kinderen. Het blokje wat nu nog over is, is je Leisure (tijd). En ja, in dat blokje heeft iedereen weer andere ingrediënten zitten!


Volg jij je hart en geef jij je helemaal over aan dat ingrediënt in jouw Leisure blokje? Wanneer jij je echt helemaal kunt overgeven aan vrijetijdsbeleving, dan ervaar je pure Leisure. Dat is dus die >>echte vrije tijd. Echte vrije tijd is lang niet altijd zo vanzelfsprekend als het lijkt. Om echte vrije tijd en pure Leisure regelmatig te ervaren, moet je jezelf echt trainen.

Het is een mindset. Get >>the vrijetijdsmindset!

Het is belangrijk dat je steeds weer bij jezelf na gaat, doe ik dit omdat anderen het van mij verwachten? Moet het van mezelf? Of kies ik hier heel bewust zelf voor? Krijg ik van deze vrijetijdsbesteding nieuwe energie? Laad ik mezelf door middel van deze vrijetijdsbesteding echt op?

Repeat after me. Ik kies voor pure Leisure. Ik ervaar volledige keuzevrijheid. De motivatie om juist voor deze vrijetijdsbesteding te kiezen, komt volledig uit mijzelf.

Let maar eens goed op wanneer jij of je naasten bezig gaan met het invullen van vrije tijd. Is dit een volledige eigen vrijetijdskeuze? Of is dit wellicht omdat je gewend bent om je vrije tijd altijd op een bepaalde manier in te vullen? Of kies je ergens voor omdat je in je hoofd regelmatig bezig bent met wat anderen er van denken?! Als je 'echt' gaat luisteren naar gesprekken, hoor je vaak het woordje 'moet' voorbij komen.


Echte vrije tijd is belangrijker dan ooit. Want ja, ook jij bent bijna voortdurend online en bereikbaar. Je lijkt het allemaal aan te kunnen. En yes, wij vrouwen kunnen ook veel aan. Maar feit is dat je voor bijna voortdurend online te zijn je (soms onbewust, het is al gewenning) je veel onrust en stress ervaart.

Echte vrije tijd, de keuze voor pure Leisure is de oplossing om je eigen batterij weer goed op te laden.

Alles loslaten en je hart volgen.


Kies voor een >>bijzonder uitje op één van de mooie plekken Nederland. Wil je echt even alles loslaten of misschien samen van het leven genieten? Kies dan voor een bijzonder uitje met mogelijkheid tot >>bijzonder overnachten. En tuurlijk, soms ga je gewoon even lekker bij een dierbare op visite. Neem dan wel een echt >>bijzonder cadeau mee. Geven doet iets speciaals met je. Let's try.

275 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentar


bottom of page