top of page

Wat te doen in Den Oever

Bijgewerkt op: 13 jan. 2022

Den Oever ligt in de kop van Noord-Holland. Vlakbij de Afsluitdijk. Een van de topplekken om dagverse vis te eten. Je onder te dompelen in de vissersbeleving. Of gewoon lekker ontspannen te wandelen over de kade. Via een unieke smalle dijk wandel je bijvoorbeeld naar Het Waddenbelevingspunt.


Wat absoluut niet mag ontbreken tijdens je Den Oever ontdekkingen is een bezoek aan het Waddenbelevingspunt.


Het Waddenbelevingspunt (Havenkade 1 in Den Oever) is een 360 graden uitzichtpunt boven het water. Parkeren doe je in de vissershaven van Den Oever. Vervolgens is het een wandeling van circa 500 meter over een smalle dijk. Kijk eens door de verrekijker, ontdek de informatieve informatiepanelen en bovenal geniet je van de rust en de ruimte.


Ontdek de bijzondere vogels die in het gebied verblijven of staar gewoon heerlijk richting De Wadden of De Afsluitdijk.De rode gietijzeren vuurtoren van Den Oever is een rijksmonument en gebouwd in 1884. In 1929 is de vuurtoren van locatie verplaatst. De vuurtoren lag eerst aan het begin van De Afsluitdijk (Noord-Holland), tussen de schutsluizen.


In 2017 is de vuurtoren nogmaals verplaatst. Er vonden op dat moment namelijk werkzaamheden aan De Afsluitdijk plaatst.

Op dit moment bewonder je de vuurtoren aan het uiteinde van de Verlengde Oostkade in Den Oever,


Wat dacht je van eerst een heerlijke fiets- of wandeltocht in de omgeving? Daarna een keuze maken uit één van de fijne restaurants?

In Den Oever vind je diverse fijne visrestaurant met uitzicht op het water en de kotters.

Wanneer ik in de buurt ben, strijk ik regelmatig neer bij Viscentre 't Wad. Vanuit de zee zo'n beetje direct op je bord. Hmmm wat wil je nog meer;-)


Van Restaurant Basalt wordt gezegd dat deze het dichts bij het water ligt. Dit zal ik nog eens even bekijken;-)


Den Oever is één van de topplekken in Nederland om een garnalenkroket te eten. Heb jij de Wieringer garnalenkroket al eens geprobeerd?


Een bijzonder uitje in Den Oever! Ook leuk als bijzonder cadeau! Vaar mee vanuit Den Oever. Ontdek alles over het garnalen vangen, garnalen pellen en bewerken! >>Bekijk hier de mogelijkheden.


Liever zelf de verse vis bereiden? Bezoek Den Oever dan op een zaterdagochtend. En beleef de verse vis markt!


Houd jij ook zo van Vissersdorpjes? Heb jij een persoonlijke favoriet?

274 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page