top of page

De invloed van corona op trends en ontwikkelingen in de vrije tijd

Bijgewerkt op: 29 apr. 2021

Corona heeft grote invloed op de vrijetijdsbranche. Positief hieraan is dat trends en ontwikkelingen in de vrije tijd versneld zichtbaar zijn. Creatieve ondernemers brengen ons vernieuwde vrije tijds ontwikkelingen. Ook met de corona beperkingen blijven de vrije tijds ondernemers ons dienstbaar.


In deze blog lees je mijn 6 favo ontwikkelingen in de vrije tijd waar ik 2020 mee afsluit.


Het drinken en schenken van natuurwijn is steeds meer in opkomst. Vooral in België en de Randstad komt deze vrijetijdstrend steeds meer voorbij. 🍷Natuurwijn🍷 is puurder en intenser. Daardoor troebeler. Zonder toevoegingen (wel sulfiet maar GEEN suikers!). Door de corona beperkende maatregelen is natuurwijn ook steeds meer online verkrijgbaar. Ik bestelde mijn wilde en spannende favorieten bij Wilde wijnen - Natuurwijnen voor avonturiers.


Hoe kun je aan het buiten samen komen met een bekende een feestelijk twist geven? Zoek een leuke picknicktafel. Als je echt goed om je heen kijkt is er altijd wel eentje te vinden. Recreatiegebieden hebben sowieso leuke opties. In recreatiegebieden kun je leuk picknicken of je vrije tijd op een andere leuke manier doorbrengen. Neem een gezellig kleedje of laken mee voor een extra gezellige setting; Neem een thermoskan met koffie, thee of een soepje mee; Of een gezellig kaasplankje die je op steeds meer plekken als fijne set kunt kopen; Draag je warmste kleren. Met iets warms in je hand en het zonnetje op je gezicht denk je nauwelijks aan de ''kou'' buiten.


Ps, ik bestel mijn take away kaasplankjes graag online bij De Gildemeesters Kaas.

Door de corona crisis zie je dat steeds meer bedrijven die eerst alleen te bezoeken waren; een webshop nemen! Ik ben zelf altijd nogal dol op het kopen van streekproducten. En nu kan ik steeds meer ''het streekgevoel en de smaak van een streek'' naar huis halen! Dit is iets waar ik erg blij van wordt in deze gekke tijden!

Bij sommige bedrijven mis ik zelf alleen nog het ''dompel je volledig onder in...'' gevoel. Wanneer na het openen en genieten van mijn pakket al mijn zintuigen worden geraakt, is het bij mij een WOW. WOW, mij heb je...


Ps, mijn smaak zintuigen slaan nogal aan op Mosterdsoep. In de provincie Groningen vind je een de weinige Nederlandse locaties waar nog op ambachtelijke wijze mosterd wordt gemaakt. Ik waarschuw je, het is heftig en intens😉

Abrahams Mosterdmakerij in het Groningse Eenrum heeft een webshop, een restaurant en te bezoeken mosterdmakerij,


Zweden maken van nature veeeeel meer gebruik van de natuur dan wij in Nederland. Bijna alle Zweedse families hebben 1x per week 🌲BOSDAG🌲.

Op Bosdag trekken ze naar het 🌲bos🌲. De kinderen spelen en leren over de natuur. Een heerlijk rustgevende en lerende manier om je vrije tijd door te brengen! Op diverse, openbare plekken staan BBQ's. Het Zweedse gezin sluit de bosdag af met worstjes op de buiten bbq. Ook in de winter❄. Do we need this? Ik ga regelmatig met mijn gezin naar het bos! Ik doe het vooral op gevoel. Vaste wekelijkse verplichtingen trekt mijn vrije geest minder goed.

Hoe laad je jezelf op EEN HELEMAAL NIEUWE MANIER OP naast het thuiswerken in coronatijd? Deze trend wordt groot! Ik heb het over de Workation. De scheiding tussen werk en privé is door het thuiswerken steeds kleiner geworden. Je brengt VEEEL tijd in je eigen huis door. Tijdens een Workation kies je bewust voor een andere werkomgeving. Je werkt nog steeds thuis, maar dan in je ''vakantieverblijf''. Door tijdelijk te werken in een omgeving met een andere VIBE, krijg je weer een betere ENERGIELOAD. Het kost je geen vakantiedagen en wanneer je vrij bent van je werk, stap je zo in je vrije tijd BUBBEL.

Vrije tijd trend; De ideale natuur- en beleeftrend voor nu: bosbaden Kies voor de boswandeling 2.0 en neem een bosbad. Trek het 🌲bos🌲 in en voel en beleef het 🌲bos🌲 op alle mogelijke manieren. Word je bewust van je omgeving. Geniet van de bloemen, planten en bomen om je heen. Luister naar de vogels en de wind. Neem de bosaroma's tot je. De natuur en het groen helpen je om rustig te worden. Je voelt je meer in het 'hier en nu'. Je stressniveau verlaagd en je immuunsysteem krijgt een boost. Neem een bosbad in deze gekke tijd en voel wat het met je doet. Bekijk hier mijn eigen eerste poging van een bosbad.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page