top of page

Leuke plaatsen in Nederland; Domburg

Bijgewerkt op: 24 feb. 2022


Domburg, de oudste badplaats aan de Walcherse kust. Een prachtig stukje >>Zeeland waar geen dag hetzelfde is. Het magische licht, de grillige duinen en de altijd veranderende zee.

In en rondom Domburg geniet van je van het strandleven. Wil je een dagje iets anders? Denk dan eens aan een dagje winkelen en maak daarna een keuze uit één van de vele restaurantjes die Domburg rijk is. Maar er is natuurlijk meer. In dit blog vind je drie tips waarom mensen ook naar Domburg gaan. En wil jij alles uit je Domburg uitje halen? Blijf dan gelijk overnachten in Domburg! Een dagje is immers zo voorbij!


Sinds 2012 staat Domburg officieel bekend als 'heilzame badplaats'. De kwaliteit van de stranden is er goed en velen genieten er van de fijne zeelucht. Wandelen over het brede en schone strand en heerlijk baden in de zee. Waar de één gaat voor de heilzame zoute zee, gaat de ander naar Domburg voor een luxe kuurdag. Al sinds de Romeinse tijd komen mensen graag naar Domburg om te kuren. Ze hebben er hier dus wel ervaring mee;-)


Leuk weetje! De golfbaan van Domburg is een van de oudste golfbanen van Nederland. In de tweede wereldoorlog ontstonden hier bomkraters. Tegenwoordig worden de bomkraters gebruikt als grasbunkers. Sommige kenners zeggen dat dit één van de mooiste 9-holes banen van Nederland is.


Natuurgebied De Manteling is een heerlijk verwondergebied voor een wandeling. Het bos met buitenplaatsen loopt van Domburg tot Oostkapelle. Het is een afwisselend natuurgebied met ook een stukje duinen. Velen beschrijven het als 'schilderachtig mooi'. Het is dan ook een inspiratiebron voor diverse schilders. Wie weet; raakt jouw geest hier ook creatief geprikkeld.


Wil je op een zeer centrale plek in Domburg overnachten? Kies dan voor het >>4 sterren hotel Bommeljé. Gelegen vlakbij het strand en vlakbij het centrum!


Wil jij met het gezin en/of andere familie op familievakantie naar Domburg? Kijk dan eens naar >>deze luxe vakantievilla's op een vakantiepark met zwembad, wellness en bowling. Een luxe vakantiehuis in Nederland!


Ben jij meer het type van traditioneel kamperen en buitenleven? >>Bekijk dan deze goed beoordeelde camping bij Domburg. Camping Westhove is voorzien van onder andere een badhuis, zwembad en indoor speeltuin.


Een avontuur met het gezin! Kies voor een bijzondere overnachting op een kasteel! Ieder kind wil toch eens slapen op een kasteel :-). In Domburg, op loopafstand van het strand, vind je een dertiende eeuw kasteel. Compleet met kasteeltorentjes en een gracht. Bekijk de actuele mogelijkheden voor een paar dagen >>kasteel Domburg.


Extra tip! Pauline van Voor mijn kleintje maakte een handig overzicht voor vakantie in Nederland; welk Roompot park is het leukst?


Denk in Zeeland ook eens aan een uitje als >>zeehonden spotten of >>schelpen zoeken op het strand!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page