top of page

Strand van Heemskerk, schoonste strand Noord-Holland

Bijgewerkt op: 27 dec. 2021

Heerlijk fris nieuws voor het strand van Heemskerk! Tijdens de online verkiezingen van Nederland Schoon is Heemskerk verkozen tot het schoonste strand van

Noord-Holland. Heemskerk heeft niet ineens een schoon strand, het is namelijk al de vierde keer dat Heemskerk verkozen is als schoonste strand van Noord-Holland!

Genieten van heerlijk schoon strand om je heen? Geen vervelende snoeppapiertjes en meer vieze rotzooi? Denk dan eens aan een dagje uit strand Heemskerk.


Hoe blijft het strand schoon?

Hoe kan het dat Heemskerk al voor de vierde keer verkozen is tot het schoonste strand van Nederland? Is er iets wat ze anders doen dan andere badplaatsen? Ligt het aan de dagje uit mensen? Het publiek dat dit strand bezoekt?

Heemskerk beschikt in ieder geval over een actieve en betrokken strandvereniging die de hele zomer zorgt voor een schoon strand. Heerlijk als de lokale gemeenschap zo betrokken is bij de strandbeleving en toeristische hotspot van Heemskerk.Waar ligt Heemskerk?


Heemskerk ligt wat meer onderin Noord-Holland. Heemskerk ligt tussen Egmond aan Zee en IJmuiden in. Heemskerk ligt in de buurt van Castricum. Het strand ligt in een natuurgebied. Je vindt het strand achter de duinen van het bekende

Noord-Hollands Duinreservaat. Let op, duinkaart nodig! Daardoor kun je het strand van Heemskerk alleen lopend of op je fiets bereiken. Dit weerhoudt sommige strandbezoekers er van om voor het strand van Heemskerk te kiezen.

Gevolg; een minder druk strand, meer bewuste bezoekers en minder strandafval.


Met je hippe hond op het strand

Een dagje uit naar het strand van Heemskerk? Mag je hippe hond mee naar het strand van Heemskerk? Tijdens het strandseizoen (30 april tot 1 oktober) mag je hippe hond alleen in de avond en vroege ochtend los. Tussen 10 en 19 uur houdt je je hippe hond aan de hondenriem. Buiten het seizoen mag je hippe hond lekker los spelen en rennen. Let op, de regels kunnen natuurlijk altijd worden aangepast.


Strand Heemskerk restaurant

Daar lig je dan. Na een uurtje ben je helemaal zen. Vol nieuwe energie. Je hebt zin in verfrissing. Ijsje, koud drankje, iets om te snacken. Is er een restaurant bij het schoonste strand van Noord-Holland? Yes! Je kunt er iets lekkers bestellen bij Strandpaviljoen de Vrijheit. Tijdens een dagje strand neem je hiervoor de tijd.


Wat is jouw favo schoon strand beleving in Nederland?


Op vakantie in Nederland; Heemskerk

Wil jij blijven overnachten in Heemskerk? Denk dan eens aan >>Hotel Marquette. Een duurzaam vier sterren hotel, gelegen naast Landgoed Chateau Marquette. Groen, rust, ruimte en een schoon strand in de buurt. Wat wil een vrouw die rust zoekt nog meer?! Bekijk >>via deze link de actuele mogelijkheden en informatie.


Beste badplaatsen van Nederland

In september 2021 kwam de website beslist.nl met de lijst; beste badplaatsen van Nederland. Op basis van de online reviews is er een vergelijking gedaan van 50 badplaatsen in Nederland. Benieuwd naar de score van het strand van Heemskerk? Het strand van Heemskerk staat hier op de 10e plek van beste badplaatsen van Nederland. In dit onderzoek gaat het niet alleen om netheid, maar ook om zaken als parkeren en faciliteiten.

Leuk weetje! De nummer 1 beste badplaats van Nederland is volgens hun onderzoek het Noord-Hollandse >>Petten aan Zee. Lees hier in dit blog mijn persoonlijke visie en favorieten van Petten aan Zee!

Ps. Wil jij deze vrijetijdstip bewaren voor je zomer wishlist? Pin dan heel eenvoudig de afbeelding op je eigen Pinterest bord.335 weergaven7 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page