top of page

Strand van Heemskerk, schoonste strand Noord-Holland

Bijgewerkt op: 27 dec. 2021

Heerlijk fris nieuws voor het strand van Heemskerk! Tijdens de online verkiezingen van Nederland Schoon is Heemskerk verkozen tot het schoonste strand van

Noord-Holland. Heemskerk heeft niet ineens een schoon strand, het is namelijk al de vierde keer dat Heemskerk verkozen is als schoonste strand van Noord-Holland!

Genieten van heerlijk schoon strand om je heen? Geen vervelende snoeppapiertjes en meer vieze rotzooi? Denk dan eens aan een dagje uit strand Heemskerk.


Hoe kan het dat Heemskerk al voor de vierde keer verkozen is tot het schoonste strand van Nederland? Is er iets wat ze anders doen dan andere badplaatsen? Ligt het aan de dagje uit mensen? Het publiek dat dit strand bezoekt?

Heemskerk beschikt in ieder geval over een actieve en betrokken strandvereniging die de hele zomer zorgt voor een schoon strand. Heerlijk als de lokale gemeenschap zo betrokken is bij de strandbeleving en toeristische hotspot van Heemskerk.
Heemskerk ligt wat meer onderin Noord-Holland. Heemskerk ligt tussen Egmond aan Zee en IJmuiden in. Heemskerk ligt in de buurt van Castricum. Het strand ligt in een natuurgebied. Je vindt het strand achter de duinen van het bekende

Noord-Hollands Duinreservaat. Let op, duinkaart nodig! Daardoor kun je het strand van Heemskerk alleen lopend of op je fiets bereiken. Dit weerhoudt sommige strandbezoekers er van om voor het strand van Heemskerk te kiezen.

Gevolg; een minder druk strand, meer bewuste bezoekers en minder strandafval.


Een dagje uit naar het strand van Heemskerk? Mag je hippe hond mee naar het strand van Heemskerk? Tijdens het strandseizoen (30 april tot 1 oktober) mag je hippe hond alleen in de avond en vroege ochtend los. Tussen 10 en 19 uur houdt je je hippe hond aan de hondenriem. Buiten het seizoen mag je hippe hond lekker los spelen en rennen. Let op, de regels kunnen natuurlijk altijd worden aangepast.


Daar lig je dan. Na een uurtje ben je helemaal zen. Vol nieuwe energie. Je hebt zin in verfrissing. Ijsje, koud drankje, iets om te snacken. Is er een restaurant bij het schoonste strand van Noord-Holland? Yes! Je kunt er iets lekkers bestellen bij Strandpaviljoen de Vrijheit. Tijdens een dagje strand neem je hiervoor de tijd.


Wat is jouw favo schoon strand beleving in Nederland?


Wil jij blijven overnachten in Heemskerk? Denk dan eens aan >>Hotel Marquette. Een duurzaam vier sterren hotel, gelegen naast Landgoed Chateau Marquette. Groen, rust, ruimte en een schoon strand in de buurt. Wat wil een vrouw die rust zoekt nog meer?! Bekijk >>via deze link de actuele mogelijkheden en informatie.


In september 2021 kwam de website beslist.nl met de lijst; beste badplaatsen van Nederland. Op basis van de online reviews is er een vergelijking gedaan van 50 badplaatsen in Nederland. Benieuwd naar de score van het strand van Heemskerk? Het strand van Heemskerk staat hier op de 10e plek van beste badplaatsen van Nederland. In dit onderzoek gaat het niet alleen om netheid, maar ook om zaken als parkeren en faciliteiten.

Leuk weetje! De nummer 1 beste badplaats van Nederland is volgens hun onderzoek het Noord-Hollandse >>Petten aan Zee. Lees hier in dit blog mijn persoonlijke visie en favorieten van Petten aan Zee!

Ps. Wil jij deze vrijetijdstip bewaren voor je zomer wishlist? Pin dan heel eenvoudig de afbeelding op je eigen Pinterest bord.Recente blogposts

Alles weergeven

7 Comments


Ik ken het strand niet maar heel eerlijk gezegd hou ik ook niet zo van stranden.. ik ben sowieso geen zomermens haha, kom hier soms in de winter bij het strand om met de hond te lopen

Like

Leen De Win
Leen De Win
Dec 29, 2021

Ik ken het strand van Heemskerk helemaal niet, maar lijkt me zeker de moeite om eens te gaan kijken! Voor mij zeker geen nadeel dat je er alleen lopend of fietsend kunt komen. Draagt bij aan de rust!

Like
The Wow Effect
The Wow Effect
Dec 29, 2021
Replying to

Zo is dat. Soms zie je in badplaatsen wel eens dat er steeds auto's langs de strand boulevard rijden. Daar houd ik ook niet zo van. Al die uitlaatgassen en drukte van het autoverkeer.

Like

Zelf ben ik opgegroeid met het strand van Schevingen en Kijkduin. Gelukkig op fietsafstand want vooral in het toeristische gedeelte, aan de noordzijde van de vissershaven, is parkeren een uitdaging. Het strand aan de zuidzijde van de haven is meer gericht op lokale gezinnen en ziet er heel anders uit. Veel minder strandtenten en meer ruimte dan aan de Noordkant. Er rijden iedere nacht grote trekkers over het strand om het afval te filteren in het hoogseizoen. Zo blijft het toch nog een beetje schoon ondaks de grote hoeveelheid toeristen.

Like
The Wow Effect
The Wow Effect
Dec 29, 2021
Replying to

Leuk om te lezen hoe het in Scheveningen en Kijkduin gaat. Lijkt me overigens heerlijk als je altijd makkelijk met de fiets naar het strand kunt.

Like

Raïssa de Bruijn
Raïssa de Bruijn
Dec 28, 2021

Ik denk dat het strand van Heemskerk dan zeker een keer de moeite waard is in de zomer. Leuk ook dat het is gelegen in een natuurgebied.

Like
The Wow Effect
The Wow Effect
Dec 29, 2021
Replying to

Heerlijk rustgevende omgeving😍

Like
bottom of page