top of page

De noordelijkste punt van het Nederlandse vaste land vind je in de provincie Groningen!

Bijgewerkt op: 2 jun. 2022

Wat een rust vind je hier; de meest noordelijke punt van Nederland.


Verder rijden was geen optie.

Het laatste stuk alleen te voet bereikbaar. Maar dan, wat een rust en ruimte om je heen. De meest noordelijke punt van Nederland! Wow!

Een van de meest afgelegen plekken van Nederland!

Bestemming Noordkaap Groningen, in de noordelijke volksmond ook wel Noordkaap Uithuizermeeden genoemd. Uithuizermeeden is een dorpje bovenin de provincie Groningen. Noordkaap ligt zo'n 10 km ten noorden van het dorp Uithuizermeeden.


Prachtige vergezichten en heerlijk frisse lucht! De Noordkaap van Groningen. Een perfecte plek om even alles los te laten en nieuwe energie op te doen.

De noordelijkste punt van het Nederlandse vast land. Een unieke eropuit bestemming in de provincie Groningen. Eindeloze vergezichten. Op het vaste land van Nederland kun je niet verder wandelen dan dit punt. Wil je de stadse drukte en dynamiek eens ontvluchten? Dit is absoluut een bijzonder uitje en behoort tot de rustige plekken in Nederland. Zelf kan ik sowieso de sfeer van rust die er in Noord Nederland hangt wel waarderen.

Eyecatcher en bezienswaardigheid bij De Noordkaap is het kunstwerk "De Hemelpoort". Het is een poort van cortenstaal van zo'n 2,5 meter hoog! Hier vind je een perfecte plek om jezelf weer even te resetten. Geniet er van de horizon en van het Groningse platteland. Naast deze bezienswaardigheid staat een fijn bankje. Zorg dat je je picknickmand en/of thermoskan bij je hebt. Iets kopen is hier geen optie. Juist dat heeft ook wel weer zn charme. Reminder, hoe meer inspiratie je opzoekt in de natuur, hoe rijker je leven voelt. Een stukje bewustwording van de kleine dingen in het leven is vaak zo fijn.Wat kun je nog meer beleven in de buurt van Noordkaap Groningen?

Je kunt deze natuurbeleving combineren met een bezoek aan de meest noordelijke haven van Nederland.


De Eemshaven is de meest noordelijke haven van Nederland. Industrie, molens en schepen. Een gebied met contrasten. Beklim uitkijktoren ''De groene poort'' en laat je verrassen. Het land, de haven of de Waddenzee. Wat jouw favoriete punt?


Ben jij ook dol op de Waddenzee? Lees dan ook het blog over >>de magische Waddenzee en de mooiste eropuit plekken!


Ps. Of doe eens lekker gek en pak vanuit de Eemshaven de boot naar het Duitse eiland Borkum!


Sinds een tijdje bestaat ook station Eemshaven! Het meest noordelijke treinstation van Nederland. Alleen al om die reden staat een treinretour Eemshaven bij sommige mensen op de vrijetijdswishlist.Heb jij zin in een Gronings avontuur in deze bijzondere, afgelegen regio?


Heb jij de Noordkaap van Nederland al eens bezocht? Laat het me gerust weten via de comments.


Samen met het team, de familie of ander fijn gezelschap Noord Groningen ontdekken tijdens een georganiseerd uitje?

Jolanda, van The Wow Effect Events is Eventmanager Groningen Het Hogeland. Bekijk de mogelijkheden voor een exclusief groepsuitje Groningen Het Hogeland.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page