top of page

Een bijzonder cadeau geven


Een bijzonder cadeau geven is ook genieten van je leven! Geven maakt gelukkig. Geven is voor iedereen mogelijk. Geven hoeft niet duur te zijn. Geven doet iets met de gever én met de ontvanger. Wanneer je iets wilt geven, maar er dan iets speciaals van. Zorg voor een herinnering die raakt en bijblijft.


In dit blog vind je 7 tips en inspiratie ideeën voor het geven van een bijzonder cadeau in Nederland.


De experts zeggen dat een cadeau geven de onderlinge band versterkt. Je toont er waardering mee aan. Je hebt interesse in de ander. Je bent dankbaar voor de aanwezigheid van de ander in je leven. Als je je bewust bent van wat een cadeau geven betekent, is dat toch wel iets heel moois! Het gaat om het gebaar.


Sommige mensen geloven er in dat wanneer je je geld uitgeeft aan een cadeau voor een ander, je gelukkiger bent dan wanneer je het uitgeeft aan jezelf. Het geeft een bepaald gevoel van voldoening. Je wilt een ander verblijden. Wees je er van bewust dat dit ook mogelijk is zonder (veel) geld uit te geven. Op Pinterest en blogs komen tegenwoordig de mooiste zelfgemaakte bijzondere cadeaus voorbij.


Geld uitgeven aan een bijzonder cadeau is niet perse nodig. Sinds de corona-pandemie zijn we met zijn allen meer thuis. We zijn ons meer gaan richten op 'dingen om te doen thuis'. Een van de leukste dingen om zelf te doen thuis of om samen met je kinderen te doen thuis is het maken van zelfgemaakte bijzondere cadeaus voor buren, familie, vrienden etc.


Een paar ideeën: zelfgemaakte koekjes met havermout of lekkere foute zoete koekjes met een overdaad aan versieringen, sieraden van kralen aangepast aan iemands favoriete kleuren, zelfgemaakte wenskaarten


Een opkomende >>vrijetijdstrend is geven van een vrijetijdsbeleving. Een belevenis als cadeau in plaats van een materialistisch product. Beleven en samen genieten van het leven is voor vele Nederlanders steeds belangrijker. Een beleving cadeau geven is een speciaal en uniek cadeau. De (gezamenlijke) beleving blijft de ontvanger vaak veel langer bij dan een gekregen product.

Het is hierbij mogelijk om zelf een (low budget) >>beleving te geven of je koopt

>> een luxe belevenis online. Hier ga je dan op een later moment samen naar toe.


Omdat ik een >>echte Groninger ben, vind ik het altijd heel leuk om een typisch Gronings cadeau te geven. Uit welke streek kom jij en wat is typisch die streek? Er zijn ongetwijfeld leuke streekcadeaus. Let's share the happy cadeau vibes en laat het gerust weten door middel van een reactie onderaan dit blog. Vele lezers zijn namelijk fan van streekproducten!


Wat is een typisch Gronings cadeau? Groninger mosterd uit Eenrum (Abrahams mosterdmakerij), thee van de theefabriek uit Houwerzijl, een Gronings spelletje en ik spotte laatst Groningse eierbal chocolade in een prachtig roze/geel doosje!


Een typisch Nederlands cadeau is ook altijd fijn. Bewust genieten van al het fijne van Nederland. Unieke kaassoorten, Hollandse stroopwafels, kaaspakketten, kaasgereedschap en meer. >>Bekijk hier een paar toffe Nederlandse cadeau ideeën.


Geef wat van je eigen tijd als cadeau aan iemand anders. Ook deze trend komt steeds vaker voorbij. Iemand helpen, iets goeds doen voor een ander, maakt de gever en de ontvanger blij. Geef je eigen invulling aan tijd als bijzonder cadeau door een toffe persoonlijke cadeaubon te maken voor een ander. Of maak iemand die je nog niet kent blij door wat van je eigen tijd aan te bieden. Wie goed doet, ontmoet goed.


Heb jij meer bijzondere cadeau inspiratie nodig? Wie is de ontvanger en waar wordt zij blij van?

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Linda Swinkels
Linda Swinkels
Dec 29, 2021

Ik vind het ook erg fijn om een cadeau aan een ander te geven, alleen de voorpret al.

Like
The Wow Effect
The Wow Effect
Dec 29, 2021
Replying to

Jaaaa,heerlijk met liefde iets uitkiezen en het dan het liefst nog even geheim houden😚.

Like
bottom of page