top of page

Buitenuitjes Nederland 22 tips leuk dagje weg Nederland

Bijgewerkt op: 24 mrt. 2022


Buitenuitjes Nederland is één van de vrijetijdstrends van 2022. Wandelen, fietsen, skeeleren; het lukt ons allemaal wel. Om the wow effect te behouden in je vrijetijdsbesteding is afwisseling noodzakelijk. Daarom in dit blog 22 tips voor bijzondere uitjes buiten in ons mooie Nederland. Om je dagje uit Nederland goed en efficiënt te organiseren, heb ik de bijzondere uitjes per provincie gerangschikt.


Wil jij deze vrijetijdstips bewaren voor een toekomstig dagje uit? Pin dan heel eenvoudig een afbeelding op één van je eigen Pinterest borden.


Groningen

Noordkaap Groningen is geen georganiseerd dagje uit maar wel een unieke buitenplek. Ontdek de noordelijkste punt Nederland.


Overijssel

Bij Giethoorn denk je natuurlijk aan water. Ga eens voor een speciale thema rondvaart die in het teken staat van natuurbeleving. Ontdek alles over de historie van Giethoorn en de flora en fauna. Boek een natuurrondvaart.


Flevoland

Al eens op vogeluitje geweest? In Flevoland vind je natuurgebied de Oostvaardersplassen. Bij de Oostvaardersplassen is het mogelijk om onder begeleiding op vogelexcursie te gaan. Kijken, luisteren en genieten!


Een romantisch zeilschip. De ondergaande zon. Heerlijk drankje erbij. En als de zon onder is, bijzondere ledverlichting in de zeilen. Een romantisch buitenuitje bij Lelystad.


Noord-Holland

In Den Oever in Noord-Holland is het mogelijk om te gaan garnalen vissen. Heerlijk op het water, een educatief uitje en ook nog eens wat lekkers mee naar huis. Kijk eens naar een educatief uitje garnalen vissen. Perfect te combineren met een dagje uit Den Oever.


Een perfecte buitencombinatie in Den Oever; ga wadlopen, zeehonden spotten én een stuk varen. En dit alles tijdens één bijzonder uitje Den Oever.

Wil jij meer ontdekken over het bijzondere Den Oever? Lees dan ook even het blog, wat is er te doen in Den Oever.


Wanneer je een sport- en strandliefhebber bent, is strandzeilen wellicht het perfecte buitenuitje voor jouw. Strandzeilen is te boeken als bijzonder uitje in IJmuiden Noord-Holland.


Suppen en Yoga is een bijzondere combinatie. Dubbel ontspannen en dubbel genieten. In Amsterdam is het mogelijk.


Zuid-Holland

Wil jij meer weten over stoere en indrukwekkende roofvogels? Ga dan naar Berkel & Rodenrijs voor een workshop valkerij. Ontdek hoe je omgaat met verschillende soorten roofvogels en de magische uil!


Heb jij vooral veel interesse in uilen? Tijdens de ''wintermaanden'' is het in Berkel en Rodenrijs ook mogelijk om te gaan voor een bijzonder uitje vliegen met uilen bij maanlicht!


Wanneer je een sport- en strandliefhebber bent, is strandzeilen wellicht het perfecte buitenuitje voor jouw. Kijk eens naar de mogelijkheden om te strandzeilen in Zuid-Holland.

Of ga jij liever echt zeilen? Ontdek of zeilen in Nederland iets voor jouw is. In Zevenhuizen in Zuid-Holland is het mogelijk om een instructie les zeilen als uitje te boeken. Heel laagdrempelig onderzoeken of deze populaire Nederlandse watersport iets voor jouw is.


Op zoek naar een heerlijk actie buitenuitje? Boek dan eens een introductie les golfsurfen in Ouddorp. Goed voor vele spieren en ondertussen lekken genieten van de Hollandse zee.


Heerlijk buiten vogels spotten. Kijken, luisteren en je volop verwonderen. Boek eens een bijzonder vogeluitje in natuurgebied De Biesbosch.


Gelderland

Altijd al meer willen weten over eetbare paddenstoelen, planten, noten en vruchten? Kom dan naar Arnhem en ontdek alles over paddenstoelen en meer natuurschatten


Schapen drijven als uitje? Dit is mogelijk nabij Nijmegen. Een origineel buitenuitje om met een groep te doen. Je leert elkaar beter kennen en ontdekt het schapen drijven nabij Nijmegen.

Meer weten over de stad Nijmegen? Lees dan ook eens het blog bijzonder uitje Nijmegen.


Brabant

Al eens gehoord van flyboarden? Flyboarden is vrij nieuwe trend in watersporten. Zie het als 'vliegen over het water'. Probeer iets nieuws en boek een uitje flyboarden in Alphen.


Wil jij meer weten over stoere en indrukwekkende roofvogels? Ga dan naar Langenboom voor een workshop roofvogels. Ontdek hoe je omgaat met verschillende soorten roofvogels en de magische uil!


We zijn allemaal wel eens als dagje uit naar de dierentuin geweest. Hoe maak je van een dierentuinuitje een bijzonder uitje? Dit doe je door naar Volkel in Brabant te gaan. Hier boek je bijzonder uitje dierentuin, kijk achter de schermen.


Voor een bijzonder uitje met kamelen ga je naar Brabant. In het Brabantse Berlicum vind je de enige kamelenmelkerij van Europa! Iets voor op je vrijetijdswishlist.


Zeeland

Paardrijden op het strand en door het duingebied in Zeeland. Bekijk dan het uitje paardrijden in Zeeland Renesse.


Wil jij leren kajakken en meteen genieten van een heerlijk stukje water? Ga dan voor een mini introductie kajakken en daarna meteen door het Veerse Meer op. Heerlijk genieten van het waterrijke Zeeland.


Limburg

Al eens gehoord van flyboarden? Flyboarden is vrij nieuwe trend in watersporten. Zie het als 'vliegen over het water'. Probeer een uitje flyboarden in Middelaar.


Heb jij een favoriet bijzonder buitenuitje in Nederland? Laat het gerust weten door middel van een reactie. Later dit jaar vul ik dit blog bijzondere buitenuitjes Nederland verder aan met nieuwe ontdekkingen! Pin de afbeelding op je eigen Pinterest bord en kom later nog eens gemakkelijk terug voor nieuwe Nederland eropuit inspiratie.Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page